Ilta Sanoma

Kuva: Colourbox

Julia, 19, sai netissä yllättävän tarjouksen. Nyt ulkomailla asuva mies on maksanut hänen seurastaan jo tuhansia euroja - mutta kuvio ei ole sellainen kuin moni voisi luulla.

- Mitä jos alkaisin maksaa sinulle pelaamisesta?

Kysymys yllätti tuolloin 19-vuotiaan Julian täysin.

Hän oli pelannut miehen kanssa netissä Counter Strike -taktiikkapeliä noin vuoden. He olivat pelin aikana ehtineet jutella ja tutustua.

Julia tiesi, miltä mies näyttää. Kasvokkain he eivät kuitenkaan koskaan olleet tavanneet, sillä mies asui Isossa-Britanniassa.

Vaikka mies vaikutti heidän käymiensä keskustelujen perusteella mukavalta, Julian ensimmäinen ajatus oli epäilys. Mies kertoi saaneensa juuri hyväpalkkaisen työn.

Koko homma haiskahti sugar daddy -kuviolta, siis sokerideittailua, jossa yleensä iäkkäämpi mies maksaa nuorelle, viehättävälle naiselle seurasta, myös seksuaalisesta sellaisesta.

- Mietin, että mitäköhän sitten tulee? Täytyykö alkaa alastonkuvia lähettelemään? Voiko oikeasti olla niin, että joku haluaa ihan puhtaasti maksaa peliseurasta?

Lyhyen harkinnan jälkeen hän päätti kuitenkin suostua. Hän oli työtön opiskelija, joka tarvitsi rahaa.

Counter Strike -sarjan osat ovat suosittuja moninpelejä ja myös iso e-sports-laji.

Counter Strike -sarjan osat ovat suosittuja moninpelejä ja myös iso e-sports-laji. Kuva: Valve

Julian huoli alastonkuvien vonkaamisesta ei käynyt toteen. Tietynlaisesta sokerideittailusta hänen ja brittimiehen suhteessa on silti kyse. Englanninkielisillä alan sivustoilla ja keskustelufoorumeilla ilmiö tunnetaan nimellä platonic sugardating, eli platoninen sokerideittailu. Sitä pidetään melko harvinaisena sokerideittailun muotona.

Perinteiseen sokerideittailuun kuuluu yleensä olennaisena osana seksi, mutta platoniseen sokerideittailuun ei. Brittimies ei ole koskaan edes ehdottanut mitään seksuaalista Julialle. Hän haluaa vain pelata ja jutella nuoren naisen kanssa - ja on valmis maksamaan siitä.

Aluksi Julia ja mies eivät keskustelleet mitään summista tai siitä, kuinka paljon heidän pitäisi pelata yhdessä. Kun Julia seuraavan kerran pelasi miehen kanssa samassa joukkueessa, tämä laittoi yhtäkkiä hänelle Paypal-mobiilisovelluksen kautta 1?000 euroa.

Julian suu loksahti auki.

- Olin vain, että oho. Näinkö paljon hän aikoo minulle maksaa?

Vuosi sitten Julia ja mies sopivat, että mies maksaa hänelle 1?000 euroa kuukaudessa, jos he pelaavat yhdessä noin kerran viikossa. Jos kertoja kertyisi enemmän, mies maksaisi 500-1?000 euroa lisää.

Usein niin on käynytkin. Julia sanoo, että tällä hetkellä hän pelaa miehen kanssa keskimäärin 5-6 tuntia viikossa, ja yleensä hän ansaitsee sillä noin 2?000 euroa kuussa.

- Sellaisen lyhyen työpäivän verran.

Ilta-Sanomat on nähnyt tositteita maksuista, jotka vahvistavat Julian kertomuksen.

Julia sanoo suoraan, että kyllä, tämä on helppoa rahaa.

Pelaaminen on Julialle joka tapauksessa mieluisa harrastus, johon hän laskee kuluttavansa aikaa viikossa noin 24 tuntia.

Platonisesta sokerideittailusta saamansa rahat hän käyttää esimerkiksi harrastuksiin ja matkusteluun.

- En koskaan ole ajatellut, että hän elättäisi minua, vaan se on ollut ekstrarahaa hauskanpitoon.

Rahojen ansiosta opiskelijan elämä muuttui hetkessä leveämmäksi. Hän on tehnyt 60-prosenttista työaikaa, vaihtanut auton, ostanut koiran ja reissannut paljon.

Julialla on miesystävä, joka tietää järjestelystä. Hän on kertonut siitä myös monille muille läheisilleen.

Miesystävä oli aluksi ihmeissään, mutta ei suhtautunut tilanteeseen kuitenkaan negatiivisesti. Myös Julian perhe oli lähinnä iloisen yllättynyt.

- Moni on sanonut, että jos joskus kyllästyn, voin antaa heidän tilinumeronsa miehelle.

