Ilta Sanoma

Mikaela Shiffrin otti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Mikaela Shiffrinillä on aihetta riemuun.

Mikaela Shiffrinillä on aihetta riemuun. Kuva: AFP

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin varmisti alppihiihdon naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voiton kaksi kilpailua ennen kauden päätöstä. Shiffrin laski supersuurpujottelussa toiselle sijalle maailmancupin finaalitapahtumassa Ranskassa ja varmisti riittävän etumatkan cup-pisteissä toisena olevaan Slovakian Petra Vlhovaan.

Kokonaiskilpailun voitto on Shiffrinille uran neljäs. Hän juhli saavutusta kolmena vuonna peräkkäin 2017-2019.

Shiffrin, 27, jäi Pekingin olympialaisissa ilman mitalia, mutta kauden maailmancupissa hän on laskenut tasaisesti. Yhdysvaltalainen sijoittui supersuurpujottelucupissa kolmanneksi. Pujottelucupissa hän on toisena ja suurpujottelucupissa kolmantena, kun Meribelissä kilpaillaan lajeissa vielä viikonloppuna.

Norjan Ragnhild Mowinckel voitti kauden viimeisen supersuurpujottelun 0,05 sekunnin erolla Shiffriniin. Sveitsin Michelle Gisin oli kolmas 0,13 sekuntia voittajasta jääneenä.

Shiffriniä jahdannut Vlhova oli päivän kilpailussa 17:s.

Italian Federica Brignone voitti supersuurpujottelucupin ennen maannaistaan Elena Curtonia ja Shiffriniä.