Ilta Sanoma

VaLePan johto lentopallon SM-finaalisarjassa kutistui.

Savo Volley oli voitokas

Savo Volley oli voitokas Kuva: Lehtikuva

Kokenut Antti Siltala lepäsi keskiviikkona ja keräsi energiaa ollakseen torstaina hyvässä vireessä. Hän tekikin 14 pistettä, kun Savo Volley kavensi lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjan voitot 1-2:een haettuaan 3-0-voiton Sastamalasta VaLePan kotisalista lähes 1?200 katsojan edessä.

-?Finaalit syttyivät tänään oikeaan liekkiinsä. Olisi ollut hankalaa palata Kuopioon 0-3:ssa. Tänään kaivettiin esiin vanhat sotaratsut, he tietävät miten pitää pelata, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Toinen myös keskiviikkona huilannut sotaratsu oli Olli-Pekka Ojansivu. Hän lopettaa kevään finaalien jälkeen uransa Siltalan tavoin. Ojansivu ei pysty kunnolla lyömään palloa olkapäävamman takia.

-?Vahvalla lääkityksellä sain itseni pelikuntoon. En ole parhaassa vireessä, mutta jotain pystyn tekemään. Siltalan kanssa tuodaan kentälle positiivista energiaa, Ojansivu sanoi.

Ojansivu teki kuusi pistettä, ne tulivat kymmenellä passilla eli hyökkäysten onnistumisprosentti oli hakkurille kova 60.

-?Ei tässä omia pisteitä lasketa, vaan joukkueen voittoja, Ojansivu tiivisti.

Siltala teki jo avauserässä seitsemän pistettä ja päätti erän ässäsyötöllä. Hän päätti myös toisen erän iskemällä eräpallosta pallon kenttään.

-?Pakkovoiton paikka oli tänään ja se myös saatiin. Se toi peliin tarvittavan latingin, Siltala korosti.

Savo Volley hallitsi koko ajan päätöserääkin. Erän hahmoksi nousi Andrus Raadik erän loppuhetkien ratkaisuilla. Ottelupallon torjui kenttään komean saldon +8 koonnut ja kahdeksan pistettä tehnyt Miki Jauhiainen.

-?Keskipelaajat olivat tänään paljon tehokkaampia kuin keskiviikkona, myös Tolvanen iloitsi.

Toinen keskipelaaja Jakub Kovac teki 12 pistettä. Hän syötti kolme joukkueen viidestä ässästä.

Savo Volleyn edellinen vierasvoitto Sastamalassa VaLePaa vastaan tuli 9. helmikuuta 2020. Myös silloin tulos oli 0-3. Ojansivu teki 16 pistettä vieraille.

Neljäs ja viides ottelu pelataan Kuopiossa pääsiäisenä.