Ilta Sanoma

Keitetyt linssit imaisevat marinadin maut tehokkaasti. Voit marinoida linssejä valmiiksi jääkaappiin salaattipäivää varten.

Linssisalaatti höystetään italialaisen panzanellan tyyliin rapeiksi paistetuilla leipäkuutioilla.

Linssisalaatti höystetään italialaisen panzanellan tyyliin rapeiksi paistetuilla leipäkuutioilla. Kuva: Ninna Lindström

Kuivatut linssit ovat käteviä arjen ruoanlaitossa. Ne kypsyvät keittämällä melko nopeasti ja sopivat niin kastikkeisiin, keittoihin kuin lisukkeeksikin.

Oheisessa ohjeessa linsseistä valmistetaan ruokaisa salaatti. Ideana on keittää linssit kypsiksi, valuttaa ne ja upottaa marinadiin.

Marinoidut linssit maistuvat salaatissa sekä lämpiminä että kylminä. Niitä voi siis valmistaa kerralla ison satsin valmiiksi jääkaappiin, jolloin salaatin kokoaminen käy nopeasti.

Sitruunaisen, tuoreilla yrteillä maustetun oliiviöljymarinadin voi käyttää salaatin kastikkeena.

Katso ohje Soppa365:stä!

Ilta Sanoma
jeudi 11 novembre 2021 13:58:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.