Leijonat on voittanut Moskovan EHT-turnauksen molemmat ottelunsa. " /> Leijonat on voittanut Moskovan EHT-turnauksen molemmat ottelunsa. " />

YLE

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Kanadan Moskovan EHT-turnauksessa maalein 4-1. Suomen maaleista vastasivat kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Jere Karjalainen ja kolmannessa erässä onnistuneet Markus Granlund ja Markus Nenonen.

Leijonat johti avauserän jälkeen 2-0 Karjalaisen maaleilla. Ensimmäisen kerran Karjalainen onnistui vain 31 sekunnin pelin jälkeen, kun hän ohjasi Valtteri Kemiläisen siniviivavedon sisään. Toisen kerran 29-vuotias Dinamo Rigan hyökkääjä onnistui neljä minuuttia myöhemmin, kun onnistui ylivoimalla. Myös Karjalaisen toisen maalin alusti Vitjaz-pakki Kemiläinen.

- Ketjuna olisimme voineet pelata korkeammalla riskitasolla. Kemiläinen toimitti tänään kiekon kahdesti maalille ja minä pääsin laittamaan lavan väliin, ottelussa kahdesti osunut Jere Karjalainensanoi.

Toisen erän ainoan maalin teki Kanadan Landon Ferraro, joka kavensi pelin 1-2:een erän puolivälissä b-pisteen kaarelta kovalla lyöntilaukauksella

Kolmannen erän puolivälissä onnistunut Granlund sinetöi Suomen voiton läpiajosta, kun hän veti 3-1-maalin sisään kanadalaisvahdin jalkojen välistä. Nenonen onnistui pelin lopussa, kun hän laukoi kiekon tyhjään maaliin.

Suomen maalilla torjunut Christian Heljanko pysäytti kiekon 21 kertaa ja Kanadan maalia vartioinut Justin Pogge kirjasi 17 torjuntaa.

Leo Komarov teki ottelussa paluun maajoukkuepaitaan viiden vuoden tauon jälkeen. Komarov pelasi nelosketjussa yhdessä Waltteri Merelän ja Peter Tiivolan kanssa.

- Pidin Leksan sisääntulosta. Hän oli hyvin energinen ja näytti siltä, että hän haluaa antaa näyttöjä. Minusta tuntui, että hän halusi olla kentällä koko ajan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen naurahti.

- Kolmannessa erässä Leksa oli avainpelaajia meille, kun pyrimme säilyttämään yhden maalin johtoasemaa. Hän toi jäälle tänään johtajuutta ja hyvää energiaa, Jalonen jatkoi.

Voitto oli Leijonille toinen Moskovan turnauksesta, sillä Suomi aloitti turnauksen torstaina lyömällä Tshekin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Suomi kohtaa huomenna turnauksen päätöspelissään Venäjän kello 14.30.

Juttua päivitetty 18.12.2021: Lisätty Jukka Jalosen ja Jere Karjalaisen kommentteja.

Leijonavalmentaja Mikko Manner poimi Tshekki-pelin onnistujat - "Tänä hulluna aikana hetkessä eläminen on suunnitelmien suhteen tärkeätä"

Nyt saat leikkiä Jukka Jalosta ja koota unelmiesi olympiajoukkueen! Puljujärvi vai Laine ykkösketjuun? Tee valintasi Ylen Leijonakoneessa

samedi 18 décembre 2021 14:21:24 Categories: YLE jääkiekko