Pienet, suolaiset tarjottavat sopivat hyvin juhlavaan kahvipöytään.
Pienet suolaiset tarjottavat sopivat itsenäisyyspäivän kahvitteluihin. Kuva: Taru Vihavainen
Minivoileipäkakut ovat suolaisia cocktailpaloja, jotka on helppoja valmistaa ja tarjoilla. Ne sopivat täydellisesti esimerkiksi iltapäivän teehetkeen tai juhlapöydän helpoksi suolaiseksi palaksi.
Makumaailma on tuttu voileipäkakuista ja kolmioleivistä. Täytteenä toimii erinomaisesti feta-kasvistäyte.
Kun annoksiin laittaa cocktailtikun, erillisiä ottimia ei tarvita.
Katso reseptin lopusta vielä vinkki leipäsiivujen ylimääräisten reunojen hyötykäyttöön, jotta mitään ei mene hukkaan. Ylijäämäpaloista saa nopeasti rapeita krutonkeja salaatteihin ja keittoihin.
Annoksia: 10 kpl
Täyte:
40 g suippopaprikaa
80 g kurkkua
1 pieni valkosipulinkynsi
50 g fetajuustoa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
Leipäkerrokset:
5 isoa siivua graham- tai vehnäpaahtoleipää
5 isoa siivua ruispaahtoleipää
Koristeluun:
versoja, pilkottua paprikaa, syötäviä kukkia
Pese kasvikset. Pilko suippopaprika pieniksi paloiksi. Raasta kurkku ja painele siitä siivilässä lusikalla ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulinkynsi ja fetajuusto.
Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä vispikerma paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pilkottu paprika, kurkkuraaste, valkosipuli sekä fetajuusto.
Sekoita ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Maista täytettä, ja lisää tarvittaessa vielä suolaa. Lusikoi täyte pursotuspussiin.
Pese ja pilko kasvikset, raasta kurkku ja painele siitä siivilässä lusikalla ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulinkynsi ja fetajuusto. Kuva: Taru Vihavainen
Ota jokaisesta paahtoleipäsiivusta kolme pyöreää leipäpalaa. Voit käyttää muottia, pientä lasia tai purkkia saadaksesi samankokoisia pyöreitä leipäpaloja.
Kasaa minivoileipäkakut suoraan tarjoiluastialle. Laita alimmaiseksi yksi leipäpala. Käytä erilaisia leipäpaloja vuorokerroksissa, jotta saat kivaa vaihtelua kerroksiin.
Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä vispikerma paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pilkottu paprika, kurkkuraaste, valkosipuli sekä fetajuusto. Ota jokaisesta paahtoleipäsiivusta kolme pyöreää leipäpalaa. Voit käyttää muottia, pientä lasia tai purkkia. Kuva: Taru Vihavainen
Pursota leipäpalan päälle täytettä ja paina täytteen päälle toinen leipäpala. Pursota toinen kerros täytettä ja nosta viimeinen leipäkerros täytteen päälle. Pursota vielä viimeisen leipäpalan päälle hieman täytettä, jotta saat koristeet kiinnittymään minivoileipäkakkujen päälle.
Viimeistele minivoileipäkakut versoilla ja pienillä paprikan paloilla. Voit käyttää myös syötäviä kukkia koristelussa. Paina jokaiseen voileipäkakkuun cocktailtikku, jotta tarjoilu käy helposti ilman ottimia. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sen levitteenä leivän päällä.
Vinkki: Älä heitä reseptistä ylijääneitä leivän reunoja roskiin, vaan valmista niistä rapeita krutonkeja esimeriksi salaatteja ja keittoja varten. Pilko leipien ylimääräiset osat sopivan kokoisiksi paloiksi ja nosta kulhoon. Mittaa pieneen kuppiin noin 1-2 rkl öljyä. Voit lisätä öljyn joukkoon hieman suolaa, valkosipulijauhetta, kuivattuja yrttejä ja muita valitsemiasi mausteita. Kaada öljy leipäpalojen joukkoon ja sekoita.
Levitä leipäpalat uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda niitä 175 asteessa muutaman minuutin jaksoissa, aina välillä käännellen, kunnes leipäpalat ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä uunipellin päällä.
Pursota leipäpalan päälle täytettä ja paina täytteen päälle toinen leipäpala. Pursota toinen kerros täytettä ja nosta viimeinen leipäkerros täytteen päälle. Pursota vielä viimeisen leipäpalan päälle hieman täytettä, jotta saat koristeet kiinnittymään minivoileipäkakkujen päälle. Kuva: Taru Vihavainen
Lue lisää: Mehevä voileipäkakku onnistuu myös ilman vehnää - Tarun täyteohje on maukas
Lue lisää: Tässä on täydellinen mokkapalaresepti! Yksi aines takaa mehevyyden ja tasaisen kohoamisen
Lue lisää: Tiikerikakun uudet kuviot! Tuttu herkku tarjotaan nyt marjaisena versiona tuorejuustokuorrutteella
Lue lisää: Koko Suomi leipoo -kisan voittajan Liisa Westerbergin juustokakku on vastustamaton: espressoa ja sulaa suklaata
TetraSys Oy.