Ilta Sanoma

Näyttelijä David Carradine kuoli Bangkokissa kesällä 2009. On epäselvää, mikä johti kuolemaan luksushotellissa.

Näyttelijä David Carradine kuoli Bangkokissa kesällä 2009. On epäselvää, mikä johti kuolemaan luksushotellissa. Kuva: Zumapress / MVPhotos, Reuters

Näyttelijä David Carradine koki karun kohtalon Bangkokissa kesällä 2009. Vielä vuosien jälkeenkin on epäselvää, mikä lopulta johti kuolemaan luksushotellissa.

Bangkokilaisen hotellin siivoojaa oli vastassa hyytävä näky 4. kesäkuuta 2009. Ylellisen huoneen vaatekomerossa retkotti alaston mies, jonka kaulan, käsien ja sukupuolielinten ympärille oli sidottu naruja.

Amerikkalaismies oli kuollut, ja pian selvisi, että hän oli maailmankuulu tähti. Komerosta löytynyt ruumis oli David Carradine, joka tuli tunnetuksi Kung Fu -sarjasta. Hän oli suuren näyttelijäsuvun jälkeläinen ja tähdittänyt lukuisia Hollywood-elokuvia, muun muassa Quentin Tarantinon Kill Billejä.

Uutinen Carradinen kuolemasta levisi ensin thaimaalaismediassa, sitten kansainvälisesti. Aluksi epäiltiin, että näyttelijä oli tehnyt itsemurhan, mutta pian alkoi levitä toisenlainen päätelmä.

Poliisi epäili, että näyttelijän kuolema oli kammottava onnettomuus. Thaimaalaisviranomaisten mukaan vaikutti, että Carradine kuoli masturbaation aikana pieleen menneen seksileikin seurauksena.

Poliisin mukaan näytti siltä, että hotellihuoneessa oli harjoitettu sidontaa, joka koitui Hollywood-tähden kohtaloksi.

Turisti ottamassa kuvia bangkokilaisella Swissotel-luksushotellilla, josta David Carradine löytyi kuolleena kesäkuussa 2009.

Turisti ottamassa kuvia bangkokilaisella Swissotel-luksushotellilla, josta David Carradine löytyi kuolleena kesäkuussa 2009. Kuva: Sukree Sukplang/REUTERS

72-vuotias David Carradine oli kuolemansa aikaan Thaimaassa kuvaamassa uutta Stretch-elokuvaansa. Hän oli matkustanut Bangkokiin 29. toukokuuta ja majoittunut viiden tähden Swissotel-luksushotelliin aivan kaupungin keskustaan.

Huoli Carradinesta heräsi, kun hän ei saapunut elokuvan kuvausryhmän yhteiselle aterialle. Avustaja soitti Carradinelle illalla 3. kesäkuuta kutsuakseen tämän illalliselle muun tuotantotiimin kanssa. Carradine ei kuitenkaan vastannut puhelimeen.

Kun näyttelijä myöhemmin soitti takaisin assistentille, oli muu seurue jo toisella puolella Bangkokia syömässä. Niinpä Carradine kertoi tekevänsä omia suunnitelmia illaksi.

Seuraavana aamuna kello kymmenen siivoja löysi hänet elottomana hotellihuoneen vaatekomerosta.

Siivooja löysi Carradinen ruumiin luksushotellin huoneen vaatekomerosta.

Siivooja löysi Carradinen ruumiin luksushotellin huoneen vaatekomerosta. Kuva: Sukree Sukplang / Reuters

Poliiseja paikalla Bangkokin Chulalongkorn-sairaalassa, jossa Carradinelle tehtiin ruumiinavaus.

Poliiseja paikalla Bangkokin Chulalongkorn-sairaalassa, jossa Carradinelle tehtiin ruumiinavaus. Kuva: Chaiwat Subprasom/REUTERS

Poliisin mukaan Carradine oli kuollut jo edellisenä iltana. Hänen huoneessaan ei näkynyt merkkejä kamppailusta. Ruumiinavaus paljasti, että näyttelijän kuolinsyynä oli todennäköisesti tukehtuminen.

