Ilta Sanoma

40-vuotias Jani saa rahaa riisuutumisesta. Seurasimme hänen keikkaansa naisten polttareilla Espoossa ja saimme tietää, mihin kaikkeen miestrippari on valmis.

Raamikas, tummaan pukuun sonnustautunut järjestyksenvalvoja seisoo ulko-ovella ja toivottaa tervetulleeksi ilomielisten naisten joukon. Naiset vastaavat tervehdykseen ujosti, mutta innostuneesti.

On perjantainen iltapäivä espoolaisessa baarissa. Naisilla on jo ykköset yllä: leningit, korkokengät ja meikit viimeisen päälle. Yksi heistä erottuu muista: olkanauhassa lukee "Bride to be", eli tuleva morsian.

Pian vietetään häitä, mutta tänään on polttarit.

Naiset hakevat tiskiltä juotavaa, jonka jälkeen heidät ohjataan baarin takaosassa sijaitsevaan yksityistilaan. Järjestyksenvalvoja seuraa ja sulkee oven perässään.

Samaan aikaan juhlatilan valaistus hämärtyy ja värikkäät spottivalot syttyvät päälle yksi kerrallaan. Diskopallo kimmeltää, ja kaiuttimet jyskyttävät.

Järjestyksenvalvoja riisuu puvuntakkinsa, asettuu jämäkkään haara-asentoon ja alkaa liikuttaa kehoaan musiikin tahtiin. Hän ei improvisoi, vaan selvästi tietää mitä tekee.

Innostus peittoaa ujouden, kun naiset pääsevät tunnelmaan. He taputtavat, kilistelevät skumppalasejaan, ja kaikkien kasvot valtaa hymy.

Sitten tapahtuu se, mistä viimeistään tajuaa, mikä "järjestyksenvalvoja" on todella miehiään. Hän repäisee pois kauluspaidan ja housut paljastaakseen tatuoidun vartalon. Polttareiden vetonaula, miesstrippari, on saapunut.

Jason asuu kerrostaloasunnossa pääkaupunkiseudulla. Ennen iltapäivän stripparikeikkaa hän rentoutuu shishan, eli vesipiipun äärellä.

Jason asuu kerrostaloasunnossa pääkaupunkiseudulla. Ennen iltapäivän stripparikeikkaa hän rentoutuu shishan, eli vesipiipun äärellä. Kuva: Helena Heiskanen

Jani, 40, taiteilijanimeltään Jason, on tehnyt eroottisen tanssijan töitä jo 10 vuoden ajan.

Ennen jokaista keikkaa hän pumppaa. Ei lihaksia, vaan penistään, jotta se näyttäisi mahdollisimman isolta. Show'n loppuhuipennuksessa Jason riisuutuu usein täysin alastomaksi.

Pumppauksen jälkeen hän pujottaa peniksensä ympärille tiukkoja renkaita. Niiden avulla juhlakunto pysyy kuulemma parhaiten yllä.

- Yhdellä keikalla yleisön joukosta huudettiin, että hitto mikä mela! Jason hymähtää.

Jasonin varustus kiinnittää huomion myös toisesta syystä: peniksen varteen on tatuoitu tiikerin raidat. Toimenpide nosti kuulemma tuskanhien otsalle, sillä genitaalien iho on hyvin herkkä.

- Operaatio oli niin kivulias, etten sellaista mieluusti enää uudelleen kokisi, Jason myöntää.

Se ei tarkoita, että miestä kaduttaisi.

- Onhan tämä aika persoonallisen näköinen. En usko, että kovin monella on raidallinen penis.

Vastapestyt norsustringit kuivuvat parvekkeella. Janin on tarkoitus pukea ne tänään ylleen.

Vastapestyt norsustringit kuivuvat parvekkeella. Janin on tarkoitus pukea ne tänään ylleen. Kuva: Helena Heiskanen

Jason käyttää esityksissään erilaisia valoefektejä. Hän tarkistaa, että illan keikkaa varten tarvittavat varusteet ovat toimintakunnossa.

Jason käyttää esityksissään erilaisia valoefektejä. Hän tarkistaa, että illan keikkaa varten tarvittavat varusteet ovat toimintakunnossa. Kuva: Helena Heiskanen

Polttareiden lisäksi Jason keikkailee esimerkiksi synttäreillä, kotibileissä, firman juhlissa, yökerhoissa ja ravintoloissa.

