AC Oulu kukisti RoPS:n 2-0 ja vei liigakarsinnan yhteismaalein 3-2. RoPS joutui pelaamaan tunnin vajaalla. " /> AC Oulu kukisti RoPS:n 2-0 ja vei liigakarsinnan yhteismaalein 3-2. RoPS joutui pelaamaan tunnin vajaalla. " />

YLE

AC Oulu säilytti paikkansa jalkapallon Veikkausliigassa, kun se kukisti liigakarsinnan ratkaisevassa toisessa osaottelussa RoPS:n 2-0. RoPS vei Rovaniemellä pelatun ensimmäisen osaottelun 2-1, mutta yhteismaalit menivät oululaisten hyväksi 3-2.

Rovaniemeläisten sunnuntai-iltapäivä sai ikävän käänteen puolen tunnin kohdalla, kun Geoffrey Acheampong ajettiin kentältä. Acheampong sai ensimmäisen varoituksensa 19 minuutin kohdalla, kun hän tuli ikävästi Henrik Ölanderin jaloille. Kymmenen minuuttia myöhemmin ghanalainen katseli päivän toista keltaista korttia ja RoPS joutui taistelemaan yli tunnin vajaalla.

AC Oulu siirtyikin johtoon avausjakson lisäajalla, kun Lucky Opara puski Dennis Salanovicin keskityksestä kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Erotuomari näyttää kädellään, että RoPS:n Geoffrey Acheampongin on poistuttava kentältä.
Erotuomari Joni Hyytiä ajoi Geoffrey Acheampongin kentältä.

Oululaiset kaunistelivat johtolukemia heti toisen jakson aluksi, kun Nikolas Saira vei kotijoukkueen 2-0-johtoon kulmatilanteesta.

RoPS-vahti Miikka Mujunen piti torjunnoillaan vieraiden nousuhaaveita elossa. Vajaalla taistelleet rovaniemeläiset olisivat tarvinneet kavennusmaalin viedäkseen ratkaisun jatko-otteluun. Toisessa päässä Juhani Pennasen maali pysyi kuitenkin koskemattomana ja AC Oulu varmisti sarjapaikkansa yhteismaalein 3-2.

AC Oululle kulunut kausi pääsarjassa oli ensimmäinen kymmeneen vuoteen. RoPS putosi Veikkausliigasta kauden 2020 päätteeksi ja pyrki takaisin pääsarjaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen.

Tällä kaudella Veikkausliigan jumboksi jääneen KTP:n pelit jatkuvat ensi kaudella jälleen Ykkösessä. Ykkösen voittanut VPS varmisti nousunsa Veikkausliigaan.