Classic juhlii miesten liigan kultamitaleja kuudetta kertaa peräkkäin.

Classic juhli jälleen.

Classic juhli jälleen. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Miesten salibandyliiga päättyi maanantaina samalla tavoin kuin viisi edellistäkin loppuun pelattua kautta eli tamperelaisen Classicin kultajuhliin.

Samu Kuitusen valmentama joukkue kaatoi Nokian jäähallissa pelatussa kuudennessa loppuottelussa paikallisen KrP:n 6-4 ja otti mestaruuden voitoin 4-2.

-?Olimme tässä sarjassa koko ajan pelin päällä, mutta ajoittain hieman lepsuilimme. Ei oltu skarppina. Vasta tässä viimeisessä pelissä pystyimme nousemaan loppua kohden sille tunnetasolle mitä tarvittiin, päävalmentajana lopettanut Kuitunen sanoi.

-?Maajoukkueen parissa työ jatkuu. Mietin myöhemmin, mitä muuta mahdollisesti teen, Kuitunen lisäsi.

Classicin puolustajalle Juha Kivilehdolle mestaruus oli kymmenes ja hän nousi Mikael Järven rinnalle tilastokärkeen. Kivilehto vaihtaa roolia, hän toimii ensi kaudella Classicin päävalmentajana.

-?Tämä oli äärettömän tasainen sarja. Kaveri laittoi meidät todella ahtaalle, Kivilehto tunnusti.

Classic koki kauden aikana menetyksiä, kun kaksi profiilipelaajaa eli puolustaja Krister Savonen ja hyökkääjä Jussi Piha joutuivat lopettamaan uransa loukkaantumisten takia.

Kapteeni Janne Lamminen antoikin mestaruuspokaalin ensimmäisenä Kivilehdolle ja Pihalle nostettavaksi korkeuksiin.

-?Sanoin Juhalle, että hän saa nostaa, koska ottaa nyt vastuun, Lamminen hersytteli.

Kulta maistui Janne Lammiselle.

Kulta maistui Janne Lammiselle. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Classicin runko pysyy koossa eli seitsemäs peräkkäinen mestaruus ensi kaudella on hyvinkin realistinen tavoite.

-?Näiden kolmen lisäksi meillä ei ole varmoja lopettajia. Ensi kauden pelaajarunko on hyvällä mallilla. Uusista pelaajista tiedotetaan myöhemmin, sanoi manageri Pasi Peltola.

Finaaleissa runkohyökkääjistä olivat eri syiden takia ajoittain sivussa Eetu Sikkinen ja Nico Salo.

Myös KrP:n valmentaja vaihtuu ensi kaudeksi. Viisi kautta tehtävässä toiminut Jarmo Härmä siirtyy nuorten maajoukkuevalmentajaksi ja tilalle nousee kauden 2021-22 apuvalmentaja Janne Kainulainen.

KrP:n puolustaja Joni Henttonen kukitettiin jo ennen ottelua viimeisen kotiottelun takia. Lopulta ottelu jäi urankin viimeiseksi. Myös Tomas Estovirta ja Mikko Santanen lopettanevat.

Maajoukkuemaalivahti Lassi Toriseva oli taas tärkeillä hetkillä parhaimmillaan.

Maajoukkuemaalivahti Lassi Toriseva oli taas tärkeillä hetkillä parhaimmillaan. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

KrP johti kuudetta loppuottelua toisen erän puolivälissä 4-2, mutta kokenut Classic ei häkeltynyt. Yksi käännekohta nähtiin 31. minuutilla, kun Estovirta sai viiden minuutin jäähyn törmättyään yhteen Tuukka Salon kanssa.

Ottelussa tehot 2+1 koonnut Sami Johansson teki 4-3-maalin ylivoimalla, ja myös Albert Koskinen osui ylivoimalla ennen toisen erän loppua. Voittomaalin teki päätöserässä Mikko Leikkanen.

Lopullisen ratkaisun laukoi tyhjään maaliin Ville Lastikka. Hänelle mestaruus oli vasta toinen.