Taikina kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan.
Parsa ja voi ovat lyömätön yhdistelmä myös peltileivän päällä. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Pehmeä, kuohkea ja pinnalta hiukan rapea italialainen focaccia on yksi maailman parhaimmista peltileivistä.
Taikina on yksinkertainen hiivataikina, jota ei tarvitse vaivata juuri lainkaan. Perinteisesti focacciassa käytetään öljyä, mutta tällä kertaa taikinan joukkoon alustetaan voisulaa, joka antaa taikinaan makua. Pitkä kylmäkohotus on avainasemassa runsaan maun kehittymisessä, joten alustettu taikina saa nousta jääkaapissa jopa vuorokauden ajan.
Leipä muotoillaan tasaiseksi levyksi pellille ja toinen pitkä kohotus huoneenlämmössä takaa ilmavan pehmeän lopputuloksen. Kohonnut leipä koristellaan vihreällä parsalla ja yrteillä sekä sivellään voisulalla ennen paistoa.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.