Ilta Sanoma

Jesse ja Minttu Pasosen rakkaustarina sai alkunsa rengaskaupoista. Kohtalokkaat talvirenkaat ovat menossa vielä täksi talveksi Mintun äidin autoon, mutta sen jälkeen pariskunta aikoo tehdä niistä pihakoristeen.

Jesse ja Minttu Pasosen rakkaustarina sai alkunsa rengaskaupoista. Kohtalokkaat talvirenkaat ovat menossa vielä täksi talveksi Mintun äidin autoon, mutta sen jälkeen pariskunta aikoo tehdä niistä pihakoristeen. Kuva: Juha Sinisalo

Minttu, 28, osti Jesseltä, 32, talvirenkaat. Nyt heillä on yhteinen koti, jossa joulu kestää puoli vuotta.

Jesse Pasosen autosta ei jäänyt jäljelle kuin talvirenkaat.

Vanha Nissan Almera palveli monta vuotta ennen kuin se kesällä 2019 joutui romuttamolle.

Syyskuussa Pasonen naputteli Toriin myynti-ilmoituksen. Joku saisi vielä näistä hyvät talvirenkaat vanteilla, hän ajatteli.

Juttusarjassa kerrotaan ihan tavallisista suomalaisista, jotka ovat löytäneet suuren rakkauden. Haluatko kertoa oman tarinasi? Voit tehdä sen tämän jutun lopussa.

Juttusarjassa kerrotaan ihan tavallisista suomalaisista, jotka ovat löytäneet suuren rakkauden. Haluatko kertoa oman tarinasi? Voit tehdä sen tämän jutun lopussa.

Pari viikkoa kului. Sitten puhelimeen kilahti viesti.

Ensimmäinen ostajaehdokas tarjosi alle hintapyynnin. Kun muita tarjouksia ei tullut, Pasonen alkoi myöntyä. Mutta ostaja toivoi, että Pasonen tuo renkaat reilun 40 kilometrin matkan Kiukaisista Poriin.

Ei maksa vaivaa, Pasonen mietti. Hän tuumasi, että renkaat jäävät varmaan ikuisiksi ajoiksi nurkkiin pyörimään.

Sitten 8. lokakuuta puhelimeen kilahti uusi viesti.

- Mikä on renkaiden tiukka hinta? Sopivatko ne myös vuosimallin -98 Nissan Primeraan?

Vielä samana päivänä Minttu Pasonen ja hänen äitinsä ajoivat pinkillä Nissan Primeralla Raumalta Kiukaisiin. He olivat sopineet 150 euron kaupat.

- Minttu antoi rahat käteen ja pahoitteli, että automaatti ei antanut isoja seteleitä, Jesse kertoo.

Hän sai tukun 20 euron seteleitä.

Seuraavana päivänä Minttua odotti Facebookissa kaveripyyntö. Se oli talvirenkaat myyneeltä Jesseltä. Pyyntö yllätti, sillä mies oli vaikuttanut hyvin ujolta.

- Hyvä kun uskalsit päin katsoa, Minttu nauraa.

Mintun ja Jessen Tori-kaupat johtivat rakkaustarinaan. Pariskunta sanoo, että he täydentävät toisiaan. Jesse on suhteen rauhallisempi osapuoli, Minttu vauhdikkaampi.

Mintun ja Jessen Tori-kaupat johtivat rakkaustarinaan. Pariskunta sanoo, että he täydentävät toisiaan. Jesse on suhteen rauhallisempi osapuoli, Minttu vauhdikkaampi. Kuva: JUHA SINISALO

Facebookissa juttu alkoi luistaa. He keskustelivat lähes joka päivä.

Enimmäkseen työnjako meni niin, että Jesse kyseli ja Minttu vastaili. Kaksi kuukautta ehti kulua ennen kuin he sopivat ensitreffit Raumalle.

- Olin ensin hitaasti lämpenevä, mutta kun juteltiin ja tutustuttiin, kiinnostus alkoi herätä, Minttu sanoo.

Minttu halusi mennä Tonttujen yö -tapahtumaan Raumalle. Jesse suostui vailla aavistusta siitä, millainen merkitys joululla tulisi heidän elämässään vielä olemaan.

Vaikka Minttu suhtautui ensin varovaisesti tapailuun, Jessen näkeminen uudelleen kasvotusten muutti kaiken.

Jesse jäi heti ensimmäisillä treffeillä Mintun luo yöksi.

Minttu sanoo, että hän tiesi silloin, että tämä on tässä.

