Ilta Sanoma

Koronapassin käytön pitäisi ravintolassa kattaa koko aukioloajan.

Koronapassin tultua käyttöön tilanteet ovat vaihdelleet ravintoloissa.

Jotkut ravintolat kysyvät koronapassia asiakkailta heti ravintolaan tultaessa. Jotkut alkavat tarkistaa passeja puolen yön maissa.

Viikoittaisessa koronatiedotustilaisuudessa asiantuntijoilta kysyttiin, mikä on oikea toimintatapa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Otto Helve sanoi tietävänsä, että joissakin ravintoloissa koronapassi tarkastetaan vasta siinä vaiheessa, kun ravintola on sillä ajalla, kun se on sulun piirissä eli yöaikaan.

-?Tämä on täysin vastoin sitä ajatusta, joka on ollut meillä koronapassin käytön hyödystä ravintolaympäristöstä.

-?Meidän kantamme on se, että koronapassin käytön pitäisi kattaa koko ravintolan aukioloajan. Silloin saadaan hyöty koronapassista.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Pasi Pohjola lisäsi, että koronapassien tarkistaminen puolen yön aikaan ei ole paras tapa suojella ravintola-asiakkaita.

-?Peräänkuulutan toimijoiden vastuullisuutta oman asiakaskunnan suojelemiseksi. Mutta sinänsä tämä ei ole lain vastaista ainakaan tulkintojen pohjalta.

Asiaan tullaan Pohjolan mukaan kiinnittämään huomiota jatkovalmisteluissa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, miten tilanne on sekava ja ravintoloissa on ainakin neljä erilaista käytäntöä koronapassien kysymisessä.

Lue lisää: Vantaalainen portsari ihmeissään koronapassin kanssa - törmännyt ainakin neljään eri käytäntöön

Ilta Sanoma
jeudi 11 novembre 2021 14:22:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.