Ilta Sanoma

Helppo kikhernepata valmistuu käden käänteessä ja sopii loistavasti syötäväksi sellaisenaan, mutta maistuu myös riisin tai naanleivän kanssa.

Kurkuma antaa kikhernepadalle houkuttelevan kullankeltaisen värin.

Kurkuma antaa kikhernepadalle houkuttelevan kullankeltaisen värin. Kuva: Ninna Lindström

Kikherneet ovat miedon makuisia, minkä ansiosta ne mukautuvat monenlaisiin arjen luottoresepteihin. Tällä kertaa säilötyt, käyttövalmiit kikherneet yhdistetään pataan sitruunan kanssa.

Oheisessa reseptissä sitruunasta käytetään sekä kuori että mehu, jolloin kermaiseen pataan saadaan kunnolla hapokkuutta. Kun mukaan lisää vielä reilusti tuoreita yrttejä, kuten persiljaa ja minttua, raikas lopputulos on taattu. Voit hyödyntää persiljan kokonaan, kun hienonnat varret padan joukkoon ja koristelet valmiin annoksen vielä yrtin lehdillä.

Kaurakerman ansiosta pata on vegaaninen. Paahteisen makunsa pata saa tahinista eli seesaminsiementahnasta. Valitse vaalea tahna, joka on maultaan mietoa eikä saa pataa värjäytymään.

Katso ohje Soppa365:stä!

Lue lisää: Vartissa valmis! Tämä helppo arkiruoka syntyy käden käänteessä

Lue lisää: Sen näkee jo sormista: Nämä merkit kertovat liiallisesta suolan käytöstä - 5 tapaa vähentää helposti

Ilta Sanoma
dimanche 28 novembre 2021 11:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.