Ilta Sanoma

Kuva: Matti Raivio / All Over Press, Pekka Sakki Lehtikuva, Sebastian Strandvallin kotialbumi

Sebastian Strandvall vannoi 17-vuotiaana, ettei ikinä pelaa VPS:ssa. Nyt hän on yksi seuran ikonisimmista pelaajista. Sarjajumbona ollut VPS on voittanut sensaatiomaisesti jo kahdeksan ottelua putkeen Veikkausliigassa.

29. toukokuuta 2022. Sebastian Strandvall istuu yksin pukukopissa Maarianhaminassa ja itkee. Ottelu kentällä on vielä käynnissä, mutta VPS:n keskikenttäpelaaja on joutunut jättämään pelin kesken polvivamman takia.

Lopullista tietoa vamman vakavuudesta ei ole, mutta vastaavan kohtalon jo kerran aiemmin kokenut Strandvall on aika varma diagnoosista.

Puhelin soi. Luurin toisessa päässä on Strandvallin vaimo Patricia Strandin. Hän on kuullut äidiltään huolestuttavia uutisia ollessaan Helsingissä hotellissa perheen tyttärien Stellan (s. 2016) ja Ilsen (s. 2020) kanssa valmistautumassa seuraavana päivänä alkavalle perheen lomamatkalle Kroatiaan.

-?Eturistiside meni poikki. Urani on ohi, Strandvall vastaa vaimolleen lohduttomasti itkien.

Vaimo antaa miehelleen kaiken tukensa ja sanoo:

-?Voit jättää matkan väliin ja selvittää ajatuksiasi.

Sitä Strandvall ei missään nimessä halua tehdä, koska yhteistä maaottelutauolle ajoitettua reissua on odotettu niin kauan.

Urheilulehti

TÄMÄ ARTIKKELI on julkaistu ensi kertaa Urheilulehdessä 32/2023. Pintaa syvemmälle mennään Urheilulehdessä joka viikko.

Tilausohjeet ovat täällä.

Strandvall saa viikon matkan aikana lukuisia soittoja ja viestejä toimittajilta, pelikavereilta ja muilta myötäeläjiltä, mutta hän ei vastaa kenellekään.

Sen sijaan hän tutkailee lomailun lomassa tuntemuksiaan polvessaan ja pohtii:

-?Ehkä siellä ei olekaan mikään muu rikki kuin eturistiside.

Diagnoosi vahvistuu matkan jälkeen tehtävissä magneettikuvissa.

Strandvall ottaa yhteyttä huippuortopedi Mikko Kirjavaiseen ja haluaa kuulla hänen arvionsa polvensa kunnosta.

-?Kyllä se hyvään kuntoon saadaan.

Strandvall haluaa saada uralleen erilaisen päätöksen. Hän tekee tinkimätöntä kuntoutusta polvileikkauksen jälkeen. Maaliskuussa 2023 vuorokautta vaille yhdeksän kuukautta operaation jälkeen hän saa luvan pelata taas VPS-paidassa.

-?Polvi on yhtä hyvässä kunnossa kuin 20-vuotiaalla, hehkuttaa Kirjavainen lopputarkistuksessa.

Strandvall on valmis tekemään viimeisen palveluksensa Vepsulle - seuralle, jossa hänen ei ikinä pitänyt pelata peliäkään.

VPS:n Sebastian Strandvall Veikkausliigan ottelussa HJK:ta vastaan Helsingissä 19. huhtikuuta 2023.

VPS:n Sebastian Strandvall Veikkausliigan ottelussa HJK:ta vastaan Helsingissä 19. huhtikuuta 2023. Kuva: Antti Hämäläinen / Lehtikuva

Kesä 1990. Jalkapallosta innostuneessa Strandvallin perheessä seurataan tarkkaan lajin MM-kisoja. Vajaa 4-vuotias Sebastian innostuu aina maalin nähdessään.

MM-turnauksen maalitykki Salvatore Schillaci tekee poikaan niin kovan vaikutuksen, että hän potkii päivittäin palloa seinään ja tuulettaa perään kuin italialainen. Futiskipinä on syttynyt.