Sen jälkeen Jesse tuli lähes aina työpäivän jälkeen Mintun luo Raumalle.

Kolmen kuukauden päästä he muuttivat yhteen.

Jesse ja Minttu viettävät paljon aikaa kotona. He tykkäävät esimerkiksi leipoa yhdessä. -?Olemme tehneet viime aikoina paljon juustokakkuja ihan huvikseen vaan, Minttu kertoo.

Jesse ja Minttu viettävät paljon aikaa kotona. He tykkäävät esimerkiksi leipoa yhdessä. -?Olemme tehneet viime aikoina paljon juustokakkuja ihan huvikseen vaan, Minttu kertoo. Kuva: JUHA SINISALO

Vaaleanpunaisen omakotitalon ympärille on kiedottu jouluvalonauhaa. Olohuoneen nurkassa kimaltaa joulukuusi.

Lokakuu on vasta alussa, mutta Minttu ja Jesse Pasosen kodissa on jo joulu.

Viime vuonna he askartelivat olohuoneeseen pahvista ison takan, koska joulusukat piti ripustaa johonkin. Minttu myöntää, että joka vuosi heidän joulumaansa kasvaa hieman.

- Jouluttaminen on meidän ykkösjuttu. Ei tarvitse sanoa kuin sana kuusi tai joulu, niin molemmat on ihan innoissaan, Minttu kertoo.

Viime jouluna Minttu ja Jesse askartelivat pahvista olohuoneeseensa tämän takan. Takka piti saada, jotta joulusukat voidaan ripustamaan johonkin, Minttu kertoo.

Viime jouluna Minttu ja Jesse askartelivat pahvista olohuoneeseensa tämän takan. Takka piti saada, jotta joulusukat voidaan ripustamaan johonkin, Minttu kertoo. Kuva: JUHA SINISALO

Hänelle joulu on ollut tärkeä juhla aina. Jesse ymmärsi joulun hienouden kunnolla vasta tutustuttuaan Minttuun.

- Kun Minttu suhteen alussa laittoi joulukuusen jo lokakuussa, vähän ihmettelin.

Nyt tilanne on kääntynyt Mintun mukaan jo toisin päin.

- Jesse kyseli jo 24. syyskuuta, että koska joulu alkaa.

Minttu ja Jesse koristelivat joulukuusen jo syyskuussa. Se pysyy paikoillaan aina maaliskuuhun asti. Mitä lähemmäs joulua mennään, sitä enemmän koristeita pariskunnan kotiin ilmestyy. Lopulta jokaisessa huoneessa on joulukuusi.

Minttu ja Jesse koristelivat joulukuusen jo syyskuussa. Se pysyy paikoillaan aina maaliskuuhun asti. Mitä lähemmäs joulua mennään, sitä enemmän koristeita pariskunnan kotiin ilmestyy. Lopulta jokaisessa huoneessa on joulukuusi. Kuva: JUHA SINISALO

Joulun järjestäminen tuottaa pariskunnalle paljon iloa. Siksi joulu kestää heidän kodissaan puoli vuotta aina maaliskuuhun asti. Siivoajana työskentelevä Minttu koristellut töissäkin siivouskärrynsä jouluiseksi.

Mitä lähemmäs joulua mennään, sitä enemmän koristeita pariskunnan kotiin ja pihapiiriin ilmestyy. Tänä jouluna he aikovat askarrella pihaansa muovisista uimapötköistä isoja tikkareita. Keittiössä on joka joulu kaakaobaari.

- Joka huoneessa on jonkin sortin kuusi, Minttu kertoo.

Joka joulu he myös askartelevat toisillensa joulukalenterit. Niiden sisältö pysyy kuitenkin salaisuutena joulukuun ensimmäiseen päivään asti.

Minttu ja Jesse viettävät paljon aikaa kotona. Heillä on oma askarteluhuone. Siellä Jesse työstää kollaaseja ja Minttu maalaa tauluja.

Minttu ja Jesse viettävät paljon aikaa kotona. Heillä on oma askarteluhuone. Siellä Jesse työstää kollaaseja ja Minttu maalaa tauluja. Kuva: JUHA SINISALO

Vaaleanpunaisen keittiön pöytään on katettu kahvikupit ja keksejä. Ne Minttu ja Jesse ovat leiponeet yhdessä.

Pariskunta viettää paljon aikaa yhdessä kotona. He askartelevat, leipovat ja katsovat elokuvia. Minttu sanoo, että he ovat kotihiiriä.

- Olemme siinäkin mielessä harvinainen pariskunta, että tykkäämme aina mennä yhdessä lenkille koiran kanssa, jos mahdollista.