Tämänpäiväiset polttarit järjestetään baarissa, mutta myös esimerkiksi vuokramökit ja -asunnot sekä hotellit ovat yleisiä juhlapaikkoja.

Jason sai alkunsa, kun Jani alkoi valokuvamalliksi. Ensin hän poseerasi vaatteet yllä, mutta vähitellen myös ilman. Vuosien varrella Jasonin kuvia on voinut nähdä esimerkiksi sittemmin lakkautetun aikuisviihdelehti Jallun sivuilla.

Alastomuus on tuntunut Jasonista aina hyvin luontevalta. Hänestä olisi mukavaa asua keskellä maaseutua, jossa voisi käydä vaikka postilaatikollakin alasti.

Strippariksi Jason ryhtyi, koska pyydettiin. Hänen portfoliostaan saattoi päätellä, ettei tätä miestä ujosta riisuutua katseiden keskellä.

Työtarjouksen tehnyt taho laski Jasonin eduiksi myös komean ulkonäön, ulospäin suuntautuneen persoonallisuuden, esiintymistaidot ja tanssitaustan.

- Vastasin, että miksipä ei.

Jason arvioi tekevänsä keskimäärin 80 keikkaa vuodessa. Toisin sanoen hän on viimeisen 10 vuoden aikana riisuutunut yleisön edessä 800 kertaa.

Lukema on huima, etenkin siihen nähden, että Jasonilla on strippaamisen lisäksi myös kaksi muuta työtä. Päivisin hän paiskii baarimikkona lounasravintolassa ja iltaisin dj:nä aina silloin, kun stripparinkeikoilta ehtii.

Lue lisää: "Tissien voima on vahva" - Sonjalla on kenties Suomen suurimmat silikonit, ja se on vienyt hänet hengenvaaraan

Jason on myös jenkki- ja kauhuleffafani. Siitä antavat osviittaa päiväpeitto ja yöpöydän

Jason on myös jenkki- ja kauhuleffafani. Siitä antavat osviittaa päiväpeitto ja yöpöydän "tappajanukke" Chucky. Toinen koriste-esine kertoo Jasonin työhistoriasta, sillä hän on esiintynyt myös pornoelokuvissa. Kuva: Helena heiskanen

Jasonin kodin olohuoneen katossa on kyltti, jossa lukee

Jasonin kodin olohuoneen katossa on kyltti, jossa lukee "Wanted nude dancers", etsimme alastomia tanssijoita. Kuva: Helena heiskanen

Jason kokee, että hänen salainen aseensa pitkien, toisinaan jopa ympärivuorokautisten työpäivien jaksamiseen on ADHD.

- Minulla riittää energiaa loputtomiin, ja etenkin stripparin työ laittaa adrenaliinit kattoon. Toki lepo on tärkeää ihan jokaiselle, ja pyrin panostamaan palautumiseen parhaani mukaan.

Poliisi ja palomies. Niitä rooliasuja miesstripparilta toivotaan useimmin.

Vuosien varrella Jason on pukeutunut myös esimerkiksi lääkäriksi, rakennusmieheksi, putkimieheksi ja gangsteriksi.

- Kerran eräs asiakas esitti toiveen, että saapuisin keikalle pukeutuneena Leijona-lätkäfaniksi. Täytyihän sitten sellainenkin asu hankkia.

Useimmat asut hän tilaa netistä, mutta yksi tietty toive vaati luovaa ongelmanratkaisukykyä. Eräs synttäriporukka nimittäin kysyi Jasonilta taannoin, voisiko hän pyyhältää paikalle pitsalähettinä. Sellaista rooliasua ei nettikauppojen valikoimasta löytynyt.

Sitten välähti. Hän marssi suoraan läheiseen pitsaravintolaan, osti itselleen pitsalähetin asun ja sai kuljetuslaatikon kaupan päälle.

Asu oli niin uskottava, että kun Jason pimputti ovikelloa, ei synttärisankari osannut lainkaan aavistaa, mistä on kyse.

- Totuus paljastui sankarittarelle vasta siinä vaiheessa, kun viskasin laatikon sivuun ja räväytin paidan auki.

Jokaiselle työkeikalleen Jason ottaa mukaan suuren matkalaukun, johon hän pakkaa muun muassa dildoja. Saippuavesi ja pesusieni kuuluvat kalustoon, koska toisinaan Jasonin esityksiin kuuluu ohjelmanumero, jossa hän pesee alastonta kehoaan.

Jokaiselle työkeikalleen Jason ottaa mukaan suuren matkalaukun, johon hän pakkaa muun muassa dildoja. Saippuavesi ja pesusieni kuuluvat kalustoon, koska toisinaan Jasonin esityksiin kuuluu ohjelmanumero, jossa hän pesee alastonta kehoaan. Kuva: Helena heiskanen

Jason viettää tien päällä paljon aikaa, koska hän tekee keikkoja ympäri Suomea. Tänään hän esiintyy espoolaisessa baarissa.

Jason viettää tien päällä paljon aikaa, koska hän tekee keikkoja ympäri Suomea. Tänään hän esiintyy espoolaisessa baarissa. Kuva: Helena Heiskanen

Asujen lisäksi työvälineisiin kuuluu rekvisiittaa ja valoefektejä.

- Arvioisin, että kaikkiin asuihini, välineisiin ja rekvisiittaan on mennyt ainakin yli 10?000 euroa.

Rahaa kuluu jonkin verran myös ompelijan palveluihin. Miesstripparit kun tarvitsevat esiintymisasuihinsa tietyn ominaisuuden, joka niissä harvemmin valmiiksi on: tarranauhat. Housuja ei riisuta esityksessä perinteiseen tapaan, vaan repäisemällä. Niin sanottuja "repäisyhousuja" ei juuri myydä edes kansainvälisissä nettikaupoissa.

10 vuoden uralle mahtuu monta ikimuistoista keikkaa. Milloin Jason esitti Baywatch-urosta rantahuvilalla, milloin valutti tekoverta ja steariinia keskellä pentagrammia makaavan alastoman naisen päälle pakanamessuilla.

Yhdet polttarit ovat jääneet erityisesti mieleen. Niitä vietettiin vuokramökillä metsän keskellä. Varsinaisen esityksen jälkeen juhlaporukka kysyi Jasonilta, haluaisiko hän jäädä viettämään iltaa muun muassa saunomisen merkeissä. Seuramies tietysti suostui.

Polttareiden jälkeen morsian soitti Jasonille ja kutsui hänet häihinsä. Vastaus oli jälleen kyllä.

- Muistelen tuota edelleen lämmöllä. Kutsu häihin kertoi mielestäni siitä, että olin tehnyt työni hyvin.

Jason pumppaa peniksensä pumpun avulla ennen jokaista esiintymistä. - On ollut kertoja, kun olen pumpannut penistä 20 asteen pakkasessa ja kiskonut samalla esiintymisasua ylle.

Jason pumppaa peniksensä pumpun avulla ennen jokaista esiintymistä. - On ollut kertoja, kun olen pumpannut penistä 20 asteen pakkasessa ja kiskonut samalla esiintymisasua ylle. Kuva: Helena Heiskanen

Penisrenkaat auttavat ylläpitämään varustuksen juhlakuntoa.

Penisrenkaat auttavat ylläpitämään varustuksen juhlakuntoa. Kuva: Helena Heiskanen

Miesstripparin kiireisintä aikaa ovat kesä ja pikkujoulukausi. Silloin keikkoja saattaa olla jopa kuusi päivässä.

Tyypillisimmin varsinainen esiintymistilanne kestää noin 10-15 minuuttia, joskus huomattavasti pidempään.

Eniten aikaa vievät valmistautuminen ja matkat. Jason tekee keikkoja ympäri Suomea, Rukalla asti.

Esiintymispäivinä Jason ei syö mitään. Hän paastoaa ja juo vettä.

- Kaikki alalla tekevät näin. Paastoamalla vatsa pysyy litteänä, ja turvotus on minimissä.

Paaston ja peniksen pumppauksen lisäksi valmistautumistoimenpiteisiin sisältyvät muun muassa parran ja alapääkarvojen ajelu.

Ulkonäöstään Jason huolehtii liikunnalla. Hän käy neljästi viikossa tanssitunneilla ja lisäksi kuntosalilla. Kesällä on oltava tarkka auringonoton kanssa.

- Jos otan aurinkoa esimerkiksi asuntoni parvekkeella, olen alasti, jotta päivetyksestä tulee tasainen. Vahvat rusketusraidat ja vitivalkoinen alakerta eivät olisi työni kannalta imartelevia.

Halloween on Jasonin lempisesonki, koska silloin kysytään pelottavia asuja. Jason rakastaa kauhuelokuvia, ja se näkyy myös hänen kotinsa sisustuksessa. Yöpöydällä istuu tappajanukke Chucky.

