Dallas Starsia tähdittävät suomalaiset Esa Lindell, Roope Hintz ja Miro Heiskanen onnistuivat kukin maalinteossa ja auttoivat joukkuettaan kaatam" /> Dallas Starsia tähdittävät suomalaiset Esa Lindell, Roope Hintz ja Miro Heiskanen onnistuivat kukin maalinteossa ja auttoivat joukkuettaan kaatam" />

YLE

Jääkiekkoliiga NHL jää joulutauolleen kaksi päivää suunniteltua aikaisemmin pahaksi äityneen koronatilanteen takia, liiga vahvistaa verkkosivuillaan.

Kaikkien NHL-seurojen tilat on suljettu 22.-25. joulukuuta koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi. Harjoitustilat aukeavat pelaajille 26. päivä ja kauden on määrä jatkua alkuperäisen aikataulun mukaisesti 27. joulukuuta.

Ennen joulua pelataan vain kaksi ottelua: Philadelphia Flyers kohtaa Washington Capitalsin ja Tampa Bay Lightning Vegas Golden Knightsin keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

Viimeiset ottelut ennen joulutaukoa oli määrä pelata jouluaattoaamuna Suomen aikaa, mutta kaikki aatonaatolle suunnitellut 15 ottelua on siirretty.

Yhdysvaltalaismedia ESPN:n mukaan jo 11 joukkuetta on keskeyttänyt toimintansa ja aloittanut joulutaukonsa. Yli 15 prosenttia NHL:n pelaajista on liigan koronaprotokollassa.

Viimeisimmät ottelusiirrot tarkoittavat, että yhteensä jo 49 ottelua on jouduttu siirtämään hiljattain kärjistyneen koronakriisin vuoksi. Vielä viikko sitten tilanne näytti olleen hallinnassa, eikä ottelusiirtoja ollut koko alkukauden aikana jouduttu tekemään kuin muutama.

NHL ja sen pelaajayhdistys NHL Players Association keskustelevat parhaillaan NHL-pelaajien osallistumisesta Pekingin olympiaturnaukseen. Virallista ilmoitusta odotetaan lähipäivinä.

Dallas joulutauolle komealla voitolla

Suomalaispelaajat nousivat isoon rooliin Dallasissa, jossa isäntäjoukkue Stars kaatoi yön ainoassa ottelussa Minnesota Wildin maalein 7-4. Esa Lindell, Roope Hintz ja Miro Heiskanen pyöräyttivät ottelussa maalin mieheen.

Dallas aloitti ottelun länsilohkon kärkijoukkuetta vastaan vauhdilla ja johti 2-0 vain reilun kolmen minuutin jälkeen. Suomalaispuolustaja Esa Lindell nappasi Minnesota-vahti Cam Talbotin kentälle palauttaman kiekon puolestakentästä itselleen ja tyylitteli Starsille 2-0-johtolukemat. Maali oli Lindellille kauden ensimmäinen.

Dallas menetti johtonsa samassa erässä, kun Wild nousi tasoihin Ryan Hartmanin ja Kevin Fialan maaleilla. Kotijoukkue sai kuitenkin hyödynnettyä paikkojaan. Roope Hintz onnistui maalinteossa 12:nnen kerran tällä kaudella. Suomalaishyökkääjä taituroi toisessa erässä ylivoimalla Dallasin johtolukemat 4-2:een.

Kolmannessa erässä suomalaispelaajista verkkoa heilutti vuorostaan Miro Heiskanen, joka niittasi 6-3-lukemat Michael Rafflin loistosyötöstä.

Oilers-pelaajat huolestuivat, kun Jesse Puljujärvi joutui jäämään yksin Seattleen - "Meidän täytyy saada hänet kotiin"

Teuvo Teräväiseltä tyly paljastus joukkueen ryhmäkeskustelusta: "Tuli viesti, että olympialaisiin ei mennä"

Niko Mikkola ehti maalintekoon ennen kuin Yhdysvaltain ja Kanadan raja suljettiin NHL-joukkueilta - Detroit kuudentena NHL-joukkueena ennenaikaiselle joulutauolle

mardi 21 décembre 2021 08:13:49 Categories: NHL YLE