Kesä 1991. Strandvallien omakotitalossa on muuraustyöt käynnissä. Sebastian kävelee veljensä Matiaksen kanssa käsikkäin isä Christerin luokse ja sanoo:

-?Mäkin haluaisin pelata jalkapalloa.

-?Mikä ettei, lähdetään sitten harjoituksiin, isä vastaa.

Toive on helppo toteuttaa, sillä Christer Strandvall toimii BK-IFK:ssa puolitoista vuotta vanhemman isoveljen Matiaksen joukkueen valmentajana.

Tuosta keskustelusta alkaa Sebastian Strandvallin ura, joka on täynnä värikkäitä käänteitä ja sattumuksia.

Puolustusministeri Elisabeth Rehn jakoi 8-vuotiaalle Sebastian Strandvallille kultamitalin Oravaisten turnauksessa 1994.

Puolustusministeri Elisabeth Rehn jakoi 8-vuotiaalle Sebastian Strandvallille kultamitalin Oravaisten turnauksessa 1994. Kuva: Sebastian Strandvallin kotialbumi

Itsekin jalkapalloa pelanneen isän vastaus kuvastaa mainiosti Vaasan Gerbyn omakotilähiössä asuneen perheen suhtautumista urheiluun. Mitä lapset halusivat, se isän ja yleisurheilua harrastaneen äidin Britt-Marin avulla pyrittiin toteuttamaan.

Ruotsinkieliseen perheeseen kuuluvat Sebastianin ohella isoveli Matias, pikkuveli Andreas ja pikkusisko Emilia.

Kuten tiedetään, kaikista kehittyy lopulta vähintään kansallisen tason jalkapalloilijoita, Matiaksesta lisäksi maajoukkuetason hiihtäjä.

Perheen yhteisiä lajeja ovat kesäisin jalkapallo ja yleisurheilu sekä talvisin hiihto. Kuljetusrumba on rajua, kun neljää lasta kuljetetaan vuorotellen päivittäin eri harrastuksiin.

Strandvall kotipihassa 11-vuotiaana.

Strandvall kotipihassa 11-vuotiaana. Kuva: Sebastian Strandvallin kotialbumi

Kun Sebastian on 8-vuotias, hän haluaa aloittaa jääkiekkoilun Vaasan Sportissa. Silloin isän on pakko nostaa logistisista syistä kädet pystyyn.

-?Asia kuitenkin ratkesi, kun Sebastianin ystävän Anton Fogströmin isä Håkan lupasi hoitaa kaikki kuljetukset treeneihin ja peleihin, Christer Strandvall kiittää.

Liikunnallinen Sebastian menestyy vähemmän yllättäen myös jääkiekossa. Hän pelaa C-juniorina SM-sarjaa Sportissa ja on jo tehnyt alustavan päätöksen lätkän valitsemisesta ykköslajikseen.

Sitten Sebastian kuulee futisvalmentajiltaan, että hänet valittaisiin jalkapallossa heti poikien maajoukkueeseen, ellei pelaisi jääkiekkoa.

-?Se sytytti näytönhaluni ja jätin jääkiekon B-juniorina. Olen aika varma, että vähintään kohtuullisesti olisin pärjännyt myös lätkässä, Strandvall sanoo. Ja hymähtää perään:

-?Ikinä sitä kutsua poikamaajoukkueeseen en kuitenkaan saanut, vaikka varmasti olin Kakkosessa pelatessani parempi kuin joku toinen sinne valittu. Silti hetkeäkään en ole katunut päätöstäni.

BK-IFK juhlii Umeå-cupin voittoa 9-vuotiaissa. Christer ja Sebastian Strandvall (vas. takarivi), Matias polvillaan edessä oikealla.

BK-IFK juhlii Umeå-cupin voittoa 9-vuotiaissa. Christer ja Sebastian Strandvall (vas. takarivi), Matias polvillaan edessä oikealla. Kuva: Sebastian Strandvallin kotialbumi

Vuosi 2003. Vaasassa on todella vahva kahtiajako suomen- ja ruotsinkielisen jalkapalloyhteisön kesken. VPS vastaan VIFK. Kilpailu on maksimaalista sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Vaasan IFK pelaa Kakkosta, mutta vuosien 1944, 1946 ja 1953 Suomen mestari haluaa kiihkeästi nousta kaupungin ykkösseuraksi.

Päävalmentaja Tomi Kärkkäinen on ihastunut määrätietoisen, urheilullisen ja hyväpotkuisen Sebastian Strandvallin otteisiin junioreiden peleissä ja nostaa hänet mukaan VIFK:n edustusjoukkueen harjoituksiin.

-?Jääkiekkotaustansa ansiosta Seba ei arastellut yhtään. Hän sulahti 16-vuotiaana tosi helposti kokeneempien pelaajien joukkoon. Hänen potkutekniikkansa oli erinomainen jo silloin, Kärkkäinen muistaa.

Kehitettävää oli eniten ensimmäisessä kosketuksessa.

-?Annoin Seballe vinkin, että kannattaa kehittää sitä, jos haluat todelliseksi huippupelaajaksi. Hän todella alkoi treenata sitä omalla ajallaan, Kärkkäinen kertaa.

Nuorta poikaa koulitaan miesten sarjoihin myös sen ajan henkeen tutuilla rituaaleilla. Strandvall saa tehtäväkseen lankata maalivahti Timo Tiensuun mustat Copat ennen jokaista harjoitusta ja ottelua.

-?Tein sen suurella innolla. Sain niin paljon oppia kokeneimmilta pelaajilta, että annoin heille mielelläni jotain takaisin. Lankkasin kunnioituksesta kaikkien yli 30-vuotiaiden pelaajien kengät myös muina VIFK-vuosinani, Strandvall sanoo.

VIFK panostaa Kakkosen joukkueeksi poikkeuksellisesti ja käy ennen kautta harjoitusleirillä Unkarissa 2004.

Joukkue majoittuu pelaajien Kös-nimiseksi paikaksi kutsumassa pikkukylässä. Hotellissa ei ole muita asukkaita.

Keskellä yötä Strandvall ja moni muu joutuu järkyttävän jäynän kohteeksi. Apuvalmentaja Petri Vuorinen ja huoltaja Pasi Aho päättävät keskellä yötä shokeerata pelaajia huutamalla: huoneessa palaa!

-?En ole varmaan ikinä pelästynyt niin paljon kuin silloin yöllä herätessäni, Strandvall paljastaa.

Jäynäkaksikko saa osansa, kun he pääsevät vähän myöhemmin suihkuun sammakoiden kanssa.

Veljelliset jäynät ja kova harjoittelu hitsaavat VIFK:sta vuosi vuodelta paremman joukkueen. Seura nousee Ykköseen 2005.

Seurassa ehditään jonkin aikaa hekumoida kiihkeistä paikallispeleistäkin, mutta VPS nousee saman kauden jälkeen takaisin Veikkausliigaan.

Strandvall on kuitenkin täynnä nuoren miehen uhoa ja julistaa:

-?En pelaa ikinä Vepsussa.

Hakan Sebastian Strandvall Veikkausliigan ottelussa TPS:ää vastaan Valkeakoskella 13. heinäkuuta 2009.

Hakan Sebastian Strandvall Veikkausliigan ottelussa TPS:ää vastaan Valkeakoskella 13. heinäkuuta 2009. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Strandvall lyö lopullisesti läpi valtakunnan tasolla Ykkösessä 2006 ja herättää Hakan kiinnostuksen.

Hakan päävalmentaja Olli Huttunen saa 2006 tutuilta pelaajatarkkailijoilta vihiä, että Vaasassa olisi loistava talentti, joka pärjäisi myös Veikkausliigassa.

-?Tutkin taustoja tarkemmin ja ajattelin Seban olevan juuri sellainen vauhdikas pelaaja, jota kaipaamme joukkueeseemme, Huttunen muistaa.

-?Nuorempana Seba oli todella hyvä haastamaan vastustajia ja voittamaan 1v1-tilanteita, joiden jälkeen hän toimitti vaarallisia palloja boksiin. Bonuksena erinomainen potkutekniikka, joiden ansiosta hän teki tai syötti paljon maaleja erikoistilanteista, Huttunen kehuu.

-?Oka on todella käänteentekevä koutsi urallani. En aloittanut Hakassa mitenkään häikäisevästi, mutta hän luotti minuun. Sain vastuuta virheistä huolimatta, Strandvall kokee.