Thaimaan poliisi kertoi, että Carradinen vartaloon sidotut kaksi narua oli solmittu yhteen. Se viittasi viranomaisten mukaan siihen, että Carradine saattoi harrastaa juuri ennen kuolemaansa riskialtista seksileikkiä, jossa hengittäminen estetään seksuaalisen nautinnon maksimoimiseksi.

Poliisi uskoi, että Carradine oli yksin kuolemansa hetkellä, eikä tapauksessa epäilty henkirikosta.

TMZ-sivusto raportoi, että thaimaalaismedia julkaisi kuolinpaikalta kuvan, jossa näkyi kuitenkin punaisia naisten alusvaatteita. Kuvan perusteella Carradine oli pukeutunut verkkosukkahousuihin ja peruukkiin.

David Carradinen neljäs vaimo Marina Anderson mukana tilaisuudessa, jossa näyttelijä sai tähtensä Hollywood Walk of Famelle huhtikuussa 1997. Anderson on kertonut, että Carradinella oli mieltymys jopa hengenvaarallisiin seksileikkeihin.

David Carradinen neljäs vaimo Marina Anderson mukana tilaisuudessa, jossa näyttelijä sai tähtensä Hollywood Walk of Famelle huhtikuussa 1997. Anderson on kertonut, että Carradinella oli mieltymys jopa hengenvaarallisiin seksileikkeihin. Kuva: Fred Prouser/REUTERS

Julkisuudessa levisi nopeasti väitteitä, joiden mukaan Carradine oli nauttinut vaarallisista seksileikeistä aiemminkin.

Viisi kertaa naimissa olleen näyttelijän neljäs ex-vaimo Marina Anderson kertoi parin avioeroa käsitelleissä oikeusasiakirjoissa, että Carradinella oli mieltymys jopa hengenvaarallisiin seksileikkeihin.

Andersonin mukaan hänen ex-puolisonsa piti kuristamisesta niin paljon, että se kuului heidän tavalliseen seksielämäänsä.

Carradinen kolmas vaimo Gail Jensen puolestaan väitti, että tähti piti tukehtumisen tunnetta jopa rentouttavana. Väitteiden mukaan Carradinen läheiset olivat huolissaan hänen mieltymyksestään.

David Carradine kuvattuna kolmannen vaimonsa Gail Jensenin kanssa.

David Carradine kuvattuna kolmannen vaimonsa Gail Jensenin kanssa. Kuva: Tom Rodriguez/Globe Photos/ZUMA Wire

Näyttelijän lähipiiri suhtautui silti epäluuloisesti poliisin väitteisiin onnettomuudesta. He epäilivät, että Carradinen kuolemaan liittyi jotain epäilyttävää.

Ex-puoliso Marina Anderson oli vakuuttunut siitä, ettei näyttelijä kuollut pieleen menneen seksileikin tai onnettomuuden seurauksena. Anderson uskoi, että huone lavastettiin näyttämään siltä, että Carradine olisi tehnyt itsemurhan tai tukehtunut vahingossa.

- Uskon, että hänet murhattiin, Anderson sanoi ABC Newsille.

Ex-vaimon mukaan Carradine ei harjoittanut eroottisia tukehtumisleikkejä koskaan yksin, ja se herätti Andersonin epäilykset. Hän epäili myös, että Carradine oli saatettu ryöstää Bangkokissa, sillä näyttelijä piti usein mukanaan suurta määrää käteistä ja pukeutui kalliisiin vaatteisiin.

- Uskon, että hänet otettiin kohteeksi. Ehkä joku meni hänen huoneeseensa pyytämättä tai hänellä tuli tylsää ja hän lähti kaupungille ja toi jonkun mukanaan. En usko, että hän oli yksin, Anderson epäili.

Myös Carradinen agentti Chuck Binder uskoi, että näyttelijä murhattiin.

David Carradinen leski Annie Bierman koki, että kuolemaan liittyi laiminlyönti.

David Carradinen leski Annie Bierman koki, että kuolemaan liittyi laiminlyönti. Kuva: Fred Prouser/REUTERS

Tähden leski Annie Bierman puolestaan koki, että kuolemaan liittyi laiminlyönti. Lesken mukaan näyttelijää ei olisi saanut päästää samoilemaan yksin Bangkokin kaduille, vaan tuotantoryhmän olisi pitänyt laittaa assistentti huolehtimaan tämän hyvinvoinnista myös kuoliniltana.

