YLE


Emil Soravuo, 24, nosti suomalaisen telinevoimistelun 24 vuoden tauon jälkeen MM-kisojen mitalitasolle. Edellisen mitalin voittaja Jani Tanskasen mukaan Soravuon suoritustapa permannolla oli vakuuttava. Ennen Tanskasta telinevoimistelun MM-mitali tuli vuonna 1950.

- Oli siinä pitkä tauko MM-mitaleissa ennen minuakin ja nyt meni ihan riittävän pitkään omasta mitalista. Ei toivottavasti tarvitse yhtä kauan odottaa seuraavaa, se on yksi tavoite omankin työn puitteissa sekä koko voimisteluväellä, Tanskanen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

- Mitali lajin MM-tasolla on kova juttu. Kilpailu on kovaa koko maailmanlaajuisesti, tätä ei ihan joka päivä tapahdu.

- Tänä vuonna vietetään suomalaisen voimistelun 125-vuotisjuhlaa, tämä on palkintona siitä työstä. Tässä realisoituu resurssien kohdentaminen olosuhteissa ja valmennuksessa.

Pitkä ja laadukas työ palkitaan

Jani Tanskanen toimii Suomen Olympiakomiteassa lajiryhmän vastaavana. Hän pitää mitalia harvinaisena, koska kahdeksan finalistin väliset marginaalit ovat todella pieniä.

- Olen onnellinen heidän ja koko tiimin puolesta. Tietenkin nämä ovat harvassa, jokaisella kahdeksalla on samat mahdollisuudet mitaleihin. Tässä lajissa yksikin askel tai horjahdus vaihtaa sijoituksia.

- Emil teki tänään oikeassa paikassa parhaan suorituksensa. Voimistelussa, tai oikeastaan urheilussa, ei täydellisyyttä ole olemassa, mutta siinä ei hirveästi ollut korjattavaa. Kuudesta volttipätkästä kahdessa ensimmäisessä tuli pienen pieni korjaus alastulossa.

Tanskanen katsoi koko kilpailun ja piti kisan voittajaa Nicola Baltolinia sekä Soravuota permannon mielenkiintoisimpina. Sekä hänen että valmentaja Mati Kirmeksen mukaan MM-mitali on piristysruiske koko suomalaiselle voimistelulle.

Molemmat mainitsevat haastatteluissaan, että suomalainen voimistelu on menossa oikeaan suuntaan.

- Lajin parissa on tehty pitkään laadukasta työtä ja näin se usko palkitaan, Tanskanen sanoo.

- Koko porukka, treenaajat, tiimi ja tukijoukot, ovat muuttaneet Urheaan yhdessä, Kirmes kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhean asiantuntijat työskentelevät kampuksella tiiviissä yhteistyössä urheilijoiden ja valmentajien kanssa

Kohti Pariisia mennään

Pariisin olympialaisiin on kolme vuotta aikaa. Soravuo ei ollut mukana Tokion olympialaisissa, sillä hän oli olympialaisia edeltävässä maailmancupissa toinen listalla, josta yksi meni sisään.

- Ja se yksi otti olympiamitalin, Tanskanen toteaa.

- Oikeassa paikassa täytyy onnistua, että sinne mennään.

Tanskasen mukaan olympialaisia edeltävissä MM-kisoissa tai maailmancupissa pitää onnistua. Kisoihin voi mennä joukkuekilpailusta, henkilökohtaisesta moniottelusta ja henkilökohtaisista telinekilpailuista.

Lue myös:

Emil Soravuo voimisteli MM-pronssia permantofinaalissa: Suomen ensimmäinen mitali sitten vuoden 1997 - "En tajunnut ollenkaan"

Varasijalta MM-finaaliin yltänyt Robert Kirmes voimisteli sijalle 18 - "Hyvä fiilis jatkui koko kilpailun"

Robert Kirmes oli MM-kisojen kuusiottelussa 18:s

samedi 23 octobre 2021 20:16:55 Categories: YLE voimistelu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.