Tämän keikauspiirakan salaisuutena ovat valurautapannulla karamellisoituneet persimonit.
Tarte tatinin kaunis kiiltävä pinta syntyy sokerin ja voi karamellisoituessa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Persimonien kausi on alkanut. Hedelmät saattavat olla vielä melko napakoita syötäväksi sellaisenaan, mutta ne sopivat mainiosti kuumennettaviin ruokiin ja leivontaan. Tällä kertaa persimoneista valmistetaan keikauspiirakka klassisen tarte tatinin tapaan.
Persimonien sisältä paljastuu upea ristikuvio, jota voi hyödyntää piirakan koristelussa, kun leikkaa hedelmät poikittain tasaisiksi viipaleiksi. Ennen kuin hedelmät peitellään taikinan alle, ne paistetaan voi-sokeriseoksessa. Kanelitanko ja tähtianis antavat hedelmiin pannulla jouluisen maun.
Piirakan pohja syntyy helposti nyppimällä ainekset yhteen. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä. Terä hienontaa voin nopeasti jauhojen joukkoon ja pitää ainekset viileinä, jolloin taikina on leivontavalmis saman tien.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.