Annie Bierman nosti kanteen Stretch-elokuvan tuotantoyhtiötä vastaan vuonna 2010 ja se sovittiin vuotta myöhemmin.

Näyttelijän leski sai sopimuksen mukaan 400?000 dollarin eli noin 363?000 euron korvaukset.

David Carradine 1936-2009.

David Carradine 1936-2009. Kuva: Hubert Boesl/DPA/ZUMA

Carradinelle tehtiin hänen perheensä toiveesta toinen, riippumaton ruumiinavaus Yhdysvalloissa. Sen tulokset olivat kuitenkin yhteneväisiä Thaimassa suoritetun ruumiinavauksen kanssa.

Myös toisen ruumiinavauksen mukaan näyttelijä tukehtui kuoliaaksi. Lisäksi ruumiinavausta valvonut patologi Michael Baden totesi, että asento, josta Carradine löydettiin, ei viitannut itsemurhaan. Myös luonnolliset kuolinsyyt suljettiin pois.

- Kuolinsyy oli tukehtuminen ja se, ettei hän pystynyt hengittämään. Se, miksi niin tapahtui, on edelleen selvityksessä, Baden sanoi.

Thaimaan poliisi sulki aiemmin pois murhan mahdollisuuden. Myös Michael Baden tutki asiaa muun muassa videovalvontanauhojen avulla.

Baden ei kyennyt tutkimuksissaan vahvistamaan aukottomasti Thaimaan viranomaisten väitteitä kuolemaan johtaneesta seksileikistä. Hän kuitenkin totesi, että se saattoi yhä olla mahdollinen kuolinsyy.

Sinnikkäästä selvityksestä huolimatta jäi mysteeriksi, mikä lopulta koitui David Carradinen kohtaloksi.

Carradine on kuuluisa Hollywoodin näyttelijäsuku. David Carradinen isä, näyttelijälegenda John Carradine (alhaalla keskellä) poikiensa ympäröimänä: Christopher (vas.), Keith, Bruce, Robert ja David. Pojista näyttelijöinä ovat työskennelleet Keith, Robert ja David.

Carradine on kuuluisa Hollywoodin näyttelijäsuku. David Carradinen isä, näyttelijälegenda John Carradine (alhaalla keskellä) poikiensa ympäröimänä: Christopher (vas.), Keith, Bruce, Robert ja David. Pojista näyttelijöinä ovat työskennelleet Keith, Robert ja David. Kuva: Globe Photos / Zumapress / MVPhotos

David Carradinen tähti syttyi uudestaan Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvien (2003-2004) ansiosta. Taustalla julisteessa elokuvien pääosaa esittänyt Uma Thurman.

David Carradinen tähti syttyi uudestaan Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvien (2003-2004) ansiosta. Taustalla julisteessa elokuvien pääosaa esittänyt Uma Thurman. Kuva: Reuters

Karun kohtalon kokeneen näyttelijän hautajaisia vietettiin Los Angelesissa kesäkuussa 2009. Jopa 400 ystävää ja sukulaista kokoontui jättämään hyvästit Carradinelle.

Tilaisuus oli harras, mutta myös lämmin. Carradinen Bruce-veli kertoi medialle, että tunnelma oli jopa hilpeä.

- Se oli koskettavaa, mutta iloista. Kyyneliä ei vuodatettu paljoa, mutta nauroimme paljon, veli sanoi.

Hautajaisväki oli pukeutunut kiltteihin, cowboy-hattuihin, nahkatakkeihin, sandaaleihin ja cowboy-buutseihin. Carradinen elämästä tehty kuvamontaasi heijastettiin valkokankaalle, ja hänen lapsensa soittivat pianoa ja harppua.

Carradinea jäivät kaipaamaan lesken ja ex-puolisoiden lisäksi kolme aikuista lasta sekä hänen viimeisen vaimonsa Annie Biermanin neljä lasta.

Lähteet: TMZ, ABC News, Reuters, BBC, Los Angeles Times, NBC News, The Guardian, People

Kukkia David Carradinen tähdellä Hollywoodin Walk of Famella.

Kukkia David Carradinen tähdellä Hollywoodin Walk of Famella. Kuva: Mario Anzuoni/REUTERS

Ilta Sanoma
mardi 26 septembre 2023 09:55:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.