Ilta Sanoma

Dallasin suomalaiset kunnostautuivat joukolla maalinteossa.

Dallasin kaikki seitsemän maalia teki eri mies.

Dallasin kaikki seitsemän maalia teki eri mies. Kuva: Jerome Miron / Reuters

Suomalaiset loistivat valokeilassa yön NHL-kierroksen ainoassa ottelussa, jossa Dallas löi kotonaan maalijuhlien jälkeen Minnesotan 7-4.

Kotijoukkueen suomalaislegioonasta maalinteossa onnistuivat Miro Heiskanen (1+1), Roope Hintz (1+0) ja Esa Lindell (1+0).

Hintzin johtama ykkösketju löi ottelun alkutahdit heti ensimmäisessä vaihdossaan, kun Joe Pavelski laukoi Heiskasen esityöstä 1-0-osuman.

Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen harvemmin maalitalkoissa kunnostautuva Lindell katkaisi alivoimalla Minnesotan maalivahdin Cam Talbotin pitkän avaussyötön ja karkasi upottamaan 2-0-maalin. Osuma oli puolustuspään erikoismiehelle kauden ensimmäinen.

Minnesota nousi vielä avauserässä rinnalle, mutta sen jälkeen Dallas ei enää enää vieraitaan tasoihin päästänyt.

Hintz ampui toisessa erässä ylivoimalla tilanteeksi 4-2, ja päätöserän alussa Heiskanen päätti vastahyökkäyksen 6-3-maaliin.

Kaikki Dallasin seitsemän maalia teki eri pelaaja. Heiskanen valittiin ottelun kakkostähdeksi Denis Gurjanovin (0+2) jälkeen.

Dallasin neljäs suomalaispelaaja, alakerran isäntä Jani Hakanpää ei yltänyt tehoille mutta kirjautti tapojensa mukaisesti pari taklausta ja blokkausta. Joel Kiviranta oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Voitto oli Dallasille arvokas divisioonansa kärkijoukkueesta.

Ottelu oli molemmille joukkueille viimeinen ennen joulutaukoa, jonka alkua NHL päätti maanantaina aikaistaa sarjaa riivaavan koronakaaoksen takia.

Sebastian Aho, Carolina 15+17=32 (26 ott.)