Norwich pelasi kolmannen peräkkäisen ottelunsa ilman tappiota Valioliigassa.

Teemu Pukilla (oik.) vastassa Conor Coady.

Teemu Pukilla (oik.) vastassa Conor Coady. Kuva: Matthew Childs / Reuters

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustama Norwich pelasi pirteän ottelun jalkapallon Englannin Valioliigassa, mutta tuloksena oli maaliton kotitasapeli Wolverhamptonia vastaan.

Koko ottelun pelannut Pukki pääsi muutamaan hyvään tekopaikkaan, muttei onnistunut viimeistelyssä. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Pukki pääsi mainioon maalipaikkaan, mutta Wolverhamptonin maalivahti Jose Sa torjui.

Myös Max Aaronsilla ja Lukas Ruppilla oli loistopaikat viedä Norwich johtoon, mutta kotijoukkueen viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa.

Tasapeli nosti viimeistä edeltävänä olevan Norwichin yhdeksään pisteeseen. Etumatkaa sarjajumbo Newcastleen on kolme pistettä. Wolverhampton on 20 pisteessä.

Ottelu oli Dean Smithille toinen Norwichin päävalmentajana, ja saldona on voitto ja tasapeli. Kun lukuun lisätään Daniel Farken valmennusajan päätöskamppailuksi jäänyt Brentford-voitto, on Norwich kerännyt kolmesta tuoreimmasta ottelustaan mukavasti seitsemän pistettä.

Lokakuussa Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston Public Investment Fundin (PIF) omistukseen päätynyt Newcastle on pahassa pinteessä Valioliigassa.

Kauppa herätti runsaasti kritiikkiä Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteen takia, ja kritiikkiä ansaitsevat myös joukkueen peliesitykset. Lauantaina Newcastlen ahdinkoa lisäsi Arsenal, joka voitti kotiottelunsa 2-0.

Newcastlea kuritti ensimmäisen kerran Bukayo Saka 56. minuutilla laukomalla pallon komean syöttöketjun päätteeksi takanurkkaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen vieraiden maalissa. Tällä kertaa Gabriel Martinelli jatkoi pallon taidokkaasti ilmasta sisään Takehiro Tomiyasun syötöstä.

Marraskuussa päävalmentajaksi tullut Eddie Howe oli ensimmäistä kertaa kentän laidalla Newcastlen ottelussa. Edellisestä pelistä hänet piti sivussa koronavirus.

-?Mielestäni se oli hyvä esitys, etenkin alku. Olimme ensimmäisen puoli tuntia hyviä, Howe sanoi BBC:lle ja oli sitä mieltä, että Newcastlelta jäi rangaistuspotku saamatta.

Newcastlen voittotili on edelleen avaamatta tämän kauden Valioliigassa. Arsenal on sarjataulukossa viidentenä.

Liverpool murjoi Southamptonista 4-0-kotivoiton. Diogo Jota viimeisteli avauspuoliajalla kaksi maalia ja Thiago Alcantara yhden. Toisella puoliajalla Virgil van Dijk lisäsi Liverpoolin etumatkaa.

Päävalmentaja Jürgen Kloppin miehistö nousi sarjataulukossa pisteen päähän Chelseasta, jolla on kolmantena olevan Manchester Cityn tavoin ottelu Liverpoolia vähemmän tilillään.

Aston Villa otti puolestaan 2-1-vierasvoiton Crystal Palacesta.

samedi 27 novembre 2021 21:43:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga