YLE

Lahti Basketball otti miesten Korisliigassa toisen peräkkäisen voittonsa puhtaasti kotimaisin voimin, kun se kukisti vieraspelissä Tampereen Pyrinnön 100-90.

Lahti piti ensimmäisen neljänneksen jälkeen muutaman pisteen johtoa, jota Pyrintö ei pystynyt kuromaan viimeisellä jaksolla kahta pistettä pienemmäksi.

Lahti pelasi nyt kolmannen pelinsä ilman ulkomaalaispelaajiaan. Noista kolmesta pelistä Lahti on voittanut kaksi viimeisintä.

- Edellinen voittopeli oli kaikkien tapahtumien jälkeen tunteikkaampi, mutta tämä oli leppoisampi, kun sain pistää kädet taskuun ja nauttia, tokaisi Lahti Basketballin valmentaja Pieti Poikola.

Ricky Waxlax oli taas Lahden tehokkain 26 pisteellä. Shaquille Keith teki Pyrinnölle pisteen vähemmän.

Bisons Loimaa kärsi kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun Lapuan Kobrat haki vierasvoiton 72-64.

Peli eteni vierasjohdossa, kunnes Bisonsin 11-0-kiri viimeisellä neljänneksellä nosti sen johtoon 64-62. Kobrat vei kuitenkin lopun puhtaasti 10-0.

Christian Lutete teki Kobrille 24 pistettä ja Zach Thomas Bisonsille 21.

Uudenkaupungin Korihait pääsi lähelle kauden ensimmäistä voittoaan, mutta Kouvot vei lopulta pisteet Kouvolaan niukasti 78-76.

Kouvot vei peliä, mutta Korihait nousi toiseksi viimeisellä minuutilla johtoon. Korihait pääsi myös viimeiseen hyökkäykseen, mutta ei onnistunut tasoituksessa eikä voittokorissa.

Isiah Osborne heitti Kouvoille 21 pistettä ja Unique McLean Kouvoille 19.

Naisten Korisliigassa neljä joukkuetta tasoissa kärjessä

Naisten Korisliigassa hallitseva mestari Peli-Karhut kärsi jälleen yllätysappion, kun HBA-Märsky haki vieraspisteet lukemin 86-96. Viime viikolla Peli-Karhut hävisi yllättäen Vimpelin Vedolle. HBA johti puoliajalla jo pistein 53-36. Elina Aarnisalo kirjasi ennätyspisteensä, kun hän tykitti HBA-Märskylle peräti 30 pistettä. Henna Sandvik pussiti perässä 16 pistettä.

Vimpelin Veto kaatoi puolestaan Helsingissä ToPon hyökkäysiloittelussa pistein 104-102. Vimpelin amerikkalaisvahvistukset Shaylen Burnett ja Kym Royster olivat jälleen joukkueen kantavat voimat. Burnettin lukemat olivat 24 pistettä ja 13 levypalloa. Roysterin saldo oli 23 pistettä ja 9 levypalloa.

43-vuotias Taru Tuukkanen puolestaan tehoili ToPolle 31 pistettä, 12 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä.

Illan muissa kamppailuissa Lappeenrannan Catz nappasi kotivoiton Forssan Alusta 49-45 ja Kouvottaret voitti vierasparketilla Espoo Basket Teamin 78-63.

Naisten Korisliigassa on mielenkiintoinen tilanne kärjessä. Vimpelin Veto, HBA-Märsky, Peli-Karhut ja Kouvottaret ovat kaikki tasapisteissä. Kaikilla neljällä kärkijoukkueella on tilillä viisi voittoa ja kaksi tappiota.