Päivän Lehti

Huuhkajille karmea selkäsauna - surkein peli Markku Kanervan komennossa

Päivän Lehti - logo Päivän Lehti 12/10/2019 22:15:15 Sport Content
Markku Kanervasta saattaa tulla historian ensimmäinen valmentaja, joka on luotsannut Suomen A-maajoukkueen EM-kisoihin (Kuva: Palloliitto) © Kuva: PalloliittoMarkku Kanervasta saattaa tulla historian ensimmäinen valmentaja, joka on luotsannut Suomen A-maajoukkueen EM-kisoihin (Kuva: Palloliitto)

JALKAPALLO Suomi alitti tasonsa pahasti jalkapallon EM-karsintaottelussa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan Zenicassa. Bosnialaiset voittivat 4-1. Vaikka yhden maalinsa kotijoukkue sai väärin tuomitusta rangaistuspotkusta, kuvastivat loppulukemat ottelun kokonaiskuvaa.

Bosnia-Hertsegovina oli pakkovoiton edessä ja odotetusti joukkue tuli kovaa päälle. Jo kertaalleen tehtävistään eronnut bosnialaisten kroaattivalmentaja, entinen huippupelaaja Robert Prosinecki löysi tällä kerralla keinot vastustajan horjuttamiseen. Suomen puolustus saatiin hajalle ja bosnialaisten parempi yksilötaito korostui.

Kentän kunkku oli Juventuksen tähtipelaaja Miralem Pjanic. Hän oli suomalaisille aivan liian kova vastustaja.

Suomen ehdoton tunari oli puolustaja Paulus Arajuuri, joka osaltaan oli ratkaisemassa lopputulosta. Arajuuri loukkasi jalkansa heti alussa, mutta ei halunnut tulla vaihtoon. Arajuuri ei pystynyt liikkumaan enää riittävällä tasolla, mutta valmennusjohto luotti pelaajan arvostelukykyyn, eikä ottanut tätä vaihtoon.

Bosnian avausmaali meni Arajuuren piikkiin. Sen jälkeen Suomen päävalmentaja Markku Kanerva tajusi ottaa hänet pois kentältä.

Bosnia siirtyi 2-0 -johtoon, kun erotuomarin mielestä pallo osui Pyry Soirin käteen. Pallo osui rintaan, mutta valitettavasti VAR-videotarkastus ei ole karsintaotteluissa käytössä, eikä pilkkua peruttu.

Kaksi jälkimmäistä Bosnian maalia tulivat kotijoukkueen rajun pyörityksen päätteeksi. Suomen puolustus ei saanut purettua ja mankeloinnin päätteeksi bosnialaiset juhlivat maaleja.

Suomen ainoa onnistuja ottelussa oli Joel Pohjanpalo. Vakavasta jalkavammasta kuntoutunut Pohjanpalo tuli kentälle tauon jälkeen ja onnistui myös maalinteossa kaventaen 1-4:ään.

Teemu Pukki oli pimennossa ja pitkälle sen takia, ettei Suomi kyennyt rakentelemaan hyökkäyspeliään. Pukki pelasi nyt neljännen perättäisen maalittoman ottelunsa hänen jäätyään maaleitta kolmessa viimeisessä Norwichin pelissä.

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Suomi pelasi huonoimman pelinsä Markku Kanervan päävalmentajapestien aikana. Suomi ei todellakaan yltänyt Zenicassa tasolleen, vaikka vastustaja oli paperilla taitavampi. Taktiikasta homma ei ollut kiinni, vaan kaksinkamppailuissa Suomella ei ollut tarvittavaa terävyyttä, eikä tilanteita puolustuspäässä saatu purettua kunnolla.

Pohjanpalo myönsikin Viasatin haastattelussa, että paljon on työtä edessä, jos Suomi aikoo tällä tasolla pärjätä. Bosnia-pelin perusteella hän oli oikeassa, mutta aiemmissa EM-karsintapeleissä on nähty, että Suomi kykenee parempaankin.

Puolustuspeli on ollut Kanervan aikana Suomen vahvuus. Zenicassa se oli heikkous. Mieleen tuli surkea Ruotsi-ottelu Tukholmassa kahdeksan vuoden takaa, kun Suomea valmensi Mixu Paatelainen. Ruotsi voitti 5-0.

Mutta kaikki on yhä omissa käsissä. Jos Suomi voittaa kolme viimeistä EM-karsintaotteluaan Armeniaa, Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan, pääsee Suomi 2020 EM-kisoihin.

Voitot Armeniasta ja Liechtensteinistakin riittävät Suomelle, jos Bosnia kokee kolmessa viimeisessä ottelussaan yhdenkin pistemenetyksen. Muistetaan, että Bosnia pelaa vielä Italiaa vastaan.

Tiistaina Turussa Suomi pelaa Armeniaa vastaan. Sitä peliä Huuhkajilla ei ole varaa munia.

Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Joel Pohjanpalon ura oli vaakalaudalla - "Sairaalassa on istuttu ja kaikenlaisia nappeja syöty"

Lue lisää urheilu-uutisia MSN.fi:stä:

Cristiano Ronaldo saamassa oman nimikkostadioninsa

Man United -legenda Englannin maajoukkueesta: "He eivät opi virheistään"

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki tietää olevansa merkitty mies

Teemu Pukista tuli ilmiö! Katso alta kuvat hänen upeasta urastaan

13. lokakuuta 2019 1:15:15 Categories: Päivän Lehti RTBF info - regions - luxembourg

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.