Ilta Sanoma

Taateleilla, salvialla ja neilikalla maustetut perunat paahtuvat uunissa kuin itsestään.

Joulukauden mehukkaimmat perunat valmistuvat näppärästi vain muutaman valmistusvaiheen avulla.

Joulukauden mehukkaimmat perunat valmistuvat näppärästi vain muutaman valmistusvaiheen avulla. Kuva: Sami Repo

Moni toivoo jouluherkkujen lisukkeeksi laatikoiden sijaan jotain muuta. Hyvä vaihtoehto ovat uunissa paahdetut perunat, jotka maistuvat niin kalan, lihan kuin kasvistenkin seurassa.

Valitse paahdettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, jotka kypsyvät tasaisesti. Perunat saavat olla kooltaan pieniä, sillä silloin niistä saa herkullisimpia makupaloja joulupöytään.

Ennen paahtamista perunat sivellään mausteöljyllä, joka saa makunsa taateleista ja kokonaisista neilikoista. Kun taatelien sokeri alkaa kypsyä uunissa, perunat saavat hieman karamellisen paistopinnan.

Voit tarjoilla taateliperunat joko alkuruokien joukossa tai muiden joulupöydän antimien lisukkeena. Muista napata neilikat pois ennen tarjoilua.

Katso ohje Soppa365:stä!

Ilta Sanoma
samedi 11 décembre 2021 11:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.