Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto4
Torstain T4-peli ravataan Kouvolassa. Vihjesysteemien tukipilariksi valitaan maukkaat lähtöasemansa hyödyntävä Wonder Woman.

Toto4-1

Suosikki: 2 Werner Ors lähtee kovaa ja on juoksun todennäköisin vetojuhta, joten niukka suosikin asema lankeaa Hannu Torvisen ohjastamalle ruunalle. Werner Ors teki hyvät juoksut huhtikuussa. Teivossa voittaessaan se avasi helposti keulaan, sai rauhoittaa vauhtia matkalla ja vetäisi kiritonnin vaivattoman oloisesti 13,7-vauhdilla. Toissa tiistaina Teivossa Werner Ors taittoi matkaa 4. sisällä ja pääsi liikenneongelmista selvittyään nostamaan ulkoradoille viimeisen puolikkaan käynnistyessä. Hevonen spurttasi viimeiset 400 metriä 11,2-vauhdilla ja oli ihan hyvä, vaikka ei tavoittanut karkuun päässyttä ja samaa vauhtia lopettanutta kärkeä.

Haastajat: Takamatkalaiset hyötyvät, kun kierrettävänä on vain muutama paaluhevonen. Siksi etenkin viime syksyn Kymenlaakso-ajon kakkonen 5 Club Nord Easy kuuluu kaikille lapuille. Ruunan viime juoksut ovat kovista ikäluokkalähdöistä, joissa vastassa on ollut muun muassa Graceful Swamp. Toissa kerralla Vermossa Jarmo Saarelan ajokki kulki kirikierroksen 3. ulkoa 11,4-vauhdilla ja oli oikein hyvä, vaikka ei ohituksiin pystynytkään. Viimeksi Finlandia-lauantain Glenn Kosmos Memorialissa Club Nord Easyn juoksupaikka oli 2. ulkona, mistä se piti hyväksyttävästi vauhtinsa 10-lopetuksessa. Tämä tehtävä on monin verroin helpompi. 3 Spill the Beans on lahjakas nousukas, joka pilasi kauden avauksen laukkaan. Tamma kulki lähtölaukan jälkeen vahvasti. Se kuuluu jo potentiaalinsa puolesta lapulle, vaikka starttiväli on venähtänyt. 4 Hudson Web väläytteli viime kaudella ikäluokkahevosen kykyjä ja teki pisimmän tilinsä Ilkka-ajon finaalin kakkostilasta. Kauden avaus vappuna Joensuussa pilaantui laukkaan kesken kirin kolmannella radalla maalisuoralle käännyttäessä, joten hevosen kevätvire on vielä näkemättä.

Yllättäjät: Tynkälähdön muut osallistujat 6 Count Forte ja 1 Big Sexy Deli eivät ole vähään aikaan esittäneet sellaisia otteita, joiden perusteella menestystä osaisi odotella tässä. 3-vuotiaana hienosti aloittanut Count Forte voi kuitenkin tallitietojen mukaan olla nyt ruunana paljonkin parempi kuin ennen talvitaukoaan, joten kyvykkään hevosen paluuta seurataan mielenkiinnolla.

Juoksunkulku: Werner Ors pystyy torjumaan ulkopuoleltaan kiihdyttävät pelihevoset alussa ja lähtee viemään joukkoa. Jos ruuna haparoi, keulat poimii Kymenlaakso-karsinnassa kolmoselta hyvin kiihtynyt Spill the Beans.

Pelijakauma: Werner Ors (31%) on aavistuksen aliarvostettu suosikki. Spill the Beans (12%) ja Count Forte (6%) ovat kisan kiinnostavimmat merkit T4-pelissä.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 5, 3, 6
Suuri: 2, 5, 3, 4, 6

Toto4-2

Suosikki: 5 Vanjali jatkaa selvänä suosikkina, vaikka alla on kaksi laukoista johtuvaa yllätystappiota. Viimeksi kun ruuna meni ravia 1,5 kuukautta takaperin Vermossa, se kepitti muun muassa kivikovan Diktaattorin 60 metrin etumatkan turvin. Tehtävää helpotti tuolloin Diktaattorin lähtölaukka. Toissa kerralla Turussa Vanjali laukkasi kahdesti alkumatkan aikana ja jäi kauas kärjestä, mutta kulki sen jälkeen väkevästi ja ehti kakkoseksi. Viimeksi Teivossa tuli myös laukka heti alussa. Ravirytmistä kiinni saatuaan ruuna kulki viimeiset 1800 metriä 26,3-vauhdilla, joten kunto on rautaa. Jos Vanjali polkee ravia, sitä on tosi vaikea voittaa. Laukan vaara on kuitenkin ilmeinen, joten varmistukset ovat paikallaan.

Haastajat: 14 Diporex hyödynsi Turussa Vanjalin laukat ja voitti onnistuneella juoksulla ylivoimaisesti. Viimeksi Teivossa Diporex meni myös kovan ajan, mutta ei saanut onnistuneesta reissusta huolimatta mitään otetta keulasta voittaneesta 4 Vinha-Topista ja hävisi tälle 20 metriä. Molemmat kuuluvat peleihin näistä lähtöasemista ja Vanjalin ykköshaastajaksi rankataan Vinha-Topi, joka olisi varsinkin keulasta voittotaistossa taas.

