Syksyn muhkeimmat sämpylät saavat makua porkkanaraasteesta ja omenamehusta.
Ihanan kätevää! Kun paistat sämpylät sisaruksina, isokin taikina kypsyy yhdellä pellillä. Kuva: Mikko Hannula
Sämpylät ovat kenties toivotuimpia arkileivonnaisia. Ne maistuvat aamupalana, välipalana ja keiton kanssa. Taikinaa voi varioida monin tavoin, vaihtelemalla taikinanestettä, jauhoja tai höysteitä.
Oheisessa ohjeessa sämpylätaikinaan raastetaan pari porkkanaa. Hienoksi raastettu porkkana luovuttaa kosteutensa sämpylöihin kypsennyksen aikana. Lisäksi porkkanaraaste saa sämpylät pysymään tuoreen oloisina pidempään.
Pieni hapokkuus on sämpylöiden maulle eduksi. Tällä kertaa taikinanesteenä käytetään piimän ja omenamehun yhdistelmää.
Nämä sämpylät paistetaan sisarussämpylöinä, eli sämpylät saavat ja niiden kuuluu kasvaa yhteen. Paistotavan ansiosta koko iso taikina kypsyy yhdellä pellillä.
Lisäksi kiinni kasvaneet sämpylät säilyttävät mehevyytensä yksittäin paistettuja kauemmin.
Katso ohje Soppa365:stä!
Lue lisää: Minnan maukkaalla sämpyläohjeella onnistuu kuka tahansa - ainekset saattavat jo löytyä kaapistasi
Lue lisää: Näin teet hodarit New Yorkin tyyliin - sipulikastike on niiden herkullinen salaisuus
Lue lisää: Tuliko uunista littanoita ja kovia sämpylöitä? Jauhojen kanssa voi käydä yleinen virhe, kotitalousopettaja kertoo
TetraSys Oy.