Manchester City otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Valioliigassa.

Liverpoolin ja Tottenhamin kohtaamisessa riitti tunnetta.

Liverpoolin ja Tottenhamin kohtaamisessa riitti tunnetta. Kuva: AFP / Lehtikuva

Manchester City lisäsi etumatkaansa jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruustaistossa, kun sen pahimmat uhkaajat Liverpool ja Chelsea jäivät tasapeleihin. City on sarjakärjessä kolmen pisteen erolla Liverpooliin ja kuuden pisteen etumatkalla Chelseaan.

City nappasi Newcastlen kotikentältä murskaavan 4-0-voiton. Voitto oli Citylle kahdeksas peräkkäinen Valioliigassa. Newcastlen tilanne on synkkä, sillä joukkue on sarjataulukossa 19:ntenä.

Ruben Dias pukkasi Cityn jo viidennellä minuutilla johtoon kotijoukkueen löysän puolustamisen jälkeen. Joao Cancelo tykitti 27. minuutilla komealla kudilla vieraat kahden osuman karkumatkalle.

Runsaan tunnin kohdalla Riyad Mahrez jatkoi Oleksandr Zintshenkon hienosta syötöstä pallon ilmasta jalallaan verkon perukoille. Raheem Sterling viimeisteli päätösnumerot ottelun lopussa.

Tottenham ja Liverpool tarjosivat todella värikkään näytöksen, jossa nähtiin komeita maaleja, roppakaupalla tekopaikkoja, kiistanalaisia tuomaripäätöksiä, rangaistuspotkuvaatimuksia ja Liverpoolin Andrew Robertsonin 77. minuutin ulosajon. Kumpikaan ei vetänyt missään vaiheessa ottelua käsijarrusta, ja kamppailu päättyi 2-2.

Hurjalla sykkeellä kotikamppailuunsa tullut Tottenham siirtyi 13. minuutilla johtoon Harry Kanen lauottua pallon takakulmaan. Kane taklasi avauspuoliajalla nappulat edellä rumasti Robertsonia, mutta selvisi keltaisella kortilla. Diogo Jota pukkasi Liverpoolin tasoihin 35. minuutilla.

Robertson vei Liverpoolin 69. minuutilla päämaalillaan johtoon. Robertsonin saldo oli poikkeuksellinen: maalisyöttö, maali ja ulosajo. Robertson ajettiin suoralla punaisella kortilla kentältä, kun hän rappasi Emerson Royalia rajusti jaloille.

Son Heung-min hyödynsi Liverpoolin maalivahdin Alissonin heikon vastaantulon ja toi Tottenhamin tasoihin 74. minuutilla.

Chelsea jäi maalittomaan vierastasapeliin Wolverhamptonia vastaan. Chelsea oli pyytänyt ottelun siirtämistä toiseen ajankohtaan joukkueen koronatapausten takia, mutta pyyntöön ei suostuttu.

Viikonloppuun kaavaillusta kymmenestä pelistä pystyttiin pelaamaan vain neljä useita joukkueita vaivaavan koronasuman takia. Valioliiga jäi sunnuntain myötä lyhyelle joulutauolle.

dimanche 19 décembre 2021 23:23:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga