Suomi voitti Venäjän 3-0 torstaina Helsingin EHT-turnauksen avausottelussa. Leijonien kokoonpano oli keski-iältään lähes kymmenen vuotta Venäjää " /> Suomi voitti Venäjän 3-0 torstaina Helsingin EHT-turnauksen avausottelussa. Leijonien kokoonpano oli keski-iältään lähes kymmenen vuotta Venäjää " />

YLE

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti Helsingin EHT-turnauksen voitolla Venäjästä. Leijonat otti voiton maalein 3-0.

Miro Aaltonen (1+2) ja Sami Vatanen (0+2) olivat Leijonien tehokkaimmat pelaajat torstain ottelussa. Suomi karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon ja ratkaisi ottelun päätöserässä viiden minuutin ylivoimalla.

Suomi oli ottelussa selvä ennakkosuosikki, sillä Venäjä ei valinnut Helsingin turnaukseen parhaita NHL:n ulkopuolella pelaavia pelaajiaan. Venäläiset pelaavat Helsingissä lähestulkoon juniori-ikäisellä joukkueella.

Toisaalta voitto ei ole koskaan läpihuutojuttu. Vuosi sitten Venäjä lähetti Helsinkiin nuorten maajoukkueen, joka nöyryytti Suomea maalein 6-2.

Tällä kertaa kokemus oli valttia. Suomen torstain kokoonpanon keski-ikä oli 29,1 vuotta. Leijonien ykkösketjua johti yli tuhat NHL:n runkosarjaottelua urallaan pelannut 37-vuotias Valtteri Filppula.

Venäjän kokoonpanon keski-ikä oli 20,4 vuotta. Joukkueen nuorin pelaaja on 16-vuotias huippulupaus Matvei Mitshkov, joka on pelannut tällä kaudella SKA Pietarissa kymmenen KHL-ottelua tehoin 2+1.

Suomelle kolme ylivoimamaalia

Suomen ylivoimapelaaminen yski vielä avauserässä, kun Leijonat pääsi kaksi kertaa yrittämään ylivoimalla. Homma alkoi toimia toisessa erässä, kun Suomi pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle.

Puolustaja Vatanen antoi poikittaissyötön ykkösylivoimaa pyörittäneelle Aaltoselle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella maalin eteen Harri Pesoselle. Pesonen jatkoi maalin edestä kiekon ohi Venäjän maalivahdin.

Ottelun puolivälissä Suomi pääsi kahden miehen ylivoimalle, joka tuotti tulosta. Miro Aaltonen vei Leijonat kahden maalin johtoon Vatasen poikittaissyötöstä.

Kolmannessa erässä Ivan Zintshenko taklasi päähän Vatasta, joka pystyi tärskystä huolimatta jatkamaan peliä. Zintshenko ajettiin ulos kaukalosta ja Suomi pääsi viiden minuutin ylivoimalle.

Illan kolmannesta ylivoimamaalista vastasi Filppula, joka ohjasi Aaltosen syötön neliön keskeltä Venäjän maalin yläkulmaan.

Ottelu pysyi Suomen hallinnassa loppuun asti. Jussi Olkinuora Leijonien maalilla torjui nollapelin.

Helsingin EHT-turnaus jatkuu lauantaina, kun Ruotsi kohtaa Venäjän ja Suomi pelaa Tshekkiä vastaan.

Yle seuraa hetki hetkeltä: Leijonat johtaa Venäjää vastaan - Pesonen, Aaltonen ja Filppula osuivat ylivoimalla!

Kanada kaatoi Naisleijonat - Suomen turmioina kakkoserä ja surkea ylivoima: "Ei ongelma tämän viikon aikana ratkea"

jeudi 11 novembre 2021 22:57:27 Categories: Leijonat YLE