Keitetyt linssit imaisevat marinadin maut tehokkaasti. Voit marinoida linssejä valmiiksi jääkaappiin salaattipäivää varten.
Linssisalaatti höystetään italialaisen panzanellan tyyliin rapeiksi paistetuilla leipäkuutioilla. Kuva: Ninna Lindström
Kuivatut linssit ovat käteviä arjen ruoanlaitossa. Ne kypsyvät keittämällä melko nopeasti ja sopivat niin kastikkeisiin, keittoihin kuin lisukkeeksikin.
Oheisessa ohjeessa linsseistä valmistetaan ruokaisa salaatti. Ideana on keittää linssit kypsiksi, valuttaa ne ja upottaa marinadiin.
Marinoidut linssit maistuvat salaatissa sekä lämpiminä että kylminä. Niitä voi siis valmistaa kerralla ison satsin valmiiksi jääkaappiin, jolloin salaatin kokoaminen käy nopeasti.
Sitruunaisen, tuoreilla yrteillä maustetun oliiviöljymarinadin voi käyttää salaatin kastikkeena.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.