Pehmeä ja kuohkea jäätelö maistuu lämpimän pähkinäkastikkeen kanssa.
Jos et tykkää jogurtin happamuudesta, voit käyttää vain vatkattua vaniljajäätelöä. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Raikas ja viilentävä pehmis syntyy helposti jäätelöstä ja hieman paksummasta jogurtista.
Jäätelö ja jogurtti vatkataan kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Kulho kannattaa laittaa pakkaseen sen jälkeen noin puoleksi tunniksi ja sekoittaa kerran, jotta se jähmettyy tasaisemmin. Kun jäätelö on sopivan jähmeää, se on valmista tarjoiltavaksi.
Niksi täydelliseen pehmis-imitaatioon on pursotinpussin käyttö. Jäätelö lusikoidaan pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Sitten vain pursotetaan mukeihin tai laseihin näyttävän korkea keko.
Pehmeän pehmiksen seuraksi sopii täydellisesti rapsakka pähkinäinen kastike, joka syntyy nopeasti pannulla valmistaen.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.