Minttu sanoo, ettei kummallakaan ole suuria kaveriporukoita.

- Molemmat on ennenkin seurustellut, mutta ei niin hyvissä suhteissa. Itselle se, että kotiin on hyvä tulla, on tärkeää.

- Moni ei osaa arvostaa sitä, hän pohtii.

Minttu ja Jesse sanovat, että heillä on hyvä olla toistensa kanssa. Molemmat ovat seurustelleet aiemminkin, mutta tässä suhteessa kumpikin kokee pystyvänsä olemaan oma itsensä. Sohvalla löhöilee myös pariskunnan Rafu-koira.

Minttu ja Jesse sanovat, että heillä on hyvä olla toistensa kanssa. Molemmat ovat seurustelleet aiemminkin, mutta tässä suhteessa kumpikin kokee pystyvänsä olemaan oma itsensä. Sohvalla löhöilee myös pariskunnan Rafu-koira. Kuva: JUHA SINISALO

Minttu sanoo, että Jessen kanssa jokainen päivä on turvallinen ja ihana.

- Meillä saa olla oma itsensä ja pukeutua niin kuin haluaa. Ei tarvitse esittää mitään.

Jesse sanoo, että hän ihastui Mintussa tämän olemukseen ja ulkonäköön. Hän uskalsi laittaa Mintulle viestiä, kun huomasi Facebookista, että tämä on sinkku.

Jessen ensimmäinen lahja Mintulle oli tämä taulu. Hän kyseli Mintulta kysymyksiä ja askarteli taulun niiden perusteella.

Jessen ensimmäinen lahja Mintulle oli tämä taulu. Hän kyseli Mintulta kysymyksiä ja askarteli taulun niiden perusteella. Kuva: JUHA SINISALO

Kolme vuotta seurustelun aloittamisen jälkeen Jesse kosi Minttua heidän talonsa vieressä olevalla kivisillalla. Se oli tavallinen arkipäivä. Suntiona työskentelevä Jesse haki Mintun kävellen töistä kotiin.

- Jännitin, että näkeekö Minttu sormusrasian taskussani.

Nyt sillan kaiteeseen on kiinnitetty pariskunnan vaaleanpunainen rakkauslukko.

- Omia lempivärejä on harmaa ja nyt sitten tämä vaaleanpunainen kanssa. Keittiön sävy on kiva, Jesse sanoo.

Jesse haki Mintun töistä ja kotimatkalla hän kosi tätä sillalla. Minttu vastasi myöntävästi.

Jesse haki Mintun töistä ja kotimatkalla hän kosi tätä sillalla. Minttu vastasi myöntävästi. Kuva: JUHA SINISALO

Pariskunta kiinnitti sillan kaiteeseen myöhemmin rakkauslukon.

Pariskunta kiinnitti sillan kaiteeseen myöhemmin rakkauslukon. Kuva: JUHA SINISALO

Omakotitalon Jesse ja Minttu ostivat, kun Jessen työmatka Raumalta Kokemäelle kävi raskaaksi. Häitä vietettiin kahden todistajan, valokuvaajan ja Mintun äidin, läsnä ollessa tänä keväänä.

Tulevaisuudelle Jessellä ja Mintulla ei ole suuria suunnitelmia.

- Lapsia emme halua. Meille koirat ovat vauvoja. Maailma on nykyään niin hullu, että sitä miettii, haluaako tänne edes lapsia, Minttu sanoo.

Jesse ja Minttu elävät päivä kerrallaan. He sanovat, etteivät liikaa mieti tulevaisuutta. Tässä ja nyt kaikki on hyvin.

Jesse ja Minttu elävät päivä kerrallaan. He sanovat, etteivät liikaa mieti tulevaisuutta. Tässä ja nyt kaikki on hyvin. Kuva: JUHA SINISALO

Pariskunta sanoo, että heille tärkeintä on nauttia elämästä. Pienessä maalaispitäjässä elämä on mukavan rauhallista.

Ehkä ensi syksynä heidän puutarhaansa tulee vielä yksi uusi koriste: ne Nissanin talvirenkaat, jotka johdattivat Mintun ja Jessen yhteen.

Täksi talveksi ne menevät kuitenkin vielä Mintun äidin autoon.

- On aika harvinainen tilanne, että ensikohtaamisella näkee tulevan vaimonsa ja anoppinsa samalla kertaa, Jesse sanoo.

Ilta Sanoma
jeudi 5 octobre 2023 10:45:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.