Suomen sekaviestijoukkue oli MM-finaalin kahdeksas. MM-kultaa voitti Hollanti uudella kisaennätyksellä 1.36,20" /> Suomen sekaviestijoukkue oli MM-finaalin kahdeksas. MM-kultaa voitti Hollanti uudella kisaennätyksellä 1.36,20" />

YLE

Suomi on sijoittunut kahdeksanneksi lyhyen radan MM-kilpailujen 4x50 metrin sekauintiviestissä Abu Dhabissa.

Suomen joukkueessa uivat Ronny Brännkärr (selkäuinti), Olli Kokko (rintauinti), Laura Lahtinen (perhosuinti) ja Fanny Teijonsalo (vapaauinti).

MM-kultaa voitti Hollanti uudella kisaennätyksellä 1.36,20. Yhdysvallat oli finaalin toinen ja Italia kolmas.

En glad Fanny Teijonsalo i vit badmössa blickar upp mot resultattavlan efter målgång.
Fanny Teijonsalo oli Suomen ankkuri.All Over Press

Suomen aika oli 1.40,46, Kreikka oli finaalin seitsemäs sekunnin kovemmalla ajalla. Suomi teki alkuerissä seitsemänneksi nopeimman ajan 1.40,30.

- Suomen kokoonpano ei ole optimaalinen. Ykköstykit eivät edes ole tuossa joukkueessa, Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallinen sanoi lähetyksessä.

Teijonsalon oli tarkoitus kisata lauantaina viestin lisäksi 100 metrin sekauinnin alkuerissä, mutta jäi matkalta pois väsymyksen takia, eikä Teijonsalo ui sunnuntaina alun perin ohjelmassaan ollutta 50 metrin selkäuintia.

- Fannylta oli kyllä upeaa venymistä tänään, kun hän pystyi kaiken jälkeen uimaan vielä tämän viestin. Se on todella kova veto, jota arvostan, Brännkärr kehui tiedotteessa.

Katso koko kisa alapuolelta.

Lisätty Brännkärrin kommentit klo 19.26.

Ida Hulkko hyytyi ulos mitaleilta MM-finaalissa, katso video - "Tuossa jäi tosi paljon hampaankoloon"

Hulkolle upea erävoitto - katso tästä, kuinka molemmat suomalaiset ylsivät MM-finaaliin! Asiantuntija: "Ida ui perjantaina mitalista"

samedi 18 décembre 2021 20:07:21 Categories: YLE uinti