Kehitys oli nopeaa ja avauskauden lopussa Strandvall teki jo tehojakin. Lupaavalta näyttänyt toinen kausi päättyi kuitenkin Jaro-ottelussa tulleeseen eturistisidevammaan.

-?Sopimukseni päättyi, mutta Okalta löytyi vahvaa luottoa. Hän halusi vammastani huolimatta minun pysyvän Hakassa.

Strandvall vastasi huutoon tekemällä seitsemän ja syöttämällä kahdeksan maalia 2009. Keskikenttäpelaajan tehot huomioitiin myös Saksassa. Hän sai kutsun Werder Bremenin testileirille.

-?En tiedä kuinka kauaksi sopimus lopulta jäi, mutta jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt miettiä muita vaihtoehtoja ulkomailta. Kun bundesliigaseura oli tosissaan kiinnostunut, ihan varmasti olisin saanut sopimuksen silloin johonkin alemman tason seuraan. Tuo on se hetki, jota urani jälkeen voin eniten jossitella, Strandvall sanoo.

Hakan Sebastian Strandvall toukokuussa 2008.

Hakan Sebastian Strandvall toukokuussa 2008. Kuva: Henry Rantaniemi

Hakassa alkanut liikemies Sedu Koskisen tuoma hetken huuma hiipui samaa tahtia kuin hänen panostuksensa seuraan.

-?Ennen kautta 2010 pelaajille ilmoitettiin suoraan, että taloudellisista syistä kaikki halukkaat voivat etsiä itselleen vapaasti uutta seuraa.

Strandvall päätti ensin jäädä, mutta mieli muuttui kahden ensimmäisen pelin jälkeen. Ne olivat kuluneet pääosin penkillä.

-?Maarianhaminan IFK halusi minut aidosti. Tahtotilaa kuvasi hyvin, että kahden vuoden palkkani maksoi suoraan eräs yksityinen tukija pelaajabudjetin ulkopuolelta.

Toisella kaudella 2011 Strandvall oli liekeissä (7 maalia).

-?Viihdyin saarella, mutta sitten kuulin, että seuran tavoitteena on tulevalla kaudella vain sarjassa säilyminen. Se ei innostanut. Olen aina ollut pelaaja, joka haluaa pelata voitosta.

Syksy 2011. Vaasan Palloseura on saanut tausta-asiansa kuntoon ja janoaa tosissaan menestystä Veikkausliigassa.

Henkinen muuri kaupungin seurojen kanssa on murtunut sen jälkeen, kun Tomi Kärkkäinen siirtyi VIFK:sta VPS:n valmentajaksi 2007.

Samalla VPS:n liigajoukkueeseen oli liittynyt myös entisiä VIFK-pelaajia, kuten Strandvallin kaveri Tony Björk.

Monet pelaajat, seurajohto ja ennen kaikkea Olli Huttunen olivat yhteydessä Strandvalliin jo hyvissä ajoin ennen vanhan kauden päättymistä.

-?Tunsin itseni todella halutuksi. Vaihtoehtona olisi ollut lähteä Ruotsin Superettaniin, mutta kotikaupungin houkutus osoittautui suuremmaksi, Strandvall kertaa.

-?Samalla tuli toteen jalkapalloon ikiajat pätenyt fakta. Ikinä ei kanna vannoa mitään, kun koskaan ei varmasti voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Avauskausi 2012 VPS:ssa meni vielä uuden ja vanhan joukkueen kompromissina, kun Huttunen ei päässyt vaikuttamaan joukkueen kokoamiseen.

Strandvall sai kuitenkin lähes messiasmaisen tervetulotoivotuksen, kun hänet nimettiin heti joukkueen kapteeniksi.

Vuosi 2013 päättyi VPS:n pronssiriemuun. Strandvallilta mitalijuhlat jäivät kuitenkin väliin, kun hän sai Mixu Paatelaiselta kutsun San Diegoon, jossa Suomen B-maajoukkue kohtasi Meksikon.

-?Aika pitkään piti näyttöjä antaa ennen kuin oikeaan maaotteluun pääsin Strandvall kertaa.

Ensimmäisen ja ainoan A-maaottelunsa hän pelasi tammikuussa 2014 Omania vastaan.

