Suomen miesten salibandymaajoukkue kukisti Ruotsin 7-3 MM-kisojen alkusarjan ottelussa yli 7 000 katsojan edessä. " /> Suomen miesten salibandymaajoukkue kukisti Ruotsin 7-3 MM-kisojen alkusarjan ottelussa yli 7 000 katsojan edessä. " />

YLE

Suomen miesten salibandymaajoukkue jatkoi voittojen tiellä, kun se kukisti MM-kisojen alkusarjan ottelussa Ruotsin 7-3.

Tunteet olivat pinnassa jo ennen ottelua, sillä Ruotsi syytti SVT:llä Suomea perjantain harjoitustensa vakoilemisesta. Jos MM-avauksessa Tanskaa vastaan Helsingin jäähallin lehtereillä oli väljää, oli tunnelma lauantai-illan Ruotsi-ottelussa mainio heti alkuvihellyksestä alkaen. Katsojia lehtereille oli saapunut yli 7 100.

Ruotsi sai otteluun unelma-alun, kun Lauri Stenfors joutui pysäyttämään läpiajoon päässeen Jesper Sankellin sääntöjen vastaisesti vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Kim Nilssonin rangaistuslaukaus epäonnistui kuitenkin täydellisesti, kun pallo karkasi maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi nimetyn Nilssonin lavasta.

Toisessa päässä Tanskaa vastaan maalipaikkoja tuhlaillut Ville Lastikka kokeili laukaustaan, ja kaukaa lähtenyt veto upposi hieman helpohkosti ohi MM-debytantti Jon Hedlundin.

Ruotsin "rouhijakenttää" parjattiin ennen MM-turnausta huonoimmiksi salibandynpelaajiksi, mitä Ruotsin joukkueessa on nähty. Lauantai-iltana kolmoskenttä aiheutti Suomelle kuitenkin paljon vaikeuksia. Avauserän alussa se hankki rangaistuslaukauksen ja kahdeksan minuutin jälkeen Ludwig Persson tasoitti pelin 1-1:een.

Kauaa Ruotsi ei ehtinyt tasatilanteesta nauttia, sillä Lastikka iski puolitoista minuuttia myöhemmin toistamiseen ja vei Suomen 2-1-johtoon.

Toisessa erässä Ruotsi pääsi paremmin mukaan, ja Suomella oli vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille. Ruotsin kolmoskenttä jatkoi vahvoja otteitaan, kun Kevin Haglund tasoitti pelin ajassa 32.48.

Toisen erän lopulla Sami Johansson riisti pallon omassa päässä Ruotsin vapaalyönnin jälkeen ja iski MM-turnauksen avausosumansa.

Suomi sai hyvän alun päätöserään, kun Mikko Leikkanen herkutteli kahden maalin Lastikan tarjoilusta ja Suomi siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran kahden maalin johtoon.

Ruotsi ei takaiskusta lannistunut, sillä Tobias Gustafsson kavensi pelin 3-4:ään viisi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Eemeli Salin pääsi päätöserän lopulla väläyttämään rystylaukaustaan, ja vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon. Ruotsi haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, ja Lastikka hyödynsi tilanteen iskemällä illan kolmannen osumansa.

Salin iski vielä Suomelle toisen osuman tyhjiin ja viimeisteli loppulukemat 7-3 illan toisella osumallaan.

Suomi kaatoi avausottelussaan Tanskan 7-0, kun taas Ruotsi avasi MM-turnauksen 11-1-voitolla Latviasta. Suomen pelit jatkuvat heti huomenna sunnuntaina Latviaa vastaan. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 14.50.

Katso, millaisilla maalijuhlilla Suomi aloitti MM-kotikisat - kahdesti onnistunut Salin löysi silti parannettavaa: "Oli vähän näppäilyvirheitä"

Suomi tavoittelee kultaa salibandyn MM-kotikisoissa - seuraa näitä pelaajia ja katso milloin Suomi pelaa

Salibandyn MM-kotikisoista odotetaan menestystä ja nostetta lajille - "Aiemmat kotikisat ovat olleet suurta kansanjuhlaa"

samedi 4 décembre 2021 22:57:16 Categories: YLE urheilu