Lue lisää: Keskellä Helsinkiä sijaitsee 400 neliön kellari, jossa "tuoksuu seksi" - tältä siellä näyttää

Tänään Jason esiintyy polttareilla erityisessä rooliasussa: järjestyksenvalvojana.

Tänään Jason esiintyy polttareilla erityisessä rooliasussa: järjestyksenvalvojana. Kuva: Helena heiskanen

Jason vaihtaa vaatteensa milloin missäkin, kuten yökerhojen tai ravintoloiden takatiloissa.

Jason vaihtaa vaatteensa milloin missäkin, kuten yökerhojen tai ravintoloiden takatiloissa. Kuva: Helena Heiskanen

Jason arvelee, että Suomessa on yhteensä maksimissaan viisi aktiivista miesstripparia. Miksi niin vähän?

- Suomalaiset miehet eivät ehkä uskalla kokeilla tällaista työtä. Luulen, että monelle kynnyskysymys on myös se, että ei uskalleta näyttää kikkeliä julkisesti. Jotkut saattavat miettiä, onko heillä riittävän kookas alakerta.

Onko iso penis välttämätön valttikortti tämän alan ammattilaiselle?

- Ei mielestäni. Tärkeintä on itsevarmuus ja persoona. Koen henkilökohtaisesti omaksi vahvuudekseni luonteeni. Olen mukavaa seuraa, ystävällinen ja ulospäin suuntautunut.

Polttariporukka toivoi, että Jason eläytyisi järjestyksenvalvojan rooliin mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Siksi Jason toivotti heidät tervetulleeksi juhlatilaan seisten ovensuussa aidon portsarin elkein.

Polttariporukka toivoi, että Jason eläytyisi järjestyksenvalvojan rooliin mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Siksi Jason toivotti heidät tervetulleeksi juhlatilaan seisten ovensuussa aidon portsarin elkein. Kuva: Helena Heiskanen

Show alkaa perinteiseen tapaan tanssikoreografialla ja valoefekteillä.

Show alkaa perinteiseen tapaan tanssikoreografialla ja valoefekteillä. Kuva: Helena Heiskanen

Jason pohtii, että miesstrippareissa kysyntää tuntuu olevan vain tietynlaiselle ulkonäölle, jossa keskeistä ovat sporttiset piirteet ja perinteisen maskuliininen ulkonäkö. Hänen mukaansa naiskollegoilla näkee monenlaista vartaloa.

- On pitkiä ja lyhyitä. Hyvin hoikkia ja pyöreämpi. Pieni- ja isorintaisia. Naturelleja ja ultrafeikkejä. Tatuoituja ja tatuoimattomia. Siilitukkaisia ja pitkähiuksisia...

Naisille on myös enemmän kysyntää: on strippiklubeja ja erotiikkaliikkeiden privaattikoppeja, joihin miesesiintyjiä ei kaivata.

Jason kuitenkin kannustaa kiinnostuneita miehiä alalle.

- Tää työ vie mennessään, kun sitä kerran kokeilee.

Jos motivaationa on päästä lähentelemään naisia, stripparinura kannattaa mieluummin unohtaa. Työssä on äärimmäisen tärkeää kunnioittaa asiakkaiden toiveita ja rajoja. Jos tilaaja on toivonut, että esiintyjä ei riisuudu alastomaksi esityksen lopussa, niin ei tietenkään tehdä. Ketään ei myöskään kosketella tavoilla, jotka toinen voi kokea epämukavaksi.

Rajoista on hyvä sopia jo etukäteen, mutta tilanteissa pitää osata käyttää myös pelisilmää.

Kerran Jason meni synttäreille, joissa hän veti sylitanssin 63-vuotiaalle synttärisankarittarelle. Monesti vastaavassa tilanteessa sankaritarta laitetaan lattialle makaamaan ja nostellaan syliin.

- Kyseisen show'n vedin rauhalliseen tahtiin. En halunnut ottaa riskiä, että esitys olisi ollut turhan intensiivinen ja vauhdikas kyseisen sankarittaren makuun.

Strippaamisen lisäksi Jason on tehnyt myös pornoa. Se ei ole tavaton yhdistelmä alalla.

- Olen seksuaalisesti hyvin latautunut ihminen. Kutsutaankohan kaltaisiani hyperseksuaaleiksi?

- Strippaaminen oli hyvää esilämmittelyä pornon tekemiselle.

Viime vuosina porno on jäänyt taka-alalle. Tarkoitus on kuitenkin palata sen pariin tulevaisuudessa.

