Ilta Sanoma

Julkaistu:

Aiemmin muun muassa Saksa ja Suomi ovat keskeyttäneet asekaupan Turkkiin.
Ranska keskeyttää kaiken sellaisen puolustusmateriaalin viennin Turkkiin, jota voitaisiin käyttää hyökkäyksessä Syyrian kurdialueelle. Ranskan ulko- ja puolustusministeriöt ilmoittivat asiasta yhteisessä lausunnossaan.

EU:n ulkoministerit käsittelevät Turkin hyökkäystä kokouksessaan Luxemburgissa maanantaina ja pyrkivät sopimaan yhteiseurooppalaisesta linjauksesta.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas kertoi aiemmin, että Saksa lopettaa uusien asevientilupien myöntämisen Turkkiin. Saksa ei Maasin mukaan anna enää uusia lupia sellaisille puolustustarvikkeille, joita voitaisiin käyttää Syyrian hyökkäyksessä.

Saksa ja muut EU-maat ovat tuominneet Turkin iskun kurdeja vastaan. Myös Suomi on ilmoittanut, että uusia asevientilupia Turkkiin ei enää myönnetä.

Viime vuonna Saksa vei Turkkiin aseita lähes 243 miljoonan euron edestä. Turkin osuus oli lähes kolmannes Saksan koko aseviennistä.

Saksa on yksi maailman suurimmista aseviejämaista, yhdessä Yhdysvaltojen, Venäjän, Kiinan, Britannian ja Ranskan kanssa.
Ilta Sanoma
13. lokakuuta 2019 2:14:15 Categories: Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Ulkomaat Ilta Sanoma - Uutiset Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.