Suomi taipui salibandyn MM-finaalissa Ruotsille maalein 4-6. Suomi sai otteluun unelma-alun, joka kuihtui toisessa erässä. " /> Suomi taipui salibandyn MM-finaalissa Ruotsille maalein 4-6. Suomi sai otteluun unelma-alun, joka kuihtui toisessa erässä. " />

YLE

Ruotsin salibandymiehet juhlivat salibandyn maailmanmestaruutta. Suomen ja Ruotsin MM-finaalitrilleri päättyi Helsingin Areenassa lopulta Ruotsin 6-4-voittoon.

Mestaruus oli Ruotsille ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Suomi voitti kaksi edellistä MM-finaalia.

Ruotsi oli päätöserässä jo 4-2-johdossa, mutta Suomi nousi sillasta nopeasti tasoihin. Lopulta Ruotsi kuitenkin ratkaisi maailmanmestaruuden vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua Tobias Gustafssonin maalilla.

- Ruotsi noudatti suunnitelmaa täysin koko ajan joukkueena. Suomea taas tunne vei. Suomi sai aluksi vähän liian hyvän alun. Se tunne tuotti negatiivisen reaktion ja pienen hyvänolontunteen, Yle Urheilun asiantuntija Mikko Kohonen kommentoi.

Suomi huudatti kotiyleisöä jo puolentoista minuutin jälkeen, kun Justus Kainulainen vei laukauksellaan Suomen 1-0-johtoon. Suomi sai avauskymppiin myös toisen maalin, kun Eemeli Salin iski Sami Johanssonin irtopallon verkkoon.

Toisessa erässä Suomen puolustuspeli rakoili, ja Ruotsi iski kolme maalia noin kymmenen minuutin sisällä toisistaan. Maaleista vastasivat etukulmasta osunut Rasmus Enström, riistosta läpiajoon karannut Kim Nilsson, ja Ruotsin johtoon takatolpalta vienyt Linus Nordgren.

Päätöserässä Ruotsi karkasi jo 4-2-johtoon, mutta Justus Kainulainen toi kahdella maalillaan Suomen tasoihin. Kainulainen iski ensin illan toisen osumansa ilmasta Juha Kivilehdon syötöstä, minkä jälkeen hän kruunasi huippuiltansa vain puolitoista minuuttia myöhemmin hattutempulla.

Ruotsi sai juhlia lopulta maailmanmestaruutta, kun Tobias Gustafsson iski pelin 5-4:ään vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua. Tämän jälkeen Suomi sai muutaman tilanteen, mutta Ruotsi sai laukoa pelin ratkaisun tyhjään maaliin.

Katso suorana hurjan salibandyn MM-finaalin jälkipyykkiä: Suomelle dramaattinen tappio Ruotsia vastaan!

samedi 11 décembre 2021 21:37:43 Categories: Salibandyn MM YLE