Ilta Sanoma

Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS, Petri Mast

Malli Elina Tervo jätti Suomen jo vuosia sitten ja on reissannut sen jälkeen ympäri maailmaa. Nyt hän kertoo, että on aloittanut uuden elämänvaiheen ja asettunut vakituiseen asumukseen.

Kahdeksan vuotta sitten ex-missi ja malli Elina Tervo, 36, koki täydellisen uupumuksen. Hän oli tehnyt pitkään neljää työtä muun muassa personal trainerina ja tv-ohjelmissa. Hän paloi loppuun.

Tervo päätti tehdä elämänmuutoksen. Hän luopui kaikesta, myi omaisuutensa ja lähti ulkomaille. Sen jälkeen hän on asustellut eri hotelleissa ja muissa majoituspaikoissa - milloin missäkin.

Syyskuun alussa Norjasta saapunut Tervo on nyt Suomessa ensi kertaa vuosiin. Hän kertoo, että reissaava elämäntyyli sai kokea hiljattain suuren muutoksen.

Pohjois-Norjan Lofooteilla hän ei nimittäin majaillut teltassa tai hotellihuoneessa vaan juuri hankkimassaan asuntoautossa. Siinä Tervo aikoo jatkossa asua pysyvästi.

- Asuntoautossani on takana parisänky ja keittiössä on kaasuliesi. Autosta löytyy juokseva vesi, suihku, sisävessa, telkkari ja niin edelleen. Se on vähän kuin asuisin pienessä yksiössä tai hotellihuoneessa, hän kuvailee uutta asumustaan.

- Asuntoautossani on takana parisänky ja keittiössä on kaasuliesi. Autosta löytyy juokseva vesi, suihku, sisävessa, telkkari ja niin edelleen, Tervo kuvailee.

- Asuntoautossani on takana parisänky ja keittiössä on kaasuliesi. Autosta löytyy juokseva vesi, suihku, sisävessa, telkkari ja niin edelleen, Tervo kuvailee. Kuva: Petri Mast

AsuntoautoelämäÄN Tervo päätyi, sillä se mahdollistaa monia asioita, jotka eivät olisi onnistuneet hänen aikaisemmassa reissuelämässään.

- Ei tarvitse koskaan enää varata huonetta mistään ja miettiä, milloin pitää kirjautua ulos tai millä junalla pääsee seuraavaksi mihinkin, hän sanoo.

Tervon mukaan elämä camping-tyyliin on rentoa.

- Olin autolla Norjassa ja ajattelin, että herranjumala miten vapauttavaa tämä on! Olin heti auringonnousun aikaan vuoren rinteellä, katselin maisemaa ja nautiskelin, hän kuvailee.

Tervo kertoo, että oli matkannut Lofooteille ottamaan kuvia uuteen kalenteriinsa. Asuntoauto osoittautui hyväksi majoitusratkaisuksi.

- Asuntoautolla voin mennä minne haluan ja olla paikoissa niin pitkään kuin sielu sietää, ei ole pakko lähteä mihinkään, hän iloitsee.

Mallina ja OnlyFans-sisällöntuottajana tunnettu Elina Tervo on tottunut asumaan hotelleissa ja majataloissa. Jatkossa hän aikoo asettua vasta ostamaansa asuntoautoon.

Mallina ja OnlyFans-sisällöntuottajana tunnettu Elina Tervo on tottunut asumaan hotelleissa ja majataloissa. Jatkossa hän aikoo asettua vasta ostamaansa asuntoautoon. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Tervo saa myös kuljetettua tavaroitaan paljon helpommin kuin ennen.

- Olen elänyt kahdeksan vuotta pelkällä yhdellä matkalaukulla. Minulla ei ole paljon tavaraa. Minulla on yksi kerrasto talvivaatteita, yksi kerrasto välivaatteita, muutama mekko ja neljä paria kenkiä, hän luettelee.

- Ihminen ei oikeastaan tarvitse paljon mitään. Monella saattaa olla vaatekaappi täynnä vaatteita, mutta eihän niitä tule käytettyä juuri koskaan, Tervo pohtii.

Elina Tervo kertoo välttävänsä lentomatkustamista.

Elina Tervo kertoo välttävänsä lentomatkustamista. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Hän kertoo itse ostavansa uusia vaatteita noin puolen vuoden välein. Muutenkin hän pyrkii elämään luontoa säästäen. Hän sanoo esimerkiksi välttelevänsä lentomatkustamista viimeiseen asti ja suosii kulkemista julkisilla liikennevälineillä maateitä pitkin.

- Liikun paljon luonnossa, ja toivon, että se pysyy kauniina ja puhtaana, hän kertoo.

Tervo tekee päätyönään OnlyFans-sisältöjä. Hän kertoo, että asuntoautolla liikkuessa pääsee kätevästi eri kuvauspaikoille.

- Asuntoauton kanssa olen suoraan siellä, missä haluan olla. Voin olla vaikka kuvauspaikalla heti aamusta, hän toteaa.

OnlyFansia hän tekee sen verran, että pärjää taloudellisesti.

- Minulle riittää se, että tienaan sen verran, että pärjään sillä mitä teen. Teen mahdollisimman vähän töitä, että aikaa riittää muuhunkin elämään.

Ja juuri asuntoautolla liikkuminen vapauttaa hänen aikaansa muiden asioiden tekemiseen.

Hän kertoo, että aikoi ensin etsiä asuntoauton Saksasta, mutta siihen olisi liittynyt liian monimutkaista paperityötä. Lopulta Tervo päätti hankkia vaunun Suomesta.

- Halusin, että se on kestävä ja hyvä eikä hajoa heti ensimmäisellä matkalla. Löysin sitten 2020-luvun asuntoauton leasing-sopimuksella, hän kertoo.

Lue lisää: "Miksi antaisit jollekin setäukolle siitä yhtään mitään" - Elina Tervolla selvä mielipide tarjouksista, joita saa OnlyFansissa

Suuren kulkuneuvon kuljettaminen ei ole pelottanut Tervoa.

- Ison auton ajamiseen tottuu nopeasti. En nyt ehkä ihan heti lähtisi tekemään taskuparkkia tuohon Helsingin keskustaan, mutta muuten sujuu hyvin, hän sanoo.

Matkailuautoelämässä on Tervon mukaan toki myös yllätyksiä. Hän yllättyi, miten herkästi auto heiluu tuulessa.

- Ison auton ajamiseen tottuu nopeasti. En nyt ehkä ihan heti lähtisi tekemään taskuparkkia tuohon Helsingin keskustaan, mutta muuten sujuu hyvin, Elina Tervo sanoo.

- Ison auton ajamiseen tottuu nopeasti. En nyt ehkä ihan heti lähtisi tekemään taskuparkkia tuohon Helsingin keskustaan, mutta muuten sujuu hyvin, Elina Tervo sanoo. Kuva: Petri Mast

- Tuulisissa paikoissa auto kannattaa parkkeerata tuulen suuntaan, tai muuten se keikkuu kuin laiva, hän kertoo.

Jotkut ovat olleet kummissaan Tervon päätöksestä ja ihmetelleetkin hänen rohkeuttaan. Yksin asuntoautossa asuva nainen on kirvoittanut joitakin huolestuneita kyselyjä.

- Moni on kysynyt, miten uskallan asua yksin asuntoautossa.

Tervo kertoo pohtineensa asiaa pitkään ja huolellisesti.

- Pitkään mietin, että haluaisin siihen jonkun kaverin mukaan, mutta lopulta huomasin, että en voi ikuisesti odottaa. Päätin lopulta, että menen yksin. Elämässä pitää uskaltaa, hän toteaa napakasti.

Elina Tervo teki loppuunpalamisen seurauksena elämänmuutoksen.

Elina Tervo teki loppuunpalamisen seurauksena elämänmuutoksen. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Tervo kertoo todenneensa, että yksin ihmisen ei ole hyvä olla. On hyvä olla ystäviä, joihin voi tukeutua. Parisuhde ei kuitenkaan ole hänelle välttämättömyys.

- Olin jonkin aikaa parisuhteessa, mutta olen taas sinkku, hän paljastaa.

- En välttämättä kaipaa juuri nimenomaan parisuhdetta. Olen huomannut, että tärkeämpää on, että ympärillä on ylipäätään läheisiä, jotka ovat samanhenkisiä. Sellaisia ihmisiä ehkä enemmänkin etsin, enkä niinkään parisuhdetta, Tervo kertoo.

Hän myöntää, että uudenlainen elämäntyyli yksin asuntoautossa vähän myös jännittää.

- Tykkään olla luonnossa, mutta en ole mikään eräjorma. En tiedä vielä, miten kaikessa pärjään, mutta aion opetella pärjäämään, Tervo kertoo.

Viimeiset kahdeksan vuotta Tervo on kiertänyt maailmaa ja asunut lukuisissa eri maissa ja maanosissa. Hänelle on muodostunut selkeä kuva, missä maissa hän viihtyy.

- Lempimaanosa on Etelä-Amerikka. Ihmiset ovat pääosin rennompia, ystävällisiä ja auttavaisia. Tykkään myös todella paljon Italiasta ja Portugalista, niiden viineistä ja rannoista.

- Sen sijaan en pidä Kuubasta. Siellä on vaikea pärjätä, sillä kukaan ei puhu englantia ja kasvissyöjälle ei tahdo löytyä ruokaa, Tervo sanoo.

Jotkut ovat ihmetelleet, miten Elina Tervo uskaltaa asua yksin asuntoautossa. - Elämässä pitää uskaltaa, Tervo kuittaa.

Jotkut ovat ihmetelleet, miten Elina Tervo uskaltaa asua yksin asuntoautossa. - Elämässä pitää uskaltaa, Tervo kuittaa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Suomessa oleminen tuntuu Tervosta hieman oudolta.

- Tänne saapuminen tuntui siltä kuin olisin palannut ajassa taaksepäin, hän kuvailee.

Talveksi hän aikoo majoittua jonnekin päin Eurooppaa.

- Lähden täältä Ruotsin kautta Tanskaan ja siitä joko Alppien kautta Kreikkaan tai sitten Portugalin kautta Espanjaan talvehtimaan.

Suomeen Tervo ei suunnittele palaavansa. Hän on seurannut Suomen mediaa eikä ole ilahtunut näkemästään kehityskulusta maassamme.

- Rasismi ja kiusaamiskulttuurin lisääntyminen Suomessa tuntuvat käsittämättömän surullisilta. Voidaanko täällä oikeasti niin huonosti? hän pohtii.

- En usko, että koskaan muuttaisin takaisin Suomeen.

Ilta Sanoma
mercredi 13 septembre 2023 22:17:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.