Herkullisen kinuskisen jäädykkeen voi valmistaa kätevästi etukäteen pakkaseen ja tarjoilla vaikkapa kesäjuhlissa.
Kuva: Taru Vihavainen
Kinuskinmakuinen mascarponejäädyke valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Koristeluun voi lisäksi käyttää halutessaan tuoreita marjoja ja kermavaahtoa.
Karamellisoitu kondensoitu maito antaa jäädykkeelle ihanan kinuskisen maun ja samettisen koostumuksen. Pehmeän makuinen italialainen mascarpone-tuorejuusto sekä vispikerma puolestaan tekevät siitä täyteläisen.
Jäädyke muistuttaa jäätelöä, mutta se tarjoillaan usein kakun tapaan: joko paloiksi leikattuna tai pieniä leivoksia muistuttavina annoksina.
Tämä mascarponejäädyke sopii vaikkapa kesäjuhlien herkkupöytään. Jäädyke on helppo ja nopea valmistaa etukäteen pakastimeen.
Mascarponejäädyke
3 dl vispikermaa
200 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
Koristeluun:
Tuoreita marjoja
Kermavaahtoa
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa karamellisoitu kondensoitu maito sekä mascarpone. Nostele lopuksi kermavaahto seoksen joukkoon.
Kaada tasaiseksi sekoitettu jäädykemassa noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan.
Suojaa vuoassa oleva jäädyke hyvin ja nosta se pakastimeen. Anna sen olla pakastimessa mielellään seuraavaan päivään. Kun otat vuoan pakkasesta, poista suoja sen ympäriltä.
Lämmitä vuokaa hetki ulkopuolelta esimerkiksi laakeassa astiassa, jossa on pohjalla hieman kuumaa vettä. Kuivaa vuoan ulkopuoli ennen sen kumoamista.
Kumoa vuoka tarjoiluastialle. Apuna voit käyttää esimerkiksi silikonista lastaa tai veistä. Anna jäädykkeen pehmentyä hetki jääkaapissa tai huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Koristele jäädyke halutessasi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.
Juttua muokattu 21.6.2022: Tarkennettu kondensoidun maidon määrä reseptissä.
Kuva: Tuomas Vihavainen
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.
TetraSys Oy.