Yllättäjät: 16 Keisar kiri viimeksi hyvin loppua keskijoukoista ja on varottava huippukuskilla, samoin kuin Vinha-Topia viimeksi pitkään ahdistellut 8 Vilox. 12 Vinksa debytoi montéssa ja voi olla vauhdeillaan yllättävänkin kova tekijä raviratsastuksessa. 9 Ato löi reilu kuukausi takaperin Kuopiossa muutaman taas vastassa olevan hevosen selvästi johtavan takaa, mutta vastus kovenee nyt merkittävästi.

Juoksunkulku: Vinha-Topi johtaa ainakin alun. Se tuskin päästää suosiolla edes Vanjalia eteensä.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Keisar (2%) ja Vilox (3%) voisivat olla hieman pelatumpia.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5, 4, 14
Suuri: 5, 4, 14, 16, 8

Toto4-3

Suosikki: Melko heikkotasoisen tammalähdön osallistujat eivät ole viime kuukausina voitoilla juhlineet. Lähdöstä löytyy silti pelillistä mielenkiintoa. 1 Wonder Woman alkaa lähestyä huippukuntoa talven jäljiltä ja sai mainion lähtöpaikan, mistä se ottaa juoksupaikan joko keulasta tai ainakin kärjen takaa. Molemmista asemista voittoon olisi hyvät saumat.

Toissa kerralla Kouvolassa Wonder Woman starttasi samalta paikalta sisäradalta tätä kovempaan lähtöön. Valmentaja Marko Redsven sai suojattinsa hyvin liikkeelle, mutta ei ajanut hampaat irvessä Giresse Bokoa vastaan kiihdytyksessä ja tyytyi selkäjuoksuun. Hevonen tyytyi seurailemaan 11,5-lopetuksessa eikä ollut erikoinen, mutta viime juoksun perusteella vire on nousussa. Tamma avasi taas kovaa ja tälä kertaa Redsven ajoi keulasta. Wonder Woman kesti 11-vauhtisen avauksen kunnialla keulasta ja hävisi vain kovan esityksen tehneelle Dancinginthedarkille. Samanlaisella suorituksella tästäkin juoksusta tulee menestystä.

Haastajat: 4 Hazelhen Hemera avaa reippaasti ja voi sisäradalle pyrkiessään sotkea suosikkimme suunnitelmat helposta keulajuoksusta. Toissa kerralla Kouvolassa hevonen oli sijoitustaan parempi, kun se oikutteli lähtöauton takana ja jäi 50 metriä kärjestä. Kilpailumatkan 2100 metriä tamma kulki 16-vauhtia läpi osin ulkoratoja pitkin. Myös viimeksi Porissa Hazelhen Hemera sai hankalan juoksun hännillä ja ja oli sijoitustaan parempi. Hyvä 12-vauhtinen kiri kantoi 5. ulkoa viidenneksi kovalla ajalla lentokelissä. 9 Long Leg Lizzy on kirikykyinen menijä, joka tammikuussa yllätti jopa T75-tasolla. Nyt alla on paussia, mutta jos vire on heti kohdillaan, Jani Ruotsalaisen suojatti nousee korkealle. Viime kilpailussa Jokimaalla Long Leg Lizzyn kiri katkesi kesken, mutta siihen on selvä syy, mikä ilmenee tallikommenteista. Varsinaisen nappisarjan löytänyt 3 Our White Star seuraili viimeksi 3. sisältä asiallisesti kuudenneksi. Toissa kerralla Forssassa ilman etukenkiä kilpaillessaan tamma oli hyvä kakkonen 2. ulkoa ja hävisi vain keulasta kovaa lopettaneelle Expanse's Tornadolle.

Yllättäjät: 7 Coldspring kuuluu huomioitaviin lievässä ylisarjassakin. Viimeksi Killerillä kahden kuukauden tauolta tamma juoksi 3. ulkona ja nousi kiriin 800 metriä ennen maalia. Loppumatkan se kulki tasaisesti 14,3-vauhdilla. Startti alla otteet voivat terävöityä, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää. Pekka Korven jenkkitamma 5 Astrodome aloitti 3-vuotiaana oikein lupaavasti, mutta viime vuosien saldo on jäänyt laihaksi. Viimeksi selvästi tätä kovemmassa lähdössä tamma yritti 3. ulkoa 600 metrin kiriä, mutta eteneminen tyssäsi nopeasti kolmannella radalla ilman selkää kun kärki lopetti kymppiä. Kyvyt Astrodomella riittäisivät näihin lähtöihin, mutta nähtäväksi jää, löytääkö hevonen kilpailemisen punaista lankaa enää.

Juoksunkulku: Wonder Woman avaa kovaa ja pystyy pitämään keulat, vaikka sisärata ei olekaan Kouvolassa helpoin paikka kiihdyttää.

