Glögijäätelöissä jäätelötikkuna on jouluun sopivasti kanelitanko.
Glögijäätelöt ovat näyttävän näköisiä, mutta todella yksinkertaisia valmistaa. Kuva: Emma Ivane
Emma Ivane on tuttu Koko Suomi leipoo -ohjelmasta ja ennen kaikkea upeista kakuistaan. Itseoppinut kakkutaiteilija on erikoistunut etenkin lehtikultaisten ja marmoripintaisten koristeiden tekemiseen.
Kakkujen ja toinen toistaan herkullisempien reseptien lisäksi Ivane on monelle tuttu Instagramissa. Hän jakaa tilillään kuvia leivonnaisista ja muista herkuista.
Lue lisää: Emma muutti yhden aineksen - joulutortuista tuli niin hyviä, että ne hävisivät hetkessä pöydästä
Usein kuvissa näkyvät myös Ivanen kissat, jotka seikkailevat leipomiskuvissa.
Ivanen jouluperinteisiin kuuluu glögijäätelöiden tekeminen. Resepti syntyi hänen kirjoittaessaan kirjaansa Emman makea joulu.
Glögijäätelöt valmistuvat vain kolmesta raaka-aineesta. Ihanana joulun tunnelmaan sopivana yksityiskohtana on jäätelötikun virkaa ajava kanelitanko.
Resepti on kananmunaton, maidoton ja gluteeniton, joten glögijäätelöt sopivat myös esimerkiksi vegaaneille tarjottaviksi. Reseptillä valmistuu kuusi jäätelöä.
1 dl glögitiivistettä
3 dl vettä
6 pitkää kanelitankoa
Valmistusohjeet
1. Sekoita glögitiiviste veteen ja kaada seos jäätelömuotteihin.
2. Pakasta noin tunnin ajan.
3. Aseta sitten kanelitangot varovasti paikoilleen. Pakasta yön yli.
4. Lämmitä muotteja nopeasti lämpimän veden alla ja irrota jäätelöt muoteista ennen tarjoamista.
Resepti: Emma Ivane.
Lue myös: Suomalaisen Emman kakut ovat kuin taideteoksia - hänen ohjeellaan sinäkin teet huikean jäätelökakun
Lue myös: Mahtava juustokakku onnistuu vain kolmella ainesosalla, eikä voi mennä pieleen - Emma Ivanen oma, "salainen pahe" häviää äkkiä pöydältä
Lue lisää: Mitä tarjolle pieniin pikkujouluihin? Leikkelelauta ratkaisee pulman helpolla tavalla
TetraSys Oy.