Sebastian Strandvall juhli maalia kesäkuussa 2013.

Sebastian Strandvall juhli maalia kesäkuussa 2013. Kuva: Johannes Tervo

Maajoukkueessa esiintyminen nosti Strandvallin statusta pelaajamarkkinoilla. Syksyllä 2014 hän teki kaksi ja puolivuotisen sopimuksen Itävallan divarissa pelanneen Lustenaun kanssa.

-?Ajatus oli, että seura satsaa ja pyrkii nousemaan pääsarjaan. Viihdyin ja peli kulki tosi hyvin. Kauden aikana kuitenkin selvisi, ettei seuralla olekaan todellista halua pyrkiä ylöspäin.

Kaikki näytti silti Strandvallin kannalta hyvältä, hänet oli huomattu Euroopassa. Saksalainen 1860 München oli todella kiinnostunut, kunnes kohtalo puuttui taas peliin.

Ennen kauden toiseksi viimeistä peliä seurakaveri Seifidin Chabbi päätti ansaita itselleen lisää peliaikaa ylikovaa rappaamalla.

-?Hän liukui valmistavissa treeneissä napit edellä nilkkaani, joka murtui. Kymmenen viikon huili vei mahdollisuuden antaa näyttöjä Münchenissä ja Maastrichissa.

Strandvallin saksalainen agentti Babak Afshar löysi kuitenkin kiinnostuneen seuran Iranista.

-?Olin ensin epäileväinen ja kyselin monesta suunnasta, uskaltaako maahan lähteä. Huolellinen selvitys Suomen Iranin-suurlähettilästä myöten varmisti, että Teheran oli 2014-15 turvallinen paikka asua ja pelata.

Kaikki alkoi hyvin, Strandvall sai paperilla elämänsä tilin urheilullisesti kovatasoisesta sarjasta.

-?Paljon taitavia pelaajia. Otteluissa oli tosi kova tempo. Nautin pelaamisesta ja tunsin kehittyväni, Strandvall kuvaa ensitunnelmiaan Rah Ahan Yazdanin paidassa.

Parin kuukauden jälkeen paljastui toinen puoli pallosta. Palkat jäivät maksamatta.

-?Halusin kuitenkin pelata kauden loppuun, jotta itse täytän velvoitteet ja voin myöhemmin vaatia luvattuja korvauksia Fifan kautta.

Strandvall voitti seuransa myöhemmin oikeudessa, mutta koskaan hän ei ole saanut konkurssiin julistetusta seurasta palkkaansa.

-?Yhtään ei silti kaduta. Kokemus oli kaikkine lieveilmiöineen ainutlaatuinen.

VPS:n Sebastian Strandvall jalkapallon Veikkausliigan ottelussa FC Honkaa vastaan Espoossa 27. kesäkuuta 2023.

VPS:n Sebastian Strandvall jalkapallon Veikkausliigan ottelussa FC Honkaa vastaan Espoossa 27. kesäkuuta 2023. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Vuodet Iranissa nousivat uudelleen otsikoihin viime vuodenvaihteessa, kun Strandvall puolusti vanhaa pelikaveriaan Amir Nasr Azadania, jota uhkasi kuolemantuomio. Syytteenä oli jumalanpilkka.

-?Sen verran minun ja muiden antamalla kansainvälisellä julkisella tuella oli vaikutusta, että alkuperäinen hirttotuomio muuttui pitkäksi vankeustuomioksi. Samalla tuli esiin maan oikeusjärjestelmän mielipuolisuus.

Sebastian Strandvall on aina ollut pelaaja, joka haluaa näyttää kaikille, että hän osaa ja pystyy pelaamaan tiukimmissakin paikoissa.

Hän on tarjonnut VPS:n kannattajille lukuisia ikimuistoisia hetkiä, joita muistellaan vielä vuosikymmentenkin päästä.

Yksi ikonisimmista koettiin Euroopan liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Ljubljanaa vastaan 10.7.2017.

VPS oli voittanut silloin avausosan kotonaan 1-0. Vieraissa tilanne oli 65. minuutilla 0-0, kun VPS:n silloinen päävalmentaja Petri Vuorinen päätti päästää Strandvallin irti.

-?Meillä oli juuri silloin vapari reilusta 25 metristä. Sanoin Seballe, että tiedät mitä osaat. Nyt on hetkesi, Vuorinen muistaa.

Tulos on edelleen katsottavissa YouTubesta. Strandvall tälläsi pallon verkkoon ensimmäisellä kosketuksellaan beckhammaisella rintapotkulla. Vaasalaisessa urheilubaarissa katto ja seinät tärisevät tuuletuksesta vieläkin, jos joku maalin mainitsee.

-?Ehkä ikimuistoisin yksittäinen osumani. Mistään muusta en ole ainakaan saanut yhtä paljon onnitteluviestejä, Strandvall sanoo.

Strandvallin perhe ja suku juhlii VPS:n nousua Veikkausliigaan 2021.

Strandvallin perhe ja suku juhlii VPS:n nousua Veikkausliigaan 2021. Kuva: Sebastian Strandvallin kotialbumi

Tunteen puolesta yhtä lähelle kannattajien euforiaa pääsee tällä kaudella Strandvallin Vaasassa AC Oulua vastaan tekemä osuma.

Maalin jälkeinen tuuletus, paidan heitto katsomoon ja vuorovaikutus VPS-fanien kanssa ei koskaan unohdu.

-?Siinä purkautui molemmin puolin paljon tunteita. Halusin näyttää, että minulla on vielä annettavaa kentällä, jos siihen tilaisuuden vain saan. Toisaalta halusin huomioida upeat fanimme, jotka olivat luoneet upean tunnelman siihenkin otteluun.

Tilanne vahvisti sen, minkä jo kaikki Vaasassa muutenkin tietävät. Strandvall on VPS:n nykyhistorian ikonisimpia pelaajia, joka on kantanut seuraa menestykseen, mutta ollut mukana myös nostamassa seuraa takaisin loistoon Ykkösen vuosina 2020-21.

Ei huonosti pelaajalta, jonka ei pitänyt pelata ikinä peliäkään Vepsussa.

Kauppatieteiden kandidaatiksi pelaamisen ohella itsensä lukeneen Strandvallin viimeinen peli lähestyy.

-?Miettinyt olen asiaa, mutta lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt. Sitä ennen haluan lyödä vielä kaiken kentälle ja näyttää, että osaan yhä pelata Veikkausliigan tasolla.

FAKTA

Kuva: Matti Raivio / All Over Press

SYNTYNYT: 16. syyskuuta 1986, Helsinki.

PELIPAIKKA: Keskikenttä.

PITUUS: 178 cm.

SEURAT: Juniorina BK-IFK 1991-2001, VIFK 2002-03, VIFK (Kakkonen 2003-05, VIFK (Ykkönen) 2006, Haka 2007-10 (Veikkausliiga), IFK Mariehamn 2010-11, VPS 2012-14, Austria Lustenau (AUT II) 2015, Rah Ahan Yazdan (Iran) 2015-16, VPS 2016-.

SAAVUTUKSIA: SM-hopeaa 2007, SM-pronssia 2013, nousu Veikkausliigaan VPS:ssa 2021.

VALINNAT: Veikkausliigan kauden tähtikentällisessä 2018.

VEIKKAUSLIIGASSA: Ensimmäinen ottelu 3.5.2007 FC Haka-FC Lahti 1-2. Ensimmäinen maali 9.8.2007 MyPaHaka 0-3. Kausina 2007-23 yhteensä 312 ottelua, joissa 56 maalia. Tilanne 8.8.2023.

MAAJOUKKUEESSA: 1 A- ja 4 B-maaottelua.

MUUTA: Pelasi jääkiekkoa Vaasan Sportissa 16-vuotiaaksi saakka. Harrasti nuorena jalkapallon ohella myös hiihtoa ja yleisurheilua. Isoveli Matias on maajoukkuetason hiihtäjä, joka pelasi jalkapalloa korkeimmillaan Kakkosessa VIFK:ssa. Pikkuveli Andreas on pelannut jalkapalloa Ykkösessä VIFK:ssa ja Gnistanissa. Pikkusisko Emilia on pelannut jalkapalloa naisten liigassa FC Unitedissa.

Ilta Sanoma
jeudi 24 août 2023 19:05:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilulehden parhaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.