Ilta Sanoma

Taikina kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan.

Parsa ja voi ovat lyömätön yhdistelmä myös peltileivän päällä.

Parsa ja voi ovat lyömätön yhdistelmä myös peltileivän päällä. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pehmeä, kuohkea ja pinnalta hiukan rapea italialainen focaccia on yksi maailman parhaimmista peltileivistä.

Taikina on yksinkertainen hiivataikina, jota ei tarvitse vaivata juuri lainkaan. Perinteisesti focacciassa käytetään öljyä, mutta tällä kertaa taikinan joukkoon alustetaan voisulaa, joka antaa taikinaan makua. Pitkä kylmäkohotus on avainasemassa runsaan maun kehittymisessä, joten alustettu taikina saa nousta jääkaapissa jopa vuorokauden ajan.

Leipä muotoillaan tasaiseksi levyksi pellille ja toinen pitkä kohotus huoneenlämmössä takaa ilmavan pehmeän lopputuloksen. Kohonnut leipä koristellaan vihreällä parsalla ja yrteillä sekä sivellään voisulalla ennen paistoa.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
dimanche 26 juin 2022 20:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.