Ilta Sanoma

Mehevät tahini-suklaahippukeksit yhdistävät paahteisen seesaminsiementahnan ja suklaan.

Tahini ja suklaahiput liittoutuvat keksitaikinassa täydellisesti.

Tahini ja suklaahiput liittoutuvat keksitaikinassa täydellisesti. Kuva: Mikko Hannula

Tahini, eli seesaminsiementahna, on tunnettu erityisesti Lähi-idän ruokien raaka-aineena, mutta se toimii erinomaisesti myös leivonnassa. Taikinoihin se tuo täyteläistä paahteisuutta.

Tahinia löytää monista ruokakaupoista, yleensä sieltä mistä pähkinätahnojakin. Sekä tumma että vaalea tahini sopivat leivontaan, mutta vaalealla versiolla kekseistä tulee kauniimman värisiä. Tahinin pintaan kertyy rasvaa, joten tahna on hyvä sekoittaa tasaiseksi ennen käyttöä.

Muut reseptin raaka-aineet ovat kuivakaapin vakiokalustoa.

Oheisessa reseptissä vedetään mutkat suoriksi. Ensin yhdistetään kuivat aineet, sitten sekoitetaan tahini, vesi ja öljy keskenään. Lopulta seokset yhdistetään taikinaksi, suklaahippuja unohtamatta.

Muista jättää keksien väliin leviämisvaraa!

Katso ohje Soppa365:stä.

Ilta Sanoma
samedi 20 novembre 2021 11:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.