Mehevät tahini-suklaahippukeksit yhdistävät paahteisen seesaminsiementahnan ja suklaan.
Tahini ja suklaahiput liittoutuvat keksitaikinassa täydellisesti. Kuva: Mikko Hannula
Tahini, eli seesaminsiementahna, on tunnettu erityisesti Lähi-idän ruokien raaka-aineena, mutta se toimii erinomaisesti myös leivonnassa. Taikinoihin se tuo täyteläistä paahteisuutta.
Tahinia löytää monista ruokakaupoista, yleensä sieltä mistä pähkinätahnojakin. Sekä tumma että vaalea tahini sopivat leivontaan, mutta vaalealla versiolla kekseistä tulee kauniimman värisiä. Tahinin pintaan kertyy rasvaa, joten tahna on hyvä sekoittaa tasaiseksi ennen käyttöä.
Muut reseptin raaka-aineet ovat kuivakaapin vakiokalustoa.
Oheisessa reseptissä vedetään mutkat suoriksi. Ensin yhdistetään kuivat aineet, sitten sekoitetaan tahini, vesi ja öljy keskenään. Lopulta seokset yhdistetään taikinaksi, suklaahippuja unohtamatta.
Muista jättää keksien väliin leviämisvaraa!
Katso ohje Soppa365:stä.
TetraSys Oy.