Erno Kostamo otti kaksi voittoa Imatralla.

Erno Kostamo oli Imatran suomalaisnimi.

Erno Kostamo oli Imatran suomalaisnimi. Kuva: Miika Wuorela

Imatra

Kiteeläinen Erno Kostamo puhdisti palkintopöydän Superbike -luokassa. Kostamo ajoi kaksi voittoa, ja oli viikonlopun ehdoton suomalaisnimi Imatranajossa.

IRRC-sarjan toinen osakilpailu päättyi suomalaisjuhlaan Superbike -luokassa, kun Kostamo, 30, kiidätti BMW:nsä ykköseksi molemmissa kisalähdöissä.

Viikonloppu saatiin nautiskella täydellisessä kesäsäässä. Täpärälle tosin meni, sillä taivas aukeni vain muutamia minuutteja viimeisen kisalähdön jälkeen.

-?Hieman liikaa valmistelin lopussa, ja meinasi olla vähän tiukkaa, mutta eipähän jäänyt lopulta epäselvyyttä kuka oli viikonlopun nopein, tuuletti Kostamo.

Lue lisää: Michael Dunlop on menettänyt jo kolme läheistään onnettomuuksissa - ikonisen perheen nuorin ei suostu silti luopumaan riskialttiista elämäntavastaan

Miehen sanoilla on katetta, sillä Kostamo oli ykkönen niin Superbike -luokan kaikissa aika-ajoissa kuin kisastarteissakin.

Lauantaina voittomarginaali oli 1,5 sekuntia, mutta pyhänä kisa oli vielä astetta tiukempaa. Voitosta kamppailtiin aivan maalilinjalle asti.

Lukas Maurer teki viimeisellä kierroksella uuden rataennätyksen, ajalla 1.50,979.

Kostamon voittomarginaali sveitsiläiskuljettajaan oli vain 0,138 sekuntia. IRRC-sarja jatkuu seuraavaksi Belgiassa.

-?Pidetään jalat maassa, ja mennään Belgiaan kolmen viikon päästä. Siellä on jälkeen aivan uusi kilpailu, joten ollaan malttavin mielin.

Kisayleisöä nähtiin viikonloppuna Vuoksen maisemissa runsain mitoin. Järjestäjä arvioi paikalle saapuneen jopa 40?000 silmäparia.

Ja miksei olisi saapunut, sillä kauniin sään lisäksi fanit palkittiin upeilla suomalaiskuljettajien suorituksilla.

Supersport -luokassa Pauli Pekkanen vastasi kovimmasta kotimaisesta osaamisesta. Lauantaina heltisi kakkossija IRRC -sarjan kisasta, voitto Open-luokassa sunnuntaina, jolloin kisa jäi harmillisesti kesken piikkipaikalta.

-?Saimme säädettyä pyörän sunnuntaille vähän paremmaksi, joten ajo oli helpompaa. Olisi mulla lauantaina ollut mahdollisuudet päästä ohitse vielä maalisuoralla, mutta pieni virhe tuli siinä, ja kaveri pääsi liian kauaksi, Pekkanen kertasi.