Julkaistu: 28.10.2016 15:15YhteistyöolutVantaalla alettiin aamutuimaan panna suomalais-islantilaista yhteistyöolutta.Suomenlinnan Panimon tirehtööri Jussi Heikkilä kutsui islantilaisen Borg Brugghúsin panimomestarin Árni Theodor Longin vierailulle. Tarkoituksena on luoda yhdessä suomalais-islantilainen olut. Panohommat alkoivat perjantaiaamuna Vantaalla.Itse asiassa kaksikko pani olutta samoissa tiloissa jo vuosi sitten, mutta sitä eivät kuluttajat päässeet nauttimaan. Islantilaisen hapanmaitotuotteen lisääminen keittoon ei osoittautunut hyväksi ideaksi.- Nyt vedämme enemmän varman päälle, islantilaisvieras kertoi pitäessään käsissään kahta pulloa, joilla maalaistyylinen saison-olut maustetaan.Saisonin voi ainakin kuvitella kestävän tyrnin ja yuzu-sitruunan maut.Päivän oluenpanourakan jälkeen oluenpanijat siirtyivät Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa alkoi tänään kolme päivää kestävä Olut Expo 2016 -tapahtuma. Viime vuoden tapahtumassa kävijät pääsivät tutustumaan Borgin olueen, jonka tuotannossa lampaan ulosteella oli merkittävä osa. Tuolloin Ánri tyynnytteli epäuskoisempia sillä, että papanoita ei ole pantu pulloon vaan oluenpanossa käytetty mallas kuivattiin poltettujen jätösten savussa.Kari YlänneSiirry kommentteihinOlutViikon olut: Uuden polven trappistiolut Hollannista - juo munkki onnelliseksiZundertissa munkit alkoivat suunnitella luostarin kylkeen 2011 panimoa rahoittaakseen elämisensä ja toimintansa.28.10.2016 8:33Lue lisää >Video: Kiinalaiset panivat poikkeuksellista olutta Seinäjoella - "yhteistyöoluissa pitää aina olla hiukan hulluja ideoita"Miltä maistuu maailman ensimmäinen suomalais-kiinalainen yhteistyöolut?5.10.2016 18:12Lue lisää >