Pelijakauma: Wonder Woman (29%) on IS Ravien papereissa selvempi suosikki kuin alustava pelijakauma kertoo ja tänään ideavarma-ainesta T4-peliin.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto4-4

Suosikki: 10 Albino Brave on suosikkimme illan sopivannäköiseen tehtävään. Ruuna on kyvykäs menijä, joka esiintyi positiivisesti pitkältä tauolta vappuna Vermossa ja on nyt startti alla varmasti erittäin vaarallinen. Se vaikutti ennakkoon mielenkiintoiselta peli-idealta, mutta pelaajat ovat olleet hyvin hereillä ja löytäneet ruunan alustavan T4-pelijakauman pelipohjaksi.

Albino Brave teki positiivisen esityksen Vermossa viime viikolla. Se taittoi matkaa 3. ulkona tätä kovemmassa lähdössä, jossa sisärata veti lopussa Dalton Hossin ja Olle Rocin johdolla. Tapio Perttunen nosti ajokkinsa kiriin viimeisen takasuoran alussa ja Albino Brave kulki viimeiset 700 metriä 13,2-vauhdilla. Siihen mahtui mukaan lieviä liikenneongelmiakin laukkaavan vastustajan takana loppukurvissa.

Haastajat: 4 Sand of Holmö on nostanut tasoaan tänä vuonna. Toissa kerralla Mikkelissä se onnistui voittamaan, vaikka laukkasi lyhyesti kiihdytyksessä. Juoksupaikka löytyi 5. ulkoa, mistä Olavi Nisonen käänsi hyökkäykseen jo reilut 1200 metriä ennen maalia. Tamma eteni vahvasti kolmatta rataa pitkin ilman selkää eikä sillä ollut vaikeuksia kiertää alussa kisaillutta kärkiryhmää. Sand of Holmön kirikierros oli 16,1-vauhtinen. Viimeksi Lappeessa tamma selvisi vaikealta lähtöpaikalta kolmanteen pariin ulos ja riitti vauhtimaililla neljänneksi. Tuosta startista Sand of Holmön pitää parantaa tämän lähdön voittaakseen, mutta hevonen voi se hyvin tehdäkin, kun välissä oli poisjäänti. 3 Je t'Aime Zon on jaksavanoloinen jyrä, joka ei kamppaile alussa keulapaikasta. Viimeksi tamma teki 5. ulkoa asiallisen 14-vauhtisen kirikierroksen tätä tehtävää helpommassa tammalähdössä. 1 Rebel Mauritz on tehnyt mainiot esitykset talvitauon jälkeen. Kuopiossa ori kiersi 12,5-avauksessa kolmatta rataa ja kesti sen kunnialla. Viimeksi samalla radalla Rebel Mauritz oli jo valmis voittamaan startti alla. Se onnistui valtaamaan keulat 13-vauhtisessa avauksessa ja piti 14-lopetuksessa varmaan voittoon.

Yllättäjät: 11 Like It Or Not ei jaksanut viimeksi laatulähdössä juoksupaikkaa johtavan rinnalla, mutta on ollut muuten hyvä talvitaukonsa jälkeen. Pilvenmäki Specialissa tamma esiintyi edukseen sekä karsinnassa että finaalissa. Karsinnan yllätysvoitto tuli johtavan takaa. 3-vuotiaana lupaavasti kulkeneen 5 Sahara Maldonadon tilanteesta löytyy lisää tietoja tallikommenteissa. 2 White Cross Bicho on edelleen kunnossa, vaikka tulosrivi on mennyt huonoksi. Toissa kerralla Kouvolassa ruuna laukkasi keulasta 800 metriä ennen maalia. Viimeksi hyppy tuli 1. kaarteessa. Kimmo Niemelä ajoi hylätyllä hevosella maaliin ja White Cross Bicho paljasti kuntonsa kulkemalla kulisseissa viimeiset 1200 metriä 1.13:n pintaan. Jos hevosella on hyvä päivä, koko matkan johto ei yllätä. 9 Case Caroline meni alkukeväästä hyvin, mutta viime esitykset ovat jättäneet toivomisen varaa. Antti Teivainen ohjastaa tällä kertaa.

Juoksunkulku: White Cross Bicho on kiihdytyksen nopein ja juoksee keulassa, jos pysyy ensimmäisen kurvin askelillaan.

Pelijakauma: Albino Brave (27%) on melko oikein pelattu suosikki. Like It Or Not (6%) on aliarvostettu ja White Cross Bicho (1%) suotta ihan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 10, 3, 1, 11, 2
Suuri: 10, 4, 3, 1, 11, 5, 2, 9

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 2, 5, 3, 6
Toto4-2: 5, 4, 14
Toto4-3: 1
Toto4-4: 10, 3, 1, 11, 2
Hinta: 12,00 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto4-1: 2, 5, 3, 4, 6
Toto4-2: 5, 4, 14, 16, 8
Toto4-3: 1
Toto4-4: 10, 4, 3, 1, 11, 5, 2, 9
Hinta: 40,00 ?

Vie kupongille: Veikkaus.fi
Ilta Sanoma
jeudi 9 mai 2019 13:19:39

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.