Herola kiri kolmanneksi ja hiihti kauden toistaiseksi parhaan maailmancupin sijoituksensa.

Ilkka Herola kuvattuna Rukalla marraskuun lopussa.

Ilkka Herola kuvattuna Rukalla marraskuun lopussa. Kuva: Vesa Moilanen/ Lehtikuva

Suomen Ilkka Herola sijoittui kolmanneksi yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Itävallan Ramsaussa. Hän oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 19, mutta tarjoili lauantaina iltapäivällä näytteen hiihtokunnostaan 10 kilometrin taipaleella ja nousi pitkältä takamatkalta kolmanneksi.

Hän taivutti lopussa Itävallan Johannes Lamparterin 0,1 sekunnin erolla. Kaksikon taistelua piti tarkastella myös maalikamerakuvista.

-?Pitää olla tyytyväinen, mutta vähän meinasi palaa hermo viimeisellä kierroksella. Oletin, että levänneillä äijillä olisi ollut poweria vastata (Vinzenz) Geigerin kiriin, mutta (latu) oli aivan tukossa. Ei päässyt mihinkään. Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hiihtää kolmannesta sijasta, Herola tuumi Ylen televisiolähetyksessä.

-?Aika nopea ja mutkainen rallirata. Ennen viimeistä kierrosta ei kannata tuhlailla.

Norjan Jarl Magnus Riiber voitti ennen Saksan Geigeria. Herola oli HS98-mäestä hypätyn mäkiosuuden jälkeen 1.29 minuuttia jäljessä Riiberiä ja kuroi ladulla eron 31,9 sekuntiin. Geiger saapui maaliin vain 3,9 sekuntia ennen Herolaa, joten suomalaisen harmitukseen oli syynsä, kun hän ei ehtinyt ruuhkan takia haastamaan Geigeria.

Kolmas sija on Herolalle kauden toistaiseksi paras maailmancupissa ja kaikkiaan kymmenes henkilökohtainen palkintokorokesijoitus maailmancupissa.

-?Ei ole tarvinnut mököttää tähänkään asti, vaikka palkintokorokkeelle en ole noussut tällä kaudella. Tavallisenkin hypyn kun saa sorvattua, niin pystyy taistelemaan palkintokorokesijoituksesta, Herola sanoi.

Suomalaisista myös Eero Hirvonen (17:s) ja Arttu Mäkiaho (26:s) ylsivät maailmancupin pisteille.