Liverpool voitti Atlético Madridin ja varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa. Kaksikon kohtaamisessa puhutti jälleen suora punainen kortti.

Liverpoolin Sadio Mané tuulettaa 2-0-maaliaan. Vartti maalinsa jälkeen Mané oli kärsivänä osapuolena tilanteessa, jossa Atlético Madridin Felipe sai suoran punaisen. Kuva: Dylan Martinez / Reuters

Keskiviikkoista Mestarien liigan kamppailua Liverpoolin ja Atlético Madridin välillä oli ennakoissa rummutettu paljon. Odotusarvoa nostatti kaksikon kahden viikon takainen ottelu Madridissa. Tuolloin Wanda Metropolitanolla nähtiin kuuma ja vaiherikas taistelu, joka päättyi lopulta Liverpoolin 3-2-vierasvoittoon.

Keskiviikkona jouduttiin odottelemaan vain vajaan vartin, kunnes Anfieldilläkin pelattu ottelu roihahti täydellisesti liekkeihin.

Kuten kaksi viikkoa sitten Madridissakin, Liverpool iski kaksi nopeaa maalia ensimmäisellä jaksolla.

Ensin onnistui Diogo Jota, jolle maali oli taatusti makea. Portugalilaishyökkääjä edusti vuodet 2016-2018 Atléticoa, muttei tuolloin saanut madridilaisten pääkäskijältä Diego Simeonelta lainkaan vastuuta. Kahden lainapestin jälkeen Jota päätyi Englannin kentille Wolverhamptoniin ja sieltä edelleen Liverpooliin. Nyt hän pääsi juhlimaan Simeonen edessä.

Liverpoolin 2-0-osuma oli Sadio Manén taidonnäyte. Senegalilaistaituri taisteli ensin Atléticon puolustuksen sekaisin ja nousi sitten itse viimeistelemään maalin Trent Alexander-Arnoldin loistavasta syötöstä.

Alexander-Arnoldilla oli kahden syöttöpisteen jakso, sillä hän antoi loisteliaan keskityksen myös Jotan maaliin.

Ja kuten Madridissakin, myöskään keskiviikkoista ottelua ei päästy läpi ilman punaista korttia. Tälläkin kertaa punaista katseli Atlético Madridin pelaaja. Kahden viikon takaisesta poiketen nyt suora punainen nousi kuitenkin jo ensimmäisellä jaksolla.

Brasilialaispuolustaja Felipe pysäytti Manén suoraan päätuomarin edessä astumalla nappulat edellä tämän akillesjänteen päälle.

Hollantilainen päätuomari Danny Makkelie näytti välittömästi punaista, eikä Atléticon pelaajien protestointi auttanut.

Felipe (vas.) kaatoi Sadio Manén ja sai suoran punaisen.

Felipe (vas.) kaatoi Sadio Manén ja sai suoran punaisen. Kuva: Oli Scarff / AFP

- Tuomariston tehtävä on suojella pelaajia. Nyt kävi ehkä huono tuuri, mutta nappulat suoraan takaapäin akillesjänteeseen kun ei osaa sitä yhtään odottaa. Aivan selvä suora punainen kortti. Erittäin hienosti toimittu erotuomaristolta, C Morella ottelua kommentoinut entinen huippuerotuomari Mikko Vuorela totesi tilanteesta.

Liverpool vaikutti saavan toiselle jaksolle unelma-alun, kun muutaman minuutin jälkeen Joël Matip vapautti Diogo Jotan maalintekoon. 3-0-maali kuitenkin hylättiin videotarkastuksen jälkeen niukkana paitsiona.

Miesylivoimainen Liverpool vaikutti sen jälkeen kruisailevan helppoon voittoon. Shokkihoitoa vaikutti hetken tarjoilevan entinen pelaaja Luis Suárez, jonka laukaus muutti suuntaa Matipista ja painui ohi Alissonin. Varilla oli sanansa sanottavana tässäkin osumassa, ja kavennusmaali hylättiin lopulta paitsion vuoksi.

Hylättyjen paitsio-osumien ohella toinen jakso tarjoili lähinnä Liverpoolin pallonhallintaa ja minuuttien poispelaamista. Ottelu päättyi ensimmäisen jakson osumilla Liverpoolin 2-0-voittoon.

Liverpool varmisti voittonsa seurauksena B-lohkon ykkössijan ja jatkopaikan, kun lohkovaihetta on vielä jäljellä kaksi kierrosta. Lohkon toisessa keskiviikon kamppailussa AC Milan ja FC Porto pelasivat 1-1-tasapelin.

Keskiviikon muissa otteluissa toinen englantilaisjoukkue Manchester City voitti A-lohkon kamppailussa belgialaisen Club Bruggen 4-1, ja samassa lohkossa PSG ja Leipzig pelasivat 2-2-tasapelin. Leipzig tasoitti ottelun lisäajalla rangaistuspotkusta.

C-lohkossa Ajax voitti punaisen kortin hidastaman Dortmundin vieraissa 3-1 ja Sporting murskasi Besiktasin 4-0.

Kauden sensaatiojoukkue Sheriff Tiraspol törmäsi D-lohkossa kotonaan Interiin, joka ryösti Moldovasta pisteet 3-1-voitolla. Real Madrid on D-lohkon kärjessä voitettuaan keskiviikkona Shakhtar Donetskin 2-1.