Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi pääsivät maalin makuun NHL-kierroksella. Dallasin Roope Hintz vietti kolmen tehopist" /> Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi pääsivät maalin makuun NHL-kierroksella. Dallasin Roope Hintz vietti kolmen tehopist" />

YLE

Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen onnistuivat maalinteossa yön jääkiekon NHL-kierroksella. Suomalaishyökkääjät johdattivat Carolinan 5-1-kotivoittoon Los Angeles Kingsistä.

Tehot 1+1 kirjannut Kotkaniemi vei kotijoukkueen 1-0-johtoon vain 37 sekunnin pelin jälkeen, kun hän survoi kiekon sisään maalin edestä. Katso ottelun kakkostähdeksi valitun Kotkaniemen osuma ohesta tai tämän linkin kautta.

Osuma oli Kotkaniemelle kauden seitsemäs.

- Olin varmaan ainoa, joka näki kiekon siinä tilanteessa. Oli aika helppoa laittaa kiekko siitä sisään, Kotkaniemi kertasi paluukiekosta tekemäänsä osumaa lehdistötilaisuudessa.

Teräväinen onnistui toisessa erässä, kun hän niittasi ylivoimalla 4-0-maalin. Katso Teräväisen kauden seitsemäs osuma ohesta tai tämän linkin kautta.

Kotkaniemi on saanut enemmän vastuuta, kun Hurricanesin pelaajia on joutunut koronaprotokollalistalle. Poissa on muun muassa Sebastian Aho. Kotkaniemi sai nyt jääaikaa ykkösvitjassa lähes 16 minuuttia, josta ylivoimavastuuta oli yli viisi minuuttia.

- Yritän vain pitää asiat yksinkertaisina. Hyvin on sujunut tähän asti, Kotkaniemi sanaili.

21-vuotias suomalaishyökkääjä on nyt päässyt kolmessa ottelussa peräkkäin tehopisteiden makuun (1+4). Kotkaniemen vyöllä on 29 ottelusta 13 (7+6) tehopistettä.

- Olen saanut tehopisteistä itseluottamusta.

Pavelski reagoi voimakkaasti joukkuetoverin lanaamiseen

Tehopisteiden makuun suomalaisista pääsi myös Dallas Starsin Roope Hintz, joka kirjasi kolme syöttöpistettä 4-3-jatkoaikavoitosta Chicago Blackhawksista. Kotivoitto päätti Dallasin viiden ottelun mittaisen tappioputken.

Chicagon maalilla Kevin Lankinen torjui 35/39 kertaa.

Dallas-sentteri Tanner Kero koki ottelussa kovia, kun Chicagon hyökkääjä Brett Connolly taklasi hänet jään pintaa avauserässä. Kero kannettiin paareilla pois jäältä ja hän joutui sairaalaan tutkittavaksi. NHL:n virallisten nettisivujen mukaan 29-vuotias Dallas-hyökkääjä oli tajuissaan ja valpas ja reagoiva.

Connollyn ruman taklauksen voi katsoa ohesta tai tämän linkin kautta.

Connolly sai törkytaklauksestaan suihkukomennuksen.

Ottelusta tehot 2+2 kirjannut Dallasin konkarihyökkääjä Joe Pavelski reagoi voimakkaasti lehdistötilaisuudessa, kun hän puhui tapahtuneesta. Pavelski koki vuoden 2019 pudotuspeleissä vastaavanlaisen pelottavan loukkaantumisen.

- Olen ollut vastaavassa tilanteessa. Minulla on muutamia muistoja siitä, kun joukkuetoverit olivat kokoontuneet ympärilleni. Toivon, että Tanner toipuu nopeasti. Tämä on syvältä, Pavelski kyynelehti.

37-vuotiaan Pavelskin tunteikkaan haastattelun voi katsoa ohesta tai tämän linkin kautta.

Jesse Puljujärvi NHL:n koronaprotokollalistalle

Edmonton Oilers tiedotti myöhään lauantaina Suomen aikaa, että Jesse Puljujärvi on asetettu NHL:n koronaprotokollalistalle.

Listalle voi joutua esimerkiksi todetun koronatartunnan, -altistumisen, -oireiden tai -karanteenin takia.

Edmontonin voitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Seattle vieraissa maalein 5-3.

Yön kierrokselta siirrettiin koronatilanteen takia kaikkiaan viisi ottelua: Minnesota-Florida, Montreal-Boston, Vancouver-Toronto, Colorado-Tampa Bay ja Calgary-Columbus.

Seattle-Edmonton 3-5

Joonas Donskoi lataa suorat sanat NHL:n koronatilanteesta - harkitsee olympialaisista kieltäytymistä: "Tässä ollaan ihan tavallisia ihmisiä ja isiä"

Hattutemppukin lähellä, Jesse Puljujärvi loisti ottelun ykköstähtenä ja iski kahdesti minuutin sisällä - Robin Salolle NHL-uran ensimmäinen piste

dimanche 19 décembre 2021 09:59:58 Categories: NHL YLE