Manchester City otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Gabriel Jesus ja Phil Foden tekivät kumpikin maalin.

Gabriel Jesus ja Phil Foden tekivät kumpikin maalin. Kuva: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Manchester City löi Real Madridin 4-3 Mestarien liigan välieräparin ensimmäisessä osaottelussa Manchesterissa.

City otti ohuen kiinnityksen finaalipaikkaan ennen ensi viikon keskiviikkona pelattavaa toista osaottelua.

Maalitehtailu alkoi heti toisella minuutilla, kun Kevin De Bruyne vei isännät johtoon. Peli kulki avausjaksolla pitkälti Cityn hallinnassa.

Kovaan kuntoon äitynyt hyökkääjä Gabriel Jesus tuplasi Cityn johdon 11. minuutilla.

Jesusin maali tuntui lamaannuttavan Madridia entisestään, ja City vyörytti useita maalipaikkoja. Osumia ei tuntunut syntyvän millään.

Kun City ei iskenyt, pääsi Madrid kuittaamaan. Maalitykki Karim Benzema ohjasi rangaistusalueella kavennuksen 33. minuutilla.

Ilotulitus jatkui toisella jaksolla. Phil Foden lisäsi isäntien johdon 53. minuutilla lukemiin 3-1, mutta Vinicius iski heti perään uuden kavennuksen.

Päästä päähän velloneessa ottelussa seuraavana iski luonnollisesti City. De Bruyne kaadettiin rangaistusalueen rajalla, ja tuomari oli jo nappaamassa pillinsä. Madridin pelaajat lopettivat pelaamisen. Bernardo Silva nappasi irtopallon boksissa ja iski Cityn neljännen.

Hölmistyneet Madridin pelaajat jäivät odottamaan vihellystä, jota ei tapahtunut.

Tämäkään ei lamaannuttanut Madridia lopullisesti. Vierasjoukkue sai rankkarin, kun Cityn toppari Aymeric Laporte hölmöili käsivirheen rangaistusalueella. Benzema iski illan toisensa niin kutsutulla panenka-laukauksella keskelle maalia.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikolla Madridissa. Toinen välieräpari, Liverpool-Villarreal, käynnistyy Englannissa keskiviikkona.

mercredi 27 avril 2022 02:56:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga