Joulupöydän säväyttävin laatikko yhdistää täydellisesti fetan ja punajuuren.
Hapokas omena, kvinoa ja tuore rosmariini sopivat hyvin feta-punajuurilaatikkoon. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Perinteiset soselaatikot saavat uuden haastajan, kun uunivuoasta löytyykin raastettua punajuurta. Raastettuna punajuuri kypsyy uunissa tasaisesti säilyttäen kuitenkin mukavan purutuntuman.
Laatikkoon raastetaan punajuurien kanssa myös yksi hapokas omena tuomaan raikkautta.
Mehevän laatikon salaisuus on siinä, että raasteiden annetaan ensin kypsyä kevyesti kasvisfondiliemessä kvinoan ja sipulin kanssa. Tämän jälkeen raasteseos kaadetaan uunivuokaan ja viimeistellään murennetulla fetalla ja tuoreen rosmariinilla. Uunissa sulava feta tuo laatikkoon ihanan kermaisen koostumuksen.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.