Naisten Korisliigassa Pyrintö tarjosi kovan vastuksen Kouvottarille. ViVe, PeKa ja Kouvottaret ovat kaikki 12 pisteessä. " /> Naisten Korisliigassa Pyrintö tarjosi kovan vastuksen Kouvottarille. ViVe, PeKa ja Kouvottaret ovat kaikki 12 pisteessä. " />

YLE

Kauhajoen Karhu Basket jatkoi voittokulkuaan miesten korisliigakierroksella, kun se otti Tampereen Pyrinnöstä kotivoiton 105-84. Karhu Basket on voittanut syyskauden kaikki kahdeksan peliään.

Karhu Basket hallitsi peliä koko ajan. Se voitti ensimmäisen neljänneksen 14:llä ja toisen kymmenellä pisteellä. Kolmannen jakson alussa kotijohto kasvoi jo ratkaisevaan 28 pisteen eroon.

- Pyrintö oli pelityyliltään meille erilainen ja virkistävä haaste. 32 korisyöttöä kertovat, että pääsimme laadukkaille ratkaisupaikoille. Saimme myös Simeon Carterille hyvin palloa koriraudan päälle, totesi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Rene Rougeau heitti kotijoukkueelle 20 pistettä. Pyrinnöstä Lassi Kilpinen ja Topias Palmi päätyivät 15 pisteeseen.

Seagulls vahva Lahdessa, BC Nokialle komea vierasvoitto

Helsinki Seagulls haki seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti vieraissa Lahti Basketballin 85-60.

Seagulls johti alusta loppuun, mutta Lahti sinnitteli vielä kolmannella jaksolla kolmen pisteen päässä. Seagulls nykäisi hetkeä myöhemmin ja karkasi 20 pisteen taukojohtoon. Lahti ei löytänyt viimeiselle jaksolle enää takaa-ajovaihdetta.

Antti Kanervo oli Seagullsin tehokkain 16 pisteellä. Neljännen peräkkäisen pelinsä kotimaisin voimin pelanneesta kotijoukkueesta Arttu Saarijärvi nosteli 13 pistettä.

BC Nokia haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa komeasti, kun se kesytti Kobrat Lapualla 85-62.

BC Nokia otti samalla kauden suurimman voittonsa johdettuaan peliä koko ajan. Eroa oli jo puolivälissä 22 pistettä.

Tasaisesta voittajajoukkueesta Max Besselink ja Matias Ojala heittivät 15 pistettä mieheen. Vaisusta Kobrista Andre Wesson teki 17 pistettä.

Bojan Sarcevic kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen

Joensuun Kataja otti ylivoimaisen kotivoiton, kun Uudenkaupungin Korihait kaatui numeroin 103-76.

Korihait voitti ensimmäisen neljänneksen, mutta Kataja vei toisen 34-16 ja otti pelin lopullisesti haltuunsa.

Christopher McKnight heitti Katajalle 21 pistettä. Ilman voittoja jatkavasta Korihaista Unique McLean teki 20 pistettä. Vierasjoukkueen Bojan Sarcevic nousi kuitenkin miesten Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen 2 925 syötöllä. Hän rikkoi 7 000 pisteen rajapyykin ensimmäisellä puoliajalla, ja on kaikkien aikojen pistetilastossa sijalla 25.

Koripallo Korihait

Kaikki kotipelinsä voittanut Kouvot otti syksyn neljännen kotivoittonsa Bisons Loimaan kustannuksella kauden suurimmalla voitollaan 99-70.

Kouvot voitti ensimmäisen neljänneksen 28-13 ja nousi tasaisemman vaiheen jälkeen kolmannella jaksolla ratkaisevasti 20 pisteen johtoon.

Amir Hinton teki Kouvoille 26 pistettä ja Cortez Edwards Bisonsille 16.

Miesten Korisliigan sarjataulukko teksti-tv:n sivulla 272.

ViVe, PeKa ja Kouvottaret Naisten Korisliigan kärjessä

Naisten Korisliigassa Peli-Karhut oli tyly vieras Espoossa. Kaksi edellistä otteluaan hävinneet kotkalaiset veivät neljännen jakson 22-9 ja murskasivat Hongan 95-56.

- Meillä kaasu loppui kolmannella jaksolla, emmekä vieläkään saaneet helpoista paikoista sisään. Se oli ehkä kompastuskivemme tänään, Hongan Sandra Karsten kommentoi sarjan sivuilla.

Sarjakolmonen Kouvottaret joutui yllättävän koville Tampereella sarjajumbo Pyrinnön vieraana. Pyrintö vei toisen jakson 22-15, mutta taipui lopulta 80-86. Vieraiden parhaana loisti 32 pistettä tehnyt Sarah Toeaina.

- Voitto ei aiheuta riemunkiljahduksia. En tiedä, olimmeko ensimmäisen 20 minuutin aikana hallilla ollenkaan vai jo maajoukkuetauolla. Kaikin puolin huonoa ja laiskaa tekemistä. Toisella puoliajalla paransimme, mutta Purintö on hyvä joukkue. Onneksi saimme voiton, mutta olen pettynyt ensimmäiseen puolikkaaseen, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig jyrisi.

Vimpelin Veto nousi PeKan ja Kouvottarien tavoin sarjan kärkeen 12 pisteeseen, kun se kukisti Lappeenrannan Catzin 82-74. Seairra Barret tehtaili Catzille 27 pistettä ja Kym Royster ViVelle 24 pistettä.

Forssan Alku taipui kotonaan Espoo Basket Teamille 68-77. EBT:n Alyesha Lovett oli ottelun tehokkain 30 pisteellä.

Naisten Korisliigan sarjataulukko teksti-tv:n sivulla 274.

Pitkän uran Suomessa pelannut Bojan Sarcevic palasi Uuteenkaupunkiin - "Silloin olin nuori ja tyhmä, enkä tutustunut kaupunkiin juuri lainkaan"

mercredi 3 novembre 2021 23:41:35 Categories: Korisliiga YLE