Ilta Sanoma

Helppo juustokakku kypsyy uunin jälkilämmöillä. Tässä on herkullinen idea vaikka isänpäivän kahveille.

Espresso-suklaajuustokakku hurmaa isänpäiväkahvittelijat herkullisella makumaailmallaan.

Espresso-suklaajuustokakku hurmaa isänpäiväkahvittelijat herkullisella makumaailmallaan. Kuva: Liisa Westerberg

Suklaan ja kahvin liitto toimii mitä parhaiten sunnuntain isänpäivän juhlissa.

Koko Suomi leipoo -kilpailun kakkoskauden voittaja Liisa Westerberg on kehittelyt ihanan espresso-suklaajuustokakun reseptin, jota kehotamme kokeilemaan.

- Kakun viimeistelee pehmeä suklaaganache. Ganache leikkautuu parhaiten terävällä veitsellä. Pyyhi veitsi puhtaaksi leikkaamisen välissä ja huoneenlämpöisenä, jolloin kakunkin maut ovat parhaimmillaan.

- Älä käytä ganacheen liian tummaa suklaata, koska silloin kuorrutteesta tulee liian kova, Westerberg vinkkaa blogissaan.

Pohja

paketti (205 g) suklaatäytekeksejä, esim. Ballerina vaniljakaakao ja merisuola

50 g voita

Täyte

1½ rkl pikakahvijauhetta

1 rkl kuumaa vettä

600 g maustamatonta tuorejuustoa

1-1½ dl sokeria

1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl hyvälaatuista vaniljasokeria

3 kananmunaa

Kuorrute ja koristelu

150 g tummaa suklaata (noin 53 % kaakaota)

1½ dl kuohukermaa

kahvi-suklaamakeisia

Valmistusohjeet

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20-senttimetrinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Murskaa keksit täytteineen hienoksi rouheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle.

3. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen. Sekoita tuorejuusto, kahvi, sokeri ja vanilja yhteen. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen huolella jokaisen kananmunan lisäyksen välillä.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Sammuta sitten uuni ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä täysin.

5. Paloittele kuorrutteeseen tuleva suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki välillä sekoittaen.

6. Levitä hieman paksuuntunut ganache-kuorrute kakun päälle. Viimeistele makeisilla.

Resepti: Liisa Westerberg.

Lue lisää: Ylikypsät banaanit käyttöön: Leivo koukuttavan hyvä kakku

Lue lisää: Äidin yksinkertainen suklaakakku on niin vastustamattoman herkullinen, että vieraat odottavat sitä vuodesta toiseen

Lue lisää: Tiikerikakun uudet kuviot! Tuttu herkku tarjotaan nyt marjaisena versiona tuore­juusto­kuorrutteella

Ilta Sanoma
vendredi 12 novembre 2021 19:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.