Ilta Sanoma

Chrisin ja Madeleinen avioliiton myötä erityisesti Chrisin äiti on lähentynyt kuningasperheen kanssa.

Chrisin ja Madeleinen avioliiton myötä erityisesti Chrisin äiti on lähentynyt kuningasperheen kanssa. Kuva: Antti Hämäläinen / IS, Zuma / MVPhotos, Scanpix / Reuters, Shutterstock / AOP, Imago Sport / AOP

Prinsessa Madeleinen puoliso Chris O'Neill on ollut julkisuuden valokeilassa vuosia, mutta myös hänen perheellään on kytköksiä seurapiireihin. Erityisesti hänen äitinsä Eva O'Neill tunnetaan varsinaisena seurapiirikuningattarena.

Seurapiirejä, julkkisystäviä, aatelissukuja sekä suhdehuhuja kuninkaallisiin.

Muun muassa näistä asioista koostuu Ruotsin kuningasperheeseen kymmenisen vuotta sitten liittyneen Chris O'Neillin perheen elämä.

Chris päätyi julkisuuden valokeilaan vuonna 2013 avioiduttuaan prinsessa Madeleinen kanssa. Hänen perheensä on kuitenkin pitäytynyt pitkälti poissa julkisuuden parrasvaloista.

Tämä lienee syy sille, että harva tietää perheen erikoisista aatelis- ja seurapiiriyhteyksistä.

Muun muassa Chrisin äiti, Eva Maria O'Neill, on todellinen seurapiirikuningatar. Pääasiassa Eva O'Neill -nimeä käyttävä seurapiirinainen on elämänsä aikana ollut vakiokasvo esimerkiksi Lontoon, Saltzburgin, New Yorkin sekä Münchenin kerman lähipiirissä.

Lapsuus Eva O'Neillillä oli traaginen, mutta tästä huolimatta hän sai elämälleen hyvät lähtökohdat.

Eva syntyi varakkaaseen hotellinomistaja­perheeseen tuolloisen Tsekkoslovakian alueella sijaitsevassa Karlovy Varyn kaupungissa. Hänen syntymävuodestaan liikkuu kaksijakoista tietoa, mutta yleisimmin esiintyvät vuosiluvut ovat 1940 sekä 1947.

Eva Maria O'Neillin lähipiiriin kuuluu monia kuninkaallisia, miljonäärejä sekä seurapiirihenkilöitä.

Eva Maria O'Neillin lähipiiriin kuuluu monia kuninkaallisia, miljonäärejä sekä seurapiirihenkilöitä. Kuva: Zuma / MVPhotos

1940-luvulla Evan synnyinkaupunki oli natsi-Saksan hallinnan alaisena vuoteen 1945 asti. Evan synnyinmaaksi on Expressenin saamien dokumenttien mukaan merkitty Saksa.

Kun kaupunki siirtyi toisen maailmansodan loputtua takaisin Tsekkoslovakialle, monet saksalaiset joutuivat keräämään kamppeensa ja muuttamaan Saksalle kuuluville alueille.

Siirtolaisten mukana oli myös Evan perhe.

- Oli valtavan surullista, että he joutuivat jättämään kaiken omistamansa, kommentoi perheen läheinen kohtaloa Expressenille.

Äkkilähdöstä huolimatta perhe sai elämänsä tolpilleen, ja vanhemmat onnistuivat kartuttamaan merkittävän varallisuuden. Perhe asusti pitkään Münchenissa, ja vanhempien kuoltua Eva sai osakseen tuntuvan perinnön.

Seurapiirikuningattaren rakkauselämä on ollut varsin monivaiheinen. Ensimmäisen avioliittonsa Eva solmi arvostetun saksalaisen bisnesmiehen Wolfgang Schoellerin kanssa, ja liitosta Eva sai ensimmäisen lapsensa, Tatjana d'Abon.

Rakkaus kuitenkin hiipui, ja pian eron jälkeen Eva avioitui toisen liikemiehen, Hermann Loebin kanssa. Tässäkin liitossa onni suosi paria, kun he saivat tyttären, Natascha von Abensberg und Traun.

Kolmannestakaan avioliitosta Eva ei löytänyt rakkautta loppuelämäkseen. Hän avioitui varakkaan sijoittajan ja pankkiirin Paul Cesario O'Neillin kanssa. Liitosta Eva sai kuopuksensa Chris O'Neillin.

Chris O'Neillin siskot Tatjana ja Natascha saapuivat Madeleinen ja Chrisin Nicolas-pojan ristiäisiin vuonna 2015.

Chris O'Neillin siskot Tatjana ja Natascha saapuivat Madeleinen ja Chrisin Nicolas-pojan ristiäisiin vuonna 2015. Kuva: Albert Nieboer / Zuma / MVPhotos

Viimeisen kerran seurapiirikuningatar astui avioon vuonna 1988, tällä kertaa yhdysvaltalaisen James E. Stewartin kanssa. Myös tämä liitto mureni joidenkin vuosien jälkeen.

Väitetään, että Eva olisi saanut asemansa seurapiirikuningattarena juuri lukuisten avioliittojensa ja erojensa kautta. Tämän vuoksi häntä onkin verrattu muun muassa Donald Trumpin edesmenneeseen ex-vaimoon Ivana Trumpiin. Jotain yhteistä kaksikolla varmasti on, sillä Eva ja Ivana olivat 1980-luvulta lähtien hyviä ystäviä.

Vaikka Evalla on suhteita maailmalla suuntaan jos toiseenkin, on hän asettunut asumaan lontoolaiselle asuinalueelle, joka on julkisuuden henkilöiden ja muun varakkaamman kastin suosima.

Lontoossa Belgravian alueella sijaitsevalla Eaton Squarella Evan naapureihin ovat lukeutuneet muun muassa näyttelijä Roger Moore, säveltäjä Andrew Lloyd Webber sekä entinen Chelsea FC -jalkapalloseuran omistaja ja miljardööri Roman Abramovich.

Julkkisten lisäksi ystäväpiiriin kuuluu poliitikkoja, miljonäärejä sekä kuninkaallisia. Madeleinen ja Chrisin avioliiton kautta muun muassa kuningatar Silviasta ja Evasta on tullut ystäviä.

Huhujen mukaan Chris O'Neill ei myöskään ole perheestään ainoa, jolla on ollut sutinaa kuninkaallisen kanssa. Eva ja kuningas Charles ovat nimittäin olleet kohun aiheena pariinkin otteeseen.

Eva O'Neill vaikuttaa olevan hyvin läheinen Madeleinen perheen kanssa. Vuonna 2013 hän osallistui illalliselle Madeleinen veljen, prinssi Carl Philipin käsikynkässä.

Eva O'Neill vaikuttaa olevan hyvin läheinen Madeleinen perheen kanssa. Vuonna 2013 hän osallistui illalliselle Madeleinen veljen, prinssi Carl Philipin käsikynkässä. Kuva: Erik Martensson / Scanpix / Reuters

Eva tapasi Britannian nykyisen kuninkaan Charlesin 80-luvulla. Kaksikon kuvailtiin olevan epäilyttävän läheisiä siitäkin huolimatta, että tuolloin prinssinä tunnettu Charles oli naimisissa prinsessa Dianan kanssa.

Suhdehuhut eivät jääneet vain viime vuosituhannelle, vaan ne saivat tuulta alleen vuonna 2003. Eva kutsui tuolloin vielä prinssinä tunnetun Charlesin Itävallassa järjestettävään Amadeus Weekend -musiikkitapahtumaan, jota hän itse on itse ollut järjestämässä jo vuosikausia.

Prinssi hyväksyi kutsun ja osallistui tapahtumaan nykyisen vaimonsa kuningatar Camillan kanssa. Evan ja Charlesin välit vaikuttivat brittilehtien kuvailujen mukaan hyvin lämpimiltä siitäkin huolimatta, että prinssillä oli mukana naisseuraa.

- Kun hän näki Charlesin, hän heittäytyi tämän kaulaan ja painoi hänen poskelleen lämpimän, intiimin suukon. Camillan närkästys oli silminnäkijöiden mukaan käsin kosketeltavissa vielä silloinkin, kun Eva irrotti otteensa ja lähti Camillan lisäksi kävelemään aivan prinssin kannoilla punaisella matolla, kuvailivat lehdet tapahtumia Expressenin mukaan vuonna 2003.

Huhujen mukaan Charles jopa kirjoitti Evalle rakkauskirjeen, jota säilytettiin lukkojen takana kassakaapissa. Sekä Charles että Eva ovat kiistäneet suhdehuhut.

Myös Evan ystävä kuningatar Silvia vieraili samaisessa Amadeus Weekend -musiikkitapahtumassa tämän vuoden elokuussa. Kaksikko nähtiin hyvin iloisissa tunnelmissa, ja he poseerasivat myös harvinaisesti kaksistaan yhteiskuvissa.

Eva ja kuningatar Silvia saapuivat yhdessä Evan järjestämään, säveltäjä Mozartin muistoa kunnioittavaan tapahtumaan. Kaksikon kerrotaan olevan läheisiä keskenään.

Eva ja kuningatar Silvia saapuivat yhdessä Evan järjestämään, säveltäjä Mozartin muistoa kunnioittavaan tapahtumaan. Kaksikon kerrotaan olevan läheisiä keskenään. Kuva: Shutterstock / AOP

Jos Chris O'Neillin äidin voidaan sanoa menestyneen elämässään hyvin, niin voidaan hänen sisarustensakin.

Sisarpuolia Chrisillä on viisi kappaletta. Äidin puolelta kaksi, Tatjana d'Abo sekä kreivitär Natascha von Abensberg und Traun, ja isän puolelta kolme, Stefanie O'Neill, Annalisa O'Neill sekä Karen O'Neill.

Isän puolen sisarukset ovat pysyneet melko visusti poissa julkisuudesta, joten heidän tekemisistään ei ole juurikaan tietoa. Tatjanan ja Nataschan puolestaan tiedetään menneen äitinsä tavoin arvostettujen puolisoiden kanssa naimisiin.

Tatjana on naimisissa brittiläisen aristokraatin ja maanomistajan John Henry d'Abon kanssa. D'Abonin äiti oli kuuluisa britannialainen seurapiirihenkilö lady Ursula Isabel d'Abo, joka toimi muun muassa hovineitona kuningatar Elisabetin I:n ja kuningas Yrjö VI:n kruunajaisissa.

John Henry d'Abon ylläpitää Englannin Cambridgessa suurta kiinteistöä. 1700-luvulla rakennettu lukaali toimii perheen kokoontumispaikkana, jossa myös prinsessa Madeleinen ja Chrisin kerrotaan vierailleen.

Tatjana d'Abonilla on kolme lasta, ja hän on työskennellyt muun muassa Vogue-lehdessä. Hän on Chrisin ja Madeleinen tyttären, prinsessa Leonoren kummi.

Eva O'Neill yhdessä tytärtensä Tatjanan ja Nataschan kanssa.

Eva O'Neill yhdessä tytärtensä Tatjanan ja Nataschan kanssa. Kuva: Imago Sport / All Over Press

Nataschalla puolestaan on kreivittären titteli, jonka hän ansaitsi avioliitonsa kautta. Nataschan aviomies on itävaltalainen kreivi Erns von Abensperg und Traun. Kreivin suku on varsin arvostettu, ja sitä pidetään yhtenä vanhimmista yhä olemassa olevista keskieurooppalaisista suvuista. Suvun nimissä on yhä useita kiinteistöjä, laajoja metsämaita sekä linnoja.

Siskonsa tavoin myös Natascha on työskennellyt toimittajana Tatler-lehdessä. Chrisin ja prinsessa Madeleinen poika, prinssi Nicolas, on Nataschan kummipoika.

Chris O'Neill kertoi ruotsalaisen King-lehden haastattelussa vuonna 2018 avoimesti suhteestaan sisaruksiinsa. Hän kertoi, että isänsä puolen siskojen kanssa hän ei ole aivan yhtä läheinen kuin äitinsä puolen siskojen kanssa. Tämä johtuu siitä, että Stefanie, Annalisa ja Karen olivat jääneet oman äitinsä kanssa asumaan Yhdysvaltoihin, kun isä oli muuttanut Britanniaan, missä myös Chris syntyi.

Tatjana ja Natascha puolestaan ovat hänelle hyvin läheisiä.

- Kasvoin heidän kanssaan, enkä pitäisi heitä minään muuna kuin sisaruksinani. Loput kolme siskoani, joiden kanssa olen myös yhteyksissä, ovat aina asuneet eri maassa kuin minä, vaikka olemmekin nähneet toisiamme viikonloppuisin ja lomilla, kertoi hän haastattelussa.

Lue lisää: Hilpeä Chris O'Neill teki harvinaisen esiintymisen Ruotsissa - kameroihin tallentui erikoinen keskustelu prinsessa Estellen kanssa

Lue lisää: Prinsessa Madeleinen muutto Ruotsiin siirtyi täysin yllättäen - Chris-puoliso teki kaikessa hiljaisuudessa erikoisen peliliikkeen

Lue lisää: Kruunun­­prinsessa Victorian merkki­päivää juhlittiin näyttävästi Ruotsissa - Danielin käytös vaimonsa rinnalla varasti huomion

Lähteet: Expressen-lehti, Allt Om Kungligt -sivusto, Svenk Dam -lehti: artikkelit 1, 2 ja 3, Anna-lehti, King-lehti.

Ilta Sanoma
dimanche 27 août 2023 10:30:00 Categories: Ilta Sanoma Kuninkaalliset

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.