Miro Heiskanen syötti kolme maalia, kun Dallas haki jatkoaikavoiton Calgarysta.

Miro Heiskanen (vas.) napsi syöttöpisteitä Calgaryssä.

Miro Heiskanen (vas.) napsi syöttöpisteitä Calgaryssä. Kuva: Larry Macdougal / ZUMA

Dallasin tähtipuolustaja Miro Heiskanen hääri kapellimestarina, kun Stars kaatoi Calgary Flamesin vieraissa jatkoajan jälkeen 4-3.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu ja totutusti yli 25 minuuttia pelannut Heiskanen syötti kaikki kolme Dallasin maalia varsinaisella peliajalla.

Erityisesti Heiskasen esityö Denis Gurjanovin 1-0-ylivoimamaaliin oli melkoista silmäkarkkia.

Heiskanen löysi taidokkaalla syötöllä venäläisen takatolpalta, ja tällä oli helppo työ putata limppu verkkoon.

Toisen erän lopussa Heiskanen sai syöttöpisteen Blake Colemanin tasoitukseen, ja kolmannen erän alussa suomalainen oli petaamassa Tyler Seguinin 3-2-johtomaalia.

Jatkoajalla Dallasin neljän ottelun tappioputken katkaisi kapteeni Jamie Benn.

Kauden 10 ottelussa yhtä monta tehopistettä (2+8) tehnyt Heiskanen johtaa selvästi joukkueen sisäistä pistepörssiä.

NHL:n puolustajien pistepörssissä Heiskanen on vain pisteen perässä kärkipaikkaa jakavasta kolmikosta Adam Fox, Kevin Shattenkirk ja Roman Josi.

Heiskasen pistemäärän arvoa korostaa se, että viime vuosien tapaan tehottomuudesta kärsinyt Dallas on onnistunut tekemään vain 21 maalia. Heiskanen on ollut siis mukana liki puolissa niistä.

Heiskanen koki Calgary-ottelussa myös kovia, kun Flamesin tunnettu hämmentäjä Matthew Tkachuk törmäsi kiekottomana olleen Heiskasen olkapäähän päätöserässä.

Heiskanen rojahti iskusta jäähän ja liukui tuskaisen oloisena hitaasti vaihtopenkille, jossa jatkoi puhaltelua. Heiskanen vaikutti kuitenkin selvinneen törmäyksestä ehjin nahoin, sillä hän jatkoi ottelun normaalisti loppuun.

Aleksander Barkov, Florida 7+5=12 (10 ott.)