Toki hän on saanut kuulla myös runsaasti varoittelua. Tavallisesta poikkeava sokerideittailusuhde on kirvoittanut kommentteja erityisesti somessa.

- On sanottu, että kohta se haluaa sinulta kaikki rahat korkoineen takaisin tai jotain vielä enemmän.

Kun ulkomaalaista rahaa alkoi valua pankkitilille, Julia sai yhteydenoton myös pankista. Julia kertoo maksavansa lahjaveroa, kun 5?000 euron raja ylittyy.

Julia on nyt 26-vuotias, ja sokerideittailusuhde on kestänyt jo seitsemän vuotta. Kuluneena kesänä mies vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa ja halusi tavata Julian.

- Hän oli viikon ajan täällä, ja näimme joka päivä.

Mies vei Juliaa syömään ja shoppailemaan - ja maksoi kaiken. Kun Julia esitteli miehelle nähtävyyksiä, hän heitti vitsillä, että turistikierros maksaa 35 euroa tunnilta.

Kotona hän huomasi, että mies oli laittanut tuon summan hänen tililleen.

Mitään fyysistä lähentelyä mies ei kuitenkaan Julian mukaan yrittänyt. Julian mukaan mies oli kaiken aikaa kohtelias ja mukava.

Viikon kestäneen Suomen-vierailun aikana Juliaa alkoi hieman ärsyttää miehen käytös. Hän sanoo havahtuneensa viime aikoina siihen, että miehellä on tietynlaista omistushalua.

- Hän oli ajatellut, että koska hän maksaa minulle, olemme koko viikon tiiviisti yhdessä. Minulla on kuitenkin oma elämä ja eläimiä, joita pitää kotona hoitaa. Kun hän rupesi marttyyriksi, se alkoi ärsyttää.

Julia on sanonut asiasta miehelle myös pelatessa. Toisinaan mies tahtoisi pelata enemmän kuin Julia ehtii. He vaihtavat viestejä päivittäin, ja Julia on huomannut, että niiden sävy on käynyt vaativammaksi.

- Hän on alkanut vaatia, että hänelle pitäisi omistaa enemmän aikaa. Se on alkanut ärsyttää, koska olen päivän töissä ja en aina jaksa mennä pelaamaan vapaapäivinä.

Kun Juliaa ärsyttää, hän ei aina vastaa miehen viesteihin.

- Silloin hän siirtää minulle jonkin summan rahaa, että lopettaisin mököttämisen ja alkaisin taas puhua.

Kuva: Colourbox

Mies on Juliaa vuoden vanhempi ja hyväpalkkaisessa työssä pelialalla. Viestien välityksellä he juttelevat arkipäiväisistä asioista, työmurheista ja muista kuulumisista. Julian mukaan miehelle on helppo avautua asioista.

Mies tietää, että Julialla on miesystävä. Kun mies oli vierailulla Suomessa, oli tarkoitus, että miehet olisivat tavanneet. Aikataulusyistä se ei kuitenkaan onnistunut.

Viimeaikaisten tapahtumien jälkeen Julia on alkanut miettiä aiempaa enemmän heidän suhteensa päättämistä.

- Vähän se Suomen-reissu ja siinä esille tullut omistushalu vaikuttivat. Se tuli niin vahvasti esiin, että meni maku koko ihmiseen.

Julia on kerran aiemmin yrittänyt jo lopettaa suhteen, mutta mies ei siihen suostunut. Hän tietää, että miehellä on joitakin kavereita, mutta ei kovin paljoa.

Kuluneiden vuosien aikana hän on joitakin kertoja miettinyt, onko oikein pyytää maksua ystävyydestä.

- Seurasta maksaminen on aika surullista, ja minua harmittaa tämän tyypin puolesta.

- Mies itse tarjosi rahaa minulle. Olisin ollut hänen kaverinsa muutenkin.

Erityisesti korona-aikana mies vaikutti välillä surulliselta, sillä rajoitukset Isossa-Britanniassa olivat tiukempia kuin Suomessa.

- Silloin hän oli tosi onnellinen, että olin netin välityksellä hänen kaverinaan.

Kerran Julia kysyi mieheltä suoraan, miksi hän tekee näin. Miehen vastaus oli lyhyt.

- Hän sanoi, että olen hänelle tosi tärkeä kaveri ja hän haluaa pitää huolen siitä, että voin hyvin.

Haastateltavan nimi on muutettu hänen yksityisyytensä suojaamiseksi.

Juttua muokattu klo 10.34 ja klo 12.27: korjattu ja selkeytetty Julian ikä suhteen alkaessa ja nyt sekä suhteen kesto.

Lue lisää: Mariannen intiimit kuvat levisivät netissä - kiusallinen puhelu perheen­isälle paljasti yllättävän syyllisen

Ilta Sanoma
vendredi 29 septembre 2023 09:30:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.