Kotimainen pornoskene elää tätä nykyä lähinnä Onlyfansissa. Perinteisiä pornoelokuvia, joissa Jason aiemmin esiintyi, ei juuri kuvata. Myös Jason on pohtinut Onlyfans-tilin perustamista.

- En kuitenkaan haluaisi kuvata mitään jynkkypanovideoita, vaan ehkä tehdä enemmän sellaista opettavaista sisältöä. Tämä koko kuvio on kuitenkin vielä aika ajatuksen tasolla.

Polttarishow'n yksi huipennus on

Polttarishow'n yksi huipennus on "pesuhetki", jossa Jason valuttaa paljaalle ylävartalolleen saippuavettä ja hieroo sitä pesusienellä. Kuva: Helena Heiskanen

Tiikerikuvioisen pyyhkeen takana on

Tiikerikuvioisen pyyhkeen takana on "actionia". Polttarisankaritar istuu tuolilla samalla, kun Jason pyörittää paljasta takamustaan naisen kasvojen edessä. Kuva: Helena Heiskanen

Jasonin arki on toistaiseksi niin kiireistä kolmen työn takia, ettei eroottiselle sisällöntuotannolle riittäisi vuorokaudesta tunteja.

- ADHD ja energiajuoma auttaa jaksamaan, mutta sille en mahda mitään, että aikaa ei yksinkertaisesti ole kaikkeen.

Hän suunnittelee jatkavansa stripparintöitä vielä ainakin vuosikymmenen, eli viisikymppiseksi asti.

Lue lisää: Samilla on erityinen tehtävä - "Kerran harrastin illan aikana seksiä 10 naisen kanssa"

JASON peittää polttarisankarin silmät ja aloittaa sylitanssin. Tulevalle morsiamelle on luvassa pieni jekku.

Jason ojentaa naisen käden ulottuville dildon ja pyytää häntä laittamaan kätensä sen ympärille. Nainen ei näe mitään, tuntee vain. Dildon pinta mukailee aitoa ihoa.

Naiset kaivavat puhelimensa esiin. Tämä tilanne on syytä ikuistaa.

Morsian tajuaa vitsin, ja kaikkia naurattaa.

Esitys ei huipennu sylitanssiin, vaan lisää on luvassa. Jason on jo tovin tanssinut pelkät stringit yllään, mutta nyt nekin saavat kyytiä.

Hän seisoo täysin alasti polttariseurueen edessä. Hiki kimmeltää iholla, ja mies huohottaa. Jason kumartaa, hymyilee leveästi ja vetäisee sitten paljaan alavartalonsa peitoksi tiikerikuvioisen pyyhkeen.

Naiset palkitsevat stripparin raikuvin aplodein. He kulauttavat juomansa, huikkaavat kiitokset ja suuntaavat seuraavaan paikkaan. Naisten ilta on vasta alussa.

Niin on Jasoninkin.

Keikan jälkeen Jason käy kotona suihkussa ja tekee hieman kotiaskareita, kuten pesee pyykkiä. Jasonin sisustus on uniikki. Hän keräilee muun muassa antiikkia ja kauhuteemaisia koriste-esineitä.

Keikan jälkeen Jason käy kotona suihkussa ja tekee hieman kotiaskareita, kuten pesee pyykkiä. Jasonin sisustus on uniikki. Hän keräilee muun muassa antiikkia ja kauhuteemaisia koriste-esineitä. Kuva: Helena Heiskanen

Kotona Jasonille pitää seuraa suloinen ja touhukas lemmikkikoira.

Kotona Jasonille pitää seuraa suloinen ja touhukas lemmikkikoira. Kuva: Helena Heiskanen

Kotona hän käy kuumassa suihkussa, pyykkää esiintymisasunsa ja rentoutuu sohvalla hetken. Sen jälkeen alkaa valmistautumineen seuraavaan työtehtävään. Tänään Jason ei enää strippaa, mutta edessä on dj-keikka.

- Se on hieno tunne, kun esiinnyn yleisön edessä. Kaikki ovat tulleet katsomaan nimenomaan minua ja minun esitystäni. Siihen tunteeseen en kyllästy koskaan, hän pohtii ammatinvalintansa parhaita puolia.

Puhelimeen kilahtaa viesti. Polttariporukka haluaa vielä kerran kiittää ikimuistoisesta illasta.

Jasonin kasvoille leviää lämmin hymy.

Ilta Sanoma
jeudi 24 août 2023 11:00:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.