Artturi Lehkosella oli kolmen tehopisteen ilta.
NHL
Winnipeg Jets kyykkäsi kotonaan Montreal Canadiensia vastaan.
Montreal Canadiensin suomalaistulokas Artturi Lehkonen (2+1) oli vieraiden ykköspelaajia, kun Montreal tyrmäsi Winnipeg Jetsin 7-4. Tämä oli Lehkosen NHL-uran ensimmäinen ottelu, jossa tilastoihin merkittiin vähintään kaksi tehopistettä.

Lehkonen ohjasi taidokkaasti Montrealin kuudennen maalin päätöserän alussa. Kauden yhdeksännen maalinsa tehnyt Lehkonen ohjasi Shea Weberin viivalaukauksen sisään. Illan toinen osuma tuli erän puolivälissä. Suomalainen oli luukulla ärhäkästi irtokiekossa ja lakaisi limpun lähietäisyydeltä maaliin.

Katso Lehkosen maali alla olevalta videolta:

Canadiensin kovan loukkaantumissuman aikana Lehkosen rooli on kasvanut. Nuorukainen on vastannut huutoon loistavasti. Lehkonen on tehnyt kolmessa viime ottelussa teho 3+2. Koko kauden saldo 33 ottelussa on 10+4=14 pistettä.

Tulokkaiden maalipörssi on suomalaisittain vakuuttavaa luettavaa. Patrik Laine jatkaa kärjessä 21 maalillaan. Sebastian Aho ja Lehkonen ovat kymmenellä maalillaan kahdeksan parhaan joukossa.

Aivotärähdyksestä toipuva Laine seurasi Jetsin rumaa tappiota MTS Centren katsomossa. Televisiokamerat kaivoivat Laineen kuviin toisessa erässä.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kilahti harvinaisen rajusti toisessa erässä Montrealin 5-2-maalin jälkeen. Philip Danault purjehti koko kentän läpi löysän Jetsin ohjauspelin läpi ja laukoi maalin, mikä nosti Mauricen sykkeet tappiin.

Kanadalaisvalmentaja raivosi aikalisän aikana silmät pyöreinä ja naama punaisena. Ei paljon auttanut. Winnipeg vietti keskiviikon kierroksella tukevaa ohi-iltaa.

- Olimme hevosenpaskaa aloituskiekosta loppuun asti, jyrisi Maurice lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Florida Panthersin konkarihyökkääjä Jussi Jokinen nousi ratkaisuhetkillä esiin alustamalla 2-1-voittomaalin New York Islandersia vastaan. Syöttöpiste oli Jokiselle kauden seitsemäs.