Tero Seppälän 19 laukauksesta vain yksi meni ohi. Kisan voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen." /> Tero Seppälän 19 laukauksesta vain yksi meni ohi. Kisan voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen." />

YLE

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä väläytti osaamistaan Ruotsin Östersundin maailmancupin sunnuntain takaa-ajossa. 25-vuotias suomalainen nousi sensaatiomaisesti viidenneksi. Seppälä lähti kisaan sijalta 16.

Sijoitus on Seppälän uran paras maailmancupista. Seppälän uran aiempi paras sijoitus oli seitsemäs sija.

Suomalainen ampui kilpailussa vain yhden pummin, kun hänen ensimmäinen laukauksensa meni ohi. Hän oli viimeisen ampumapaikan jälkeen viidentenä ja piti sijoituksensa loppusuoralle saakka.

Edellisen kerran suomalainen miesampumahiihtäjä on sijoittunut maailmancupissa näin korkealle 15 vuotta sitten.

Kilpailun voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen, jolle Seppälä hävisi 52,1 sekuntia. Ranskan Emilien Jacquelin ja Ruotsin Sebastien Samuelsson kävivät kovan taiston kakkossijasta, joka meni lopulta ruotsalaiselle.

Tshekin Michal Krcmar oli neljäs, Seppälä siis viides ja Itävallan Simon Eder kuudes.

Seppälä sijoittui viikko sitten Östersundin 10 kilometrin kilpailussa 16. sijalle, joten suomalaisen kausi on alkanut mainiosti.