Zlatan ei pystynyt auttamaan Milania sen tarvitsemaan voittoon.

Karim Benzema teki kaksi maalia.

Karim Benzema teki kaksi maalia. Kuva: Pierre-Philippe Marcou/ AFP/ Lehtikuva

Jalkapallon eurocupien kestomenestyjä Real Madrid nappasi keskiviikkona tukevan otteen miesten Mestarien liigan neljännesvälieräpaikasta. Espanjalaisjätti kukisti D-lohkossa Madridissa kotistadionillaan ukrainalaisen Shahtar Donetskin 2-1.

Realin kaikki kaikessa oli joukkueen maalipyssynä viime ajat kunnostautunut Karim Benzema. Ranskalaishyökkääjä iski kotijoukkueen molemmat maalit.

Ensimmäiseen, 14. minuutilla syntyneeseen 1-0-osumaansa Benzema sai apua Shahtarin puolustukselta. Shahtar-vahti Anatolii Trubin avasi peliä huolimattomasti, eikä brasilialaistoppari Marlon pystynyt toimittamaan palloa puolustuksesta turvallisemmalle alueelle.

Real Madridin Vinicius Junior katkaisi ja jatkoi pallon Benzemalle, jonka oli helppoa laukoa Real johtoon.

Shahtarin Fernando laukoi 39. minuutilla ennen taukoa näyttävästi 1-1-tasoituksen, joka oli Shahtarin Mestarien liigakauden ensimmäinen osuma. Shahtarin brasilialainen keskikenttäpelaaja Fernando oli muutenkin vaarallinen.

Benzema iski uudelleen toisella puoliajalla 61. minuutilla ja varmisteli Realille 2-1-voiton. Hänen ottelun ensimmäinen maalinsa oli Real Madridin historian tuhannes osuma Euroopan cupeissa.

Voitollaan Real Madrid nousi D-lohkon johtoon.

Keskiviikon toisessa varhaisottelussa B-lohkossa italialainen AC Milan ja portugalilainen Porto tasasivat pisteet maalein 1-1. Porto livahti jo 6. minuutilla 1-0-johtoon Luis Diazin osumalla. Se oli ennen ottelua nollakerhossa olleelle Milanille neljännesvälierähaaveiden kannalta musertava takaisku.

Toisella puoliajalla Milan kipusi tasoihin 61. minuutilla Chancel Mbemban omalla maalilla. Zlatan Ibrahimovic tuli 76. minuutilla vaihdosta Olivier Giroudin tilalle, mutta ei pystynyt auttamaan kotijoukkue Milania sen tarvitsemaan voittoon.

Neljän ottelun jälkeen Milanilla on lohkojumbona yksi ainoa sarjapiste ja tie neljännesvälieriin käytännössä tukossa.

jeudi 4 novembre